Skocz do zawartości

[STARTUP] Freepo.pl - Wiedzą po nagrody.

Lejto91

Rekomendowane odpowiedzi

dtou.jpg

Freepo.pl został stworzony dla osób spędzających wolny czas, które przeznaczają go na rozrywkę połączoną z rywalizacji. Serwis został stworzony ok. dwa miesiące temu. Efekty jak na kapitał, który został zainwestowany są całkiem niezłe. Posiadamy około 430 Użytkowników. Pracę nad stroną prowadzone są 24/7.

Czym jest Freepo? - Jest to nietypowy serwis społecznościowy dzięki, któremu użytkownik odpowiada na pytania z różnych dziedzin nauki. Zbiera punkty za poprawną odpowiedź (3) , bądź odejmuje się z konta za błędną odpowiedź (1). Punkty są wymieniane na nagrody.

Sporo nagród już wysłaliśmy w Polskę, były drobne jak i kilką wartościowych.

Funkcje Serwisu:

- Logowanie / Rejestracja przez Facebooka.

- Możliwość dodania zdjęcia profilowego

- Możliwość zaproszenia znajomych przez Facebooka.

- 7 dziedzin nauki i ponad 1000 pytań.

- Galeria zdjęć ( Cały czas pracujemy nad nią)

- Ranking ogólny wśród wszystkich użytkowników.

W przyszłości:

- Możliwość sprzedaży wymienionych nagród w serwisie.

- Ogólny Chat

- Forum

Jesteśmy małym serwisem ale powolutku się rozwijamy, każdy użytkownik jest dla nas na wagę złota.

Serwis jest oparty o wordpress ale planujemy To przed końcem roku to zmienić.

Kontakt PW lub kontakt@freepo.pl

Zapraszam do oceniania.

Pomysł Fajny.

W opisie widzę kilka drobnych literówek, ale da się wybaczyć.

Jeżeli chodzi o moją ocenę, to fajna grafika, taka Klimatyczna,

Dobrze, że można się logować przez facebooka i nie trzeba się rejestrować na nową bo jednak jest męczące i trochę zniechęca.

Próbuje i testuje. Nawet wyczerpałem już limit pytań dzisiaj :)

Nagrody też są nawet nawet realne.

Moja ocena 7/10 jak na nową powstały serwis, i jak wspomniałeś przy niskim kapitale.

Tylko mi, patrząc na post @marcela91 nasunęła się ta myśl? Nieważne :)

W każdym razie strona startupu nie zachęca do rejestracji. Gdy wyłączyłem adblocka jakiś skrypt zaczął mi zawieszać przeglądarkę, a antywirus zaczął wołać o pomoc. To znak, żebym na tę stronę więcej nie wchodził.

Mimo wszystko, jeżeli chcesz osiągnąć cokolwiek kolejnym serwisem rozdającym nagrody "za darmo":

- określ, z czego się utrzymuje - ludzie nie wierzą już w ideę "za darmo", a przynajmniej nie ci inteligentniejsi,

- zachęć do rejestracji - nowoczesny design kojarzący się z tematyką, a nie słoneczniki,

- odnośnie drugiego punktu - pokaż nagrody, to pozwoli zachęcić ludzi do rejestracji

- pokaż, jak system działa. Okienko logowania i słoneczniki - to nie wyjaśnia, na jakiej bazie działa.

Zbyt wiele jest tu niejasne. Nie spodobało mi się to wszystko.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Z fb:

Witamy w ten piękny weekend !

NOWY FIAT PANDA MOŻE BYĆ TWÓJ !

Ze względu na nowych sponsorów do głównej póli nagród dodajemy...

Serio?

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

- określ, z czego się utrzymuje - ludzie nie wierzą już w ideę "za darmo", a przynajmniej nie ci inteligentniejsi,

pokaż, jak system działa. Okienko logowania i słoneczniki - to nie wyjaśnia, na jakiej bazie działa.

Serwis, utrzymuje się z reklam jak? Pomyślisz, że nie możliwe ok, dlatego już tłumaczę.

Oprócz bannerów, które znajdują się na stronie głównej największy przychód jest z jednego bannera, a mianowicie:

Kiedy logujesz do serwisu i wybierasz dziedzinę wiedzy, w której chcesz odpowiadać na pytania to system wybiera losowo wybrane pytanie. Następnie ty wybierasz to pytanie i pojawia się reklama 300x250, która trwa 10 sekund i pod nią widnieje odliczanie czasu "Pytanie pojawi się za 10,9,8......"

Użytkownik nie musi klikać w reklamę, tylko czeka aż zniknie i pojawi się pytanie.

