Skocz do zawartości

ile trwa powrót po zdjęciu filtra?

sosna05

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam pytanie ile mniej więcej czasu może minąć zanim domeny wrócą na stare pozycje po zdjęciu filtra ręcznego? bo dostałem info dla dwóch domen o wycofaniu ręcznych działań antyspamowych i czekam jeszcze na powrót ? i drugie pytanie bo mam trzecią domenę i zgłosiłem o ponowne rozpatrzenie , odpowiedzi nie mam (w odróżnieniu od tych dwóch), ale w zakładce działania ręczne nie ma informacji już o żadnych działaniach ręcznych(W witrynie nie znaleziono ręcznych działań przeciwspamowych.), więc co nie doszło powiadomienie o zdjęciu rozumiem? i kiedy mogę się spodziewać jakiegoś powrotu na pozycje bo na razie nic nie drga cały czas tak samo stoją?

3-4 tygodnie do pol roku.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

a ja dodam, że po ręcznym, można się załapać na algorytmiczny (nie mówię nawet że można mieć ten algorytmiczny razem z ręcznym) i dalej siedzi się w czarnej ( )( )

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W bardzo wielu przypadkach strona po wyjściu z ręcznego nadal ma pozycje (a raczej ich nie ma) tak jak miała podczas filtra.

A może to być przez:

1. "zneutralizowanie" większości linków które wypracowywały pozycję (szczególnie przy cięższych frazach)

2. filtrach automatycznych

3. czasie który tak na prawdę nikt na 100% nie wie ile może trwać

4. inne*

* - czyli wszystko to co powyżej równocześnie i jeszcze coś o czym nie wiemy ;)

Dlatego lepiej zapobiegać niż leczyć.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

nie ma reguły - ale średnio 2-3 tygodnie;

taką przynajmniej średnią bym wyciągnął ze swoich stron;

raz miałem przypadek, że najpierw zobaczyłem powrót na pozycje, a dopiero potem w GWT powiadomienie o zdjęciu filtra (sprawdzam GWT niemal codziennie);

także można powiedzieć, że w tym jednym przypadku powrót na pozycje był niemal od ręki po zdjęciu filtra;

Moje doświadczenia są takie:

2 strony - na następny dzień

1 strona - po 4-5 dniach

2 strony - minął tydzień i nic.

1 strona - minęły 2 tygodnie i nic.

Po zdjęciu ręcznego do kilku dni

CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie...

AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie...

CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie...

Z ostatniej walki ;)

filtr ręczny zdjęty 14 sierpnia, powrót 50% fraz na stare pozycje 23 sierpnia.

Reszta fraz niestety gdzieś w kosmosie ;[

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Nie da się jednoznacznie powiedzieć ile trwa powrót fraz bo nie wiadomo co się robiło aby odfiltrować domenę a dokładniej ile linków się zdjęło i czy po zdjęciu na nowo rozpoczęło się działania zmierzające do pozyskiwania linków.

Nieraz tu czytam, że ktoś zdjął prawie wszystkie linki, odfiltrowano mu domenę a On zdziwiony, że pozycje nie wracają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności