arczer Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Aktualnie siedzę na współdzielnym hostingu o dobrych parametrach jeśli chodzi o wielkość dysku i transfer ale problem jest gdy mam skoki ruchu i więcej niż zwykle odwiedzin. Serwis pada zamiast zarabiać. Teraz pytanie: wziąć VPS czy droższy zwykły hosting www? Dziennie mam 10 do 30 tys uu, nie potrzeba mi dużej pow. dysku, transfer też jest nieduży. Potrzeba mi szybkości ładowania i pewności, że jak skoczą wejścia to serwis się nie wysypie. Jeśli decydować się na VPS, to na którym parametrze mam się koncentrować: na procesorze (1 czy 2 rdzenie, 1 czy 2 czy 2,8 GHz), pamięci (1 czy 2GB) przepustowości łącza (20 czy 100 mbit) typie dysku (sdd czy hdd)? Bo w moim budżecie z czegoś muszę zrezygnować, nie ma sensu też kupować pendolino na wyrost Kredyt gotówkowy | Portfel Polaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Jeśli decydować się na VPS, to na którym parametrze mam się koncentrować: na procesorze (1 czy 2 rdzenie, 1 czy 2 czy 2,8 GHz), pamięci (1 czy 2GB) przepustowości łącza (20 czy 100 mbit) typie dysku (sdd czy hdd)? Chce jechać na wyprawę [...], więc jaki samochód mam kupić - Rozumiesz do czego zmierzam ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczer Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 ...wyprawę może po pół miliona, może milion uu miesięcznie, jak się uda.. Chyba, że nie to miałeś na myśli. Przy budżecie do max ysiąca zł rocznie jedna oferta ma lepszy procesor, inna więcej pamięci, jeszcze inna sdd. Co dla mojej wyprawy jest najważniejsze, a co mniej ważne? Kredyt gotówkowy | Portfel Polaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 [ Poniższy post zawiera zawiera lokowanie produktu ] No więc co Co dla mojej wyprawy jest najważniejsze, a co mniej ważne? No i do tego zmierzam. Inne kryteria wyboru będą gdy serwis będzie miał dużą bazę danych i wykonywał masę operacji SQL zapisu i odczytu . Inne gdy będzie wykonywał skomplikowane operacja np na grafice wymagające większej mocy obliczeniowej niż samego RAM. Jeszcze inne gdy będzie opierał się na dużej ilości grafiki żądanych w krótkim czasie, czyli też operacji IOPS.Do tego dochodzi samo budowa serwisu i optymalizacja silnika jak cache, zapytania, indeksy bazy itd ... Czynników mających znaczenie jest DUŻO :] ---- Do tego dochodzi robienie backupów jak masz VPS'a na twoich barkach :] --- Jak chodzi o VPS to nie wiem czy znajdziesz tańsze niż tu: https://vipower.pl/ --- Możesz wejść na VPS'a w chmurze i dynamicznie sprawdzać jakie parametry wystarczą w Twoim przypadku jak chodzi o RAM i CPU HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczer Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Serwis tematyczny, informacyjny, niewiele grafiki, zero multimediów. Ktoś wchodzi, czyta, przechodzi dalej lub klika w reklamy. Sęk w tym, że czasem może być za dużo wejść, połączeń i serwer ma to wytrzymać. edit: z tym backupem to lipa trochę Kredyt gotówkowy | Portfel Polaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Tak to jak pisałem o chmurze .... z tym backupem to lipa trochę To mało, bo jeszcze na twoich plecakach dochodzi administracja. Jak będziesz miał pad to twoj BOK hostingu to będzie twoje odbicie w lustrze HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravau Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 wyglada na to, ze potrzebujesz bardziej mocy cpu niz ramu, ale tego nie stwierdzimy nie znajac zasobozernosci twoich skryptow, na 30k uniq chyba nie zmiescisz sie w tym budzecie Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Prywatnie ci powiem,< bez polecania usług firm>, że w związku z pewną usługą testowałem cienkiego shared na OVH i akurat w tym co mnie interesowało nie było zauważanej różnicy między VPS'em o dobrych parametrach, a tym współdziałałem z ovh. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczer Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dzięki za pomoc, coś mi już się rozjaśniło Kredyt gotówkowy | Portfel Polaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.