Następnie pojawia się pytanie i użytkownik ma 15 sekund na przeczytanie i wybranie odpowiedniej odpowiedzi.

- zachęć do rejestracji - nowoczesny design kojarzący się z tematyką, a nie słoneczniki,

Wiem, że słoneczniki nie są zbytnio zachęcające, ale cały czas pracuje i piszę nowy design. Planuje jakoś w połowie września go wprowadzić.

odnośnie drugiego punktu - pokaż nagrody, to pozwoli zachęcić ludzi do rejestracji

Aktualna Lista nagród znajduję się po zalogowaniu. Ale są nagrody takie jak Pendrivy, Bony do sieci sklepów ZARA i H&M, telewizor, telefony , jeden tablet.

I teraz zapytasz pewnie skąd na to wezmę fundusze?

Każdy użytkownik musi zebrać odpowiednią liczbę punktów. Np Pendrive 16GB jest za 2500 punktów co daje średnio 2-3 wyświetleń tego banneru przed każdym pytaniem.

Serio?

Tak , serio . Skąd i dlaczego nie mogę pisać na forum.

Tak , serio . Skąd i dlaczego nie mogę pisać na forum.

Raczej powinieneś, skoro raz piszesz, że kapitał jest niski (tak niski, że nie mogłeś zainwestować 200-500zł na porządny design), a tuż obok widnieje informacja odnośnie nagród za ładne tysiące złotówek. A tę reklamę ze strony głównej usuń, bo bez adblocka zawiesza ona przeglądarkę ;) Chyba, że to tylko mój problem.

Swoją drogą chciałbym wiedzieć, jaki system CPM daje Ci takie zyski, żeby fundował Ci takie nagrody :) Nie szukaj w tym złośliwości - chciałbym po prostu zrozumieć model biznesowy.

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Kapitał na design, reklamę, pozycjonowanie. plakaty itd to jedna sprawa a fundusze na nagrody to druga sprawa.

Nie system CPM lecz skrypt, który jest umieszczony między pytaniami.

Stwierdzam z przykrością, że dalszą konwersacje musimy przełożyć na dzień jutrzejszy, ponieważ mój limit postów się skończył.

Pozdrawiam.

Dobre narzędzie do pozycjonowania, właśnie zdobyłem TOP 1 na frazy sex, opony, Herkules is king, motoryzacja, kredyty, pożyczki i wiele innych, mogę gorąco polecić to lepsze niż te tam linki za 3 zyka, do tego Fiat Panda do wygrania ;) ja tam gram choć na podatek pewno mnie nie będzie stać ;)

Tylko te punkty to na złotówki się przeliczają? Czy to nowy SLW?

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Gdzie jest ten ranking, bo nie widzę? (Chyba że te śmieszne cyferki bez kompletnie żadnych oznaczeń nazywacie rankingiem)

Tak te śmieszne cyferki, może nie jestem super programistą jak ty. Bo widzę, że mam do czynienia z drugim Markiem Zuberbergiem

Dla mnie liczy się opinia użytkowników, którzy regularnie grają na freepo.pl.

Pozdrawiam.

Również nie jestem programistą, ale nawet ja potrafię:

a) zrobić FAQ do serwisu

B) opisać co jest czym - jak w przypadku tego rankingu, gdy nie wiadomo o co chodzi i co która cyfra/liczba oznacza

c) skąd wiesz, że regularnie nie gram na Freepo od powiedzmy maja/czerwca?

Bo darmowy szablon łatwo dostosować i wypuścić bubel na rynek, gorzej przyznać się, że jest niedopracowany.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Ale oczywiście, przyznaje że jest nie dopracowany bo nie jestem aż taki dobry w programowaniu, ale na pewno nie jest to darmowy szablon, jedak posiada kilka script ogólnodostępnych. Ale uczę się cały czas i z czasem, małymi krokami dopracuje go.

Nie wiem, czy grasz czy nie bo nie sprawdzam użytkowników aż tak regularnie.

Informujemy, że nagrody rzeczowe ufundowane są przez znane marki, więc jakiekolwiek oszustwo z Naszej strony automatycznie wiązałoby się z problemami.

Cytat z waszego fanpage'a.

W nazwiązaniu do przesłanej wiadomości, pragniemy poinformować, że nie mamy nic wspólnego z akcją a posługiwanie się naszymi logotypami i nazwą marki jest bezprawne.

E-mailowa odpowiedź od ZARY na mojego maila z pytaniem, czy firma faktycznie wspiera Wasz serwis poprzez fundowanie nagród. Czekam jeszcze na odpowiedzi od Samsunga i H&M.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności