Skocz do zawartości

[prywata] Macromedia czy photoshop?

Vitis

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam dylemat, nadeszła chwila, kiedy musze dokonać zakupu i nie wiem co wybrać

Pakiet Macromedia czy Photoshop.

jesli chodzi o grafikę- pracowałam na jednym i drugim-> photoshop duuuzo łatwiejszy w obsłudze i wogóle - przyzwyczaiłam sie do niego. :D

Ale ponieważ ceny sa dośc wysokie nie wiem co zrobić.

Potrzebuje legala do tworzenia i ciecia grafik, obróbki zdjęć, tworzenia flesha, prezentacji multimedialnych i innych graficznych pierduł.

Co byscie poradzili, albo na czym Wy pracujecie? Może można coś czymś zastąpić, jak wiadomo cena tez jest ważna :)

Pozdrawiam wszystkich!

Najlepszejsza, najoryginalniejsza i najprofesjonalniejsza Fotografia Ślubna w Bolesławcu:)

I taka skromna Grafika Reklamowa

Oczywiście wszystko to jest tam, gdzie lezy Bolesławiec

Do projektowania fireworks jest niezły. Ma wiele cech, których Photoshopowi brakuje - przede wszystkim wektory, które w PSie są bardzo ubogie. Do tego posiadając pakiet Macromedia, poszczególne programy doskonale ze sobą współpracują. Jeden klik i przerzucasz swoją pracę z fireworksa do flasha i z powrotem.

Fireworks jest nawet dość podobny do PSa i jeśli jesteś przyzwyczajony do adobe, nie powinno Ci zająć wiele czasu przestawienie się na Macromedię.

Jeśli chcesz kupić całą paczkę, Dreamweaver też jest godny polecenia.

Photoshop jest jednak nie do pobicia jeśli chodzi o obróbkę grafiki rastrowej i tu nie ma dyskusji.

Jeśli potrzebujesz flasha, siłą rzeczy zostaje Macromedia.

Wybór należy do Ciebie.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Potrzebuje legala do tworzenia i ciecia grafik, obróbki zdjęć, tworzenia flesha, prezentacji multimedialnych i innych graficznych pierduł.

ja w sumie tylko tnę, w robocie mam Macromedie i Photoshopa i normalnie jak mam coś w FW pociąć sobie to spędzam któregoś DTPowca ze stanowiska bo w Photoshopie robota idzie kilka razy szybciej...

Znajomy robi layouty i przywykł do FW, ale narzeka na samą optymalizację plików wynikowych z FW.

Tak że osobiście bym wybrał Photoshopa a w celu obniżenia kosztów poszukał wersji 6 lub 7 na aukcjach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności