Skocz do zawartości

Wordpress SEO by Yoast

rslawek5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich na forum ;)

Jestem nowicjuszem w sprawach optymalizacji i pozycjonowania stron internetowych. Stwierdziłem że najlepszą wtyczką dla mojego bloga będzie właśnie polecana przez wszystkich wtyczka SEO by Yoast. Niestety nie bardzo wiem jak się nią posługiwać, dlatego proszę o pomoc w odpowiedzi na kilka moich pytań.

1. Czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie czy poprawnie skonfigurowałem wszystko?

2. Czy w plikach szablonu tj: nagłówek, stopka, itp. muszę coś zmieniać/edytować by wszystko działało jak należy?

3. Dlaczego, kiedy na stronie swojego fanpage'a na facebooku wkleję link do bloga, nie odczytuje on żadnych informacji o nim? Żadnego opisu, słów kluczowych, tylko 'suchy' link do mojej strony.

Dalsze pytania będę umieszczał w tym wątku, bo jest jeszcze kilka, o których oczywiście zapomniałem :P

Pozdrawiam serdecznie wszystkich.

Pierwszy temat był napisany w złym dziale, za co przepraszam :)

1. Tak, na żywo sprawdzasz jak wyglądają tytuły i opisy generowane dla strony głównej, kategorii, podstron itp itd.

2. Nie trzeba nic edytować. Może pojawić sie komunikat w panelu admina że coś jest nie tak i chce wtyczka naprawić problme - a my tlko klikamy ok, napraw ;)

3. face to nie moja działka - nie pomoge...

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności