Skocz do zawartości

Wordpress SEO by Yoast

rslawek5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich na forum ;)

Jestem nowicjuszem w sprawach optymalizacji i pozycjonowania stron internetowych. Stwierdziłem że najlepszą wtyczką dla mojego bloga będzie właśnie polecana przez wszystkich wtyczka SEO by Yoast. Niestety nie bardzo wiem jak się nią posługiwać, dlatego proszę o pomoc w odpowiedzi na kilka moich pytań.

1. Czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie czy poprawnie skonfigurowałem wszystko?

2. Czy w plikach szablonu tj: nagłówek, stopka, itp. muszę coś zmieniać/edytować by wszystko działało jak należy?

3. Dlaczego, kiedy na stronie swojego fanpage'a na facebooku wkleję link do bloga, nie odczytuje on żadnych informacji o nim? Żadnego opisu, słów kluczowych, tylko 'suchy' link do mojej strony.

Dalsze pytania będę umieszczał w tym wątku, bo jest jeszcze kilka, o których oczywiście zapomniałem :P

Pozdrawiam serdecznie wszystkich.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A co tam konfigurować? Wszystkie opcje są dokładnie opisane a potem masz menu wtyczki pod artykułem i albo się trzymasz uwag albo nie

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

gielo, autor postu wyraźnie napisał że jest zielony w tych sprawach, a poradnik zgreda jak wnioskuję jest właśnie kierowany do takich osób, które nie potrafią sobie poradzić z tak "prostą konfiguracją" o której piszesz.

Blog o optymalizacji i projektowaniu stron internetowych.

gielo, autor postu wyraźnie napisał że jest zielony w tych sprawach, a poradnik zgreda jak wnioskuję jest właśnie kierowany do takich osób, które nie potrafią sobie poradzić z tak "prostą konfiguracją" o której piszesz.

Tak jak napisałeś. Moja wiedza w tych sprawach nie jest najwyższych lotów. ;)

Jak ktoś jest w stanie dosyć jasno odpowiedzieć na jakieś pytanie, to w dalszym ciągu zapraszam do pomocy :)

lepsza kontrola

lepsza indeksacja

wg mnie łatwiejszy w konfiguracji

duża liczba różnorodnych opcji

Jakoś AIO sprawował się dużo gorzej. Na wielu klienckich wordpressach wdrożneie Yoasta skutkowało zwiększeniem ruchu, lepszą widocznością witryny ...

KOnrekty ? NDA ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ja instalowałem tę wtyczkę ale nie rozwiązała mojego problemu, który miałem standardowo w All in seo... a mianowicie:

Jak, któraś ze stron dzieliła się na podstrony: [1] 2 3 to nie mogłem zmienić opisu, dla każdej z podstron - wszędzie jest ten sam. Title zmienia się dodająć: - Strona %page% .. - jak rozwiązaliście u siebie ten problem ?

Projektowanie sklepów internetowych - wdrożenia prestashop oraz realizacje projektów graficznych.

Ja instalowałem tę wtyczkę ale nie rozwiązała mojego problemu, który miałem standardowo w All in seo... a mianowicie:

Jak, któraś ze stron dzieliła się na podstrony: [1] 2 3 to nie mogłem zmienić opisu, dla każdej z podstron - wszędzie jest ten sam. Title zmienia się dodająć: - Strona %page% .. - jak rozwiązaliście u siebie ten problem ?

A po co? Masz artykuł na 300 stron? Jeśli masz na 2,3 to bym się nie przejmował tym, że title różni się tylko paramterem %page%, wręcz bardziej naturalnie to wygląda niż gdyby nazywały się:

1. Jak działą klimatyzator

2. Czy wiesz jak działa klimatyzator - Str.2

3. Zdajesz sobie sprawę co to klimatyzator - str.3

SEO in Bielsko-Biała 

@DamianL mi to nie wadzi. Problemem jest to, że chciałbym aby jeszcze do opisu została dodana informacja "strona 2".

Do title dodaje, a opis pozostaje ten sam, narzędzie dla webmasterów mi to również wypluwa - że np. 3 strony mają taki sam opis.

Projektowanie sklepów internetowych - wdrożenia prestashop oraz realizacje projektów graficznych.

@DamianL mi to nie wadzi. Problemem jest to, że chciałbym aby jeszcze do opisu została dodana informacja "strona 2".

Do title dodaje, a opis pozostaje ten sam, narzędzie dla webmasterów mi to również wypluwa - że np. 3 strony mają taki sam opis.

Paginacja kategorii i tagów - chyba ten sam problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności