Skocz do zawartości

jak poprawnie wypełnić pit 53?

hekko

Rekomendowane odpowiedzi

Czas rozliczyć się z google adsense i tradedoubler..

Jakie pola wypełnić w bloku C tegoż pita ?

Jaki wyliczyć koszt uzyskania przychodu dla tradedoubler.com ? Bo z supportu to od nich takiej info nie dostane, tylko ich stałą regułkę o tym picie i nic więcej :/

Bo chcę wpisać 0%, tak jak w US poradzili mi dla googla wpisać..

przepraszam za OT ale nie moglem sie powstrzymac - ja jeszcze nie rozliczylem samochodu z przed pol roku :] te pity wypelnialem juz ze 3 razy i wysylalem i dalej cos jest zle wiec postanowilem im odpisac - i odpisalem :

W Odpowiedzi na wezwanie PM/XXXX/XX/XX z dnia 2006.04.12

Przyznam szczerze że dostaje białej gorączki na widok kolejnych korspondencji z Urzędu Skarbowego dotyczących samochodu który nabyłem prawie pół roku temu. Podatek za samochód odprowadziłem zgodnie z obowiązującym prawem jednak nie jestem w stanie wypełnić tego skomplikowanego jak dla mnie druku ponieważ nie znam się na księgowości, prawie i zupełnie nie mam talentu do matematyki. Nie będe również w tej sprawie tracił więcej czasu jeżdżąc po księgowych i napewno nie przyjadę osobiście do Urzędu Skarbowego celem rozwiązania tej sprawy.

Kompilikujecie Państwo sprawy zupełnie proste do maksimum możliwości i sami kopiecie pod sobą dołki zasypując się stertami paierów i nierozwiązanych spraw - jest to tylko i wyłącznie Wasze biurokractwo i to tylko i wyłącznie Wasz problem. Nie wspominając już ile marnotrawi się na to papieru i niszczy drzew za pieniądze podatników.

Z takimi ludźmi jak ja - już wykształconymi - problemy będą zawsze jednak widzę jedno rozwiązanie abyście mieli mniej problemów w przyszłości - proszę wystosoawać pismo do Ministra Edukacji aby zamiast lekcji matematyki wprowadził lekcje przysposobienia urzędniczego - dzieci zamiast nudnej matematyki nauczą się wypełniać druki PCC-1, EBC821 i inne niezrozumiałe dla mnie pisma co w polskich realiach okaże się dużo bardziej przydatne niż matematyka.

Nadmienie że mam kilku przyjaciół mieszkających obecnie na zachodzie i przez pierwszy rok pobytu zdziwili się mocno jak tam funkcjonują urzędy - są zupełnie przyjazne dla przeciętnego, nie znającego sie na prawie i przepisach podatkowych, szarego człowieka - takiego jak ja, redukując przy tym do absolutnego minumum zużycie papieru i liczby urzędników.

Jedyne w czym mogę pomóc to podać pojemność silnika samochodu - 3500 cm 3.

ps. teraz troche zaluje ze to wyslalem do US - mam nadzieje ze zrozumieja moje dziwne poczucie humoru :)

ps.2 - nie piszcie nic - pomincie ten post i odpowiedzcie na pytanie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

i to tylko i wyłącznie Wasz problem (Urzędu Skarbowego - przyp. Jeż)

Nie chciałbym się czepiać, ale to jest Twój problem. :)

A co do tematu, zrób tak jak poradzili Ci w US. Z resztą, każdy ma (teraz) prawo wystosować pismo do Naczelnika US, który zobowiązany jest na nie odpowiedzieć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności