Skocz do zawartości

PR nie ma znaczenia?

Opelek

Rekomendowane odpowiedzi

jakość pozycji

Co to jest jakość pozycji ?

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

PR ma znaczenie przy pozycjonowaniu (tak jak kolega wcześniej wspomniał) pośrednie - czyli ma wpływ na "moc linków" znajdujących się na na stronie z tym parametrem. Ten fakt wykorzystują różnej maści kanciarze zachwalający na przykład PR strony głównej serwisów w których można umieszczać linki na podstronach stworzonych profili które nie mają nic do PR strony głównej i same jako takie są gó**o warte ..

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Może na pozycję nie ma wpływu ale IMO jest wskaźnikiem, który coś mówi.

PR N/A - świeża domena.

PR 0 - albo wyzerowano z powodu słabej jakości, albo domena w miarę świeża, lub profil linków z przedziału ~ PR N/A - PR 1.

Co mi mówi Wysoki PR?

Albo domena jest długo w sieci, zapracowała na to i nie straciła po drodze lub umieszczono kilka linków na stronach z wysokim PR i podniosło wskaźnik. Idąc dalej. Albo te strony z których mamy wysoki PR zapracowały na to, lub mają wysoki PR, tylko z jednego lub kilku źródeł. Idąc dalej. Strony, z których prowadzą linki do strony, z której linkujemy do naszej strony... nie będę się powtarzał.

Wydaje mi się, że im wyższy wskaźnik PR tym lepiej. A teraz, kiedy co jakiś czas google zeruje PR, to strony, które utrzymały wysoki wskaźnik są coś warte.

Jeżeli się mylę to poprawcie mnie i podajcie jakieś argumenty lub cokolwiek konstruktywnego, a nie kwitujcie "nie bo nie" lub "idź się douczyć" bądź "a skąd wiesz". Szkoda Waszego czasu.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Skoro blogi/precle/zaplecze mają często po kilkaset/tysięcy podstron i przybywa ich w szybkim tempie, to trudno uzyskać jakikolwiek PR dla każdej podstrony - wiązałoby się to z dużymi nakładami.

Wniosek 1. Tworzyć własne zaplecze, niezbyt rozbudowane i dbać o linkowanie każdej podstrony, na której są linki. Co podnosi nakłady.

Wniosek 2. SEO jest/robi się drogie.

Wniosek 3. I tek może cię spotkać KARA!

:)

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Jak subdomena to pokazuje N/a, jak domena główna to pokaże 0. Wskaźnk jest bardzo zwodniczy, bo widziałem domeny niby z pr3, a nawet ich nie było w indeksie.

Wiele domen głównych pokazuje n/a, zwłaszcza gdy jest świeża. PR3 mógł zostać po wcześniejszej stronie, ponieważ wskaźnik jest przypisany do domeny, a update następuje co jakiś czas.

1. Cezzy na swojej liście katalogów wziął pod uwagę Page Rank (nawet napisał, że nadal ma znaczenie).

2. Dlaczego np. SEO Pilot i Pro Link wymaga PR2/PR1 aby dodać link do systemu?

3. Dlaczego systemy wymiany linków wyżej punktują serwisy z wyższym PR?

4. Dlaczgeo najczęściej katalogi z wyższym PR mają więcej wpisów?

1. Na czymś trzeba opierać wartościowanie stron. Strona z wyższym PR MOŻE być lepsza jakościowo dla Google.

2. J/w. Plus to, że pewnie nie chcą miec w systemie "świeżych" lub zafiltrowanych stron.

3. Punktują tez liczbę linków przychodzący, wychodzących i masę innych rzeczy.

4. Uważasz, że katalog z wyższym PR ma więcej wpisów od jakiegoś spamu dla dodawarki? Ciekawe :-) Natomiast jeśli chodzi o katalogi tego samego "typu", to sam sobie odpowiedziałeś - bo użytkownicy uważają, że te katalogi są lepsze, więc dodają.

PR na pewno w jakimś stopniu ma znaczenie, podobnie jak 300 innych rzeczy. Na pewno pomaga ocenić, że ze stroną jest coś źle. Ale nie ma bezpośredniego przełożenia na pozycje.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

PR jest celowo zaniżany często/gęsto za linki wychodzące. Ale nic więcej nie jest robione - jest tylko ZEROWANY pr(PR=0, nie mylić z PR=N/A). Strona dalej przekazuje moc w takim przypadku. Jest to po to, by nie sprzedawać/kupować linków, proste i stare działanie gogla.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zauważcie, że PR ma też znaczenie czysto psychologiczne. Jeśli mielibyście dodać wpis do katalogu PR0 a PR4 z tymi samymi parametrami (wiek, indeksacja itp) w tej samej cenie? Pewnie (a nawet napewno) większość z Was wybrałaby ten z wyższym PR.

Znaczenie psychologiczne nie ma nic do pozycji w Google.

Ludzie poprostu nauczyli się oceniac ksiązki po okładce, a więc można powiedzieć:

książka-strona

okładka-pagerank

zakładałem multikonta

Niesamowite, co ludzie są w stanie wymyślić, aby wytłumaczyć swoją niewiedzę, nieudolność, bezsilność, a wszystko przez lenistwo lub brak klientów

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Wystarczy trochę pomyśleć.

Czy google informuje nas o zmianach czynników rankingujących ? Kto wie jaki % udział danego parametru określa % wpływ na pozycję ? Nikt - wykluczając "najwyższych" w google, bo "niżsi" tez nie mają pojęcia.

PR jest widoczny dla każdego. Jeśli miałby wplyw na pozycję(także innych stron), to dlaczego google udostępniło tę informację publicznie ?

Zresztą, jest teraz masa katalogów/precli/webokatów, którym pr się "wyzerował". Jaki problem dodać kilka stron - "spamów" i poczekać 2 tygodnie na efekty ?

8 zł na domenę, 10zł za 200 wpisów, 10 zł za parę tekstów.

Dziękuję i pozdrawiam myślących :D

[edit]Jeśli ktoś ze stałych bywalców PiO(nie podejżewany o konszachty ze mną ;) chce zrobić publiczny test, proszę o domenę i teksty. Ja dodam do katalogów "multikodziarskich" do ok. 500 sztuk. Chętni na priv, wybieram 1 osobę.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności