Skocz do zawartości

Co robie źle? Pozycjonowanie nie przynosi rezultatów

madrugada

Rekomendowane odpowiedzi

Wejscia z organika to tylko wierzchołek góry

Sorry ale większych bredni nie słyszałem, a przynajmniej z autopsji nie doświadczyłem. Wejścia z organika to 90% sukcesu - to nazywasz wierzchołkiem?

ale jako firma mam tylko dwóch klientów

Oby nikt więcej nie musiał się po pół roku bez efektów rozglądać za inną.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie widzisz nic złego w profilu linków? Choćby to że same katalogi. Ja już widziałem filtry za samo dodanie do Kulfika, więc automatyczny filtr tutaj by mnie nie zdziwił - nie chodzi nawet o sam profil. To domena piekielnie młoda i w ciagu tygodnia otrzymała masę linków z masą anchorów - broni się tylko tym, że ma sporo url. Tak na marginsesie - to filtru nie ma, ale ale profil idzie w złym kierunku.

Z tym Witaj to się zgadza w 100% !

blejk - zaskoczę Cię. A dużych Agencjach tyle biorą za abonament, nawet tych mniejszych:) Zastanów się - po co firmie zatrudniać seowca na miejscu - 6-7 tys kosztu + drugie tyle budżetu, jak za 5 tys masz full obsługę.

Znafco napisz mi jakimi metodami pozycjonujesz? jak zrobisz mi 300 fraz za 6 tyś to może Cię zatrudnię...

Jak ja uwielbiam wyceny na zasadzie 10% wartości auta, albo swiadczonej przez Klienta usługi. 10 godzin pracy dla własciciela polonez - 100 zł dla właściciela Q7 10000 zł. Praca ta sama...

za tym samym idzie jakość, ale społeczeństwo musi do tego dorosnąć niestety. przejedź 100 000 km polonezem i Q7. Kilometry te same...

Gratuluję możliwości poznania różnicy na takim dystansie:) mi jednak chodzi o coś zupełnie innego i chyba się nie zrozumieliśmy.

a o co chodzi? :)

Choćby to że same katalogi

Przecież wyraźnie napisałem coś wyżej, nie doczytałeś? To nie było między wierszami :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wejscia z organika to tylko wierzchołek góry

Sorry ale większych bredni nie słyszałem, a przynajmniej z autopsji nie doświadczyłem. Wejścia z organika to 90% sukcesu - to nazywasz wierzchołkiem?

ale jako firma mam tylko dwóch klientów

Oby nikt więcej nie musiał się po pół roku bez efektów rozglądać za inną.

On daje sobie rok za piątkę :) "Normalne firmy średniej wielkości jak chcą się pozycjonować idą w abonament na poziomie 3-5 tys netto i czekają do roku na efekty - tak się pozycjonuje serwisy i sklepy. Reszta to zabawa dla spamerów i speców twojego pokroju od wyciągania fraz na pozycję." P.S. Blake kiedy pijesz piwko? :) Bo wtedy dobrze piszesz :)

Zobacz postbluesem, o 24 sierpień 2013 - 22:12, powiedział:

Zobacz postSEO_Rak, o 24 sierpień 2013 - 20:56, powiedział:

Zobacz postbluesem, o 24 sierpień 2013 - 20:46, powiedział:

Jak ja uwielbiam wyceny na zasadzie 10% wartości auta, albo swiadczonej przez Klienta usługi. 10 godzin pracy dla własciciela polonez - 100 zł dla właściciela Q7 10000 zł. Praca ta sama...

za tym samym idzie jakość, ale społeczeństwo musi do tego dorosnąć niestety. przejedź 100 000 km polonezem i Q7. Kilometry te same...

Gratuluję możliwości poznania różnicy na takim dystansie:) mi jednak chodzi o coś zupełnie innego i chyba się nie zrozumieliśmy.

a o co chodzi? :)

Tłumaczenie tego co napisałem, to jak podawanie definicji pojęcia "dobro". Są pojęcia pierwotne, niedefiniowalne :)

SEO_Rak - podobnie jak dla Ciebie, SEO to dla mnie praca dodatkowa - nieekspercka. Obsługa SEO a pozycjonowanie fraz to co innego. Duże serwisy a małe strony to inna historia i podejście to tematu. W serwisach płacisz m.inn za testy A/B i analitykę. ale o to akurat nie pytaj tutejszych pozycjonerów.

blake - czy ty naprawdę nie rozumiesz, że ja pracuję na etacie 8 kurde godzin a czasem i po 10? Myślisz, że mam czas na dodatkowe zlecenia? Moja firma to tylko faktura dla pracodawcy i prawie nic więcej!

Nie cierpię spamerów!

Ja już widziałem filtry za samo dodanie do Kulfika

Ja też i co z tego? Ba! Rok temu sam sobie jego katami filtra zrobiłem na testowej domenie, ale dzięki temu teraz pomagają mi jak nikt inny ;) Same topy.

więc automatyczny filtr tutaj by mnie nie zdziwił

Uwierz mi, że jeszcze wiele rzeczy Cię może zdziwić przy 2 klientach ;)

To domena piekielnie młoda

Takie robi się najłatwiej.

ale ale profil idzie w złym kierunku

Na prawo czy lewo?

A dużych Agencjach tyle biorą za abonament

Wiem ile biorą w dużych agencjach bo w jednej jestem szefem działu SEO.

Zastanów się - po co firmie zatrudniać seowca

Czy ja gdzieś tak napisałem?

Blake kiedy pijesz piwko? :)

Jestem po lekkim spożyciu ;) Ale zaraz wyłączam PiO bo to nudne się staje :) Ostatnio przy piwku wymyśliliśmy fajną nazwę :D - Pokemony i Leszcze :D

blake tylko mnie nie strasz że w SS robisz:)

Ja wiem jacy tam specjaliści pracują

I bez wycieczek do moim dwóch klientów, robię im tylko grafikę. Czy dla Ciebie cały świat to SEO?

Wiem, że młode domeny robi się najłatwiej, szczególnie blastami i swlami, jak zbanują to stawiasz nowe albo czekasz aż filtr odejdzie i walisz w tym czasie masę linków - metoda stara jak świat

Nie cierpię spamerów!

że w SS robisz:)

Nie, nie popieram oszukiwania ludzi.

Czy dla Ciebie cały świat to SEO?

Tak, chociaż strony i portale też możesz zamawiać, ale ja ich