Skocz do zawartości

Chyba wiem jak G znajduje SWL

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stalin kochający dzieci jest bardziej prawdziwy i prawdopodobny niż te całe googlowskie "Don't be evil"

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jako stary gotlinkowiec zauważyłem i z rozmów z ludźmi z branży wiem, że nie tylko ja, że od początku roku nie ma praktycznie żadnych masowych banów na strony emitujące swl (przynajmniej w Gotlinku). Cóź ceny spadają przez to:)

Ale chodzi o to że rzeczywiście Google pewnie zostawia te strony, żeby dzięki linkom na nim móc oflagowywać serwisy nimi dopalane. Wiedzą że po zbanowaniu spamów pod swl, powstanie na ich miejsce kilka następnych i to wszystko. Nikt nie wykupi Adwordsa na te domeny przecież. Ale jakby nie było stron pod SWL, to odpadło by doskonałe narzędzie do udupiania komercyjnych serwisów linkowanych nimi, kóre po wpadnięciu w filtr z reguły wykupują Adwords dopóki sytuacja się nie unormuje. Więc dlatego SWL nigdy nie znikną:)

E-INFONET - projektotowanie stron, sklepy internetowe, reklama w Toruniu

, żeby dzięki linkom na nim móc oflagowywać serwisy nimi dopalane.

raczej bym powiedział, że po to, aby oflagować serwisy zapleczowe generujące punkty; (a przynajmniej zapleczówki w pierwszej kolejności)

czy tylko ja zauważyłem duży spadek site'u dla stron generujących punkty - nie wszystkich, ale dużej części? i to spadki z kilku/kilkunastu tys. podstron do 40 czy 50 sztuk :)

ale z drugiej strony takie cięcie site'u powoduje, że i tak muszę łatać dziury w punktacji nowymi zapleczami, i różnica dla mnie między banem, a oflagowaniem domeny jest niewielka - szczególnie po ostatnich cięciach bunusów za IP i TLD

Racja, to też u mnie występuje, znaczne obniżenie site dla około 1/5 serwisów. Lecz jednak one nadal działają, na "zmniejszonych obrotach" ale rotują linki. Więc Google obniża ich moc w danych systemach SWL, ale nie niweluje zupełnie (a tak zadziałałby ban). Tym samym działa to co opisałem w poprzednim poście:) Więc Google piecze dwie pieczenie na jednym ogniu...

Już nie raz przekonałem się o tym jak bardzo roboty G. inwigilują serwery. Lata temu projektowałem strony www i miałem foldery z wersjami beta stron, nie prowadził do nich żaden link a strony wisiały tam kilka dni. Indeksowało się błyskawicznie, musiałem zablokować w htaccess. Jakim cudem robot właził na foldery których lokalizacji nie było nigdzie ? Oczywiście listując pliki na serwerze.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

elsajko, ten pomysł ma ręce i nogi... choć póki co te moje strony które jechane są tylko na SWL-u rotacyjnym mają się całkiem nieźle...

To nie może dotyczyć wszystkich linkowanych tak serwisów z automatu, bo by wszystkie systemy szybko upadły (nie było by chętnych) i Google nie mogłoby robić tego co robi dzięki ich istnieniu. Pewien procent oberwie reszta nie.

Kto bierze Adwords, ten kogo nie ma w topach. Kogo nie ma w topach? Tych którzy się nigdy nie pozycjonowali i tych którzy oberwali za złe linki.Wszyscy dają zarobić Google. Gdyby nie było złych linków, nie można by ich za co uwalać (pomijając tych co dostają filtr za jakiś cloaking czy ogromne przeoptymalizowanie ale to chyba mniejszość). I zarobki byłyby mniejsze.

Strony www, sklepy internetowe, pozycjonowanie.

Agencja interaktywna Toruń -

https://e-infonet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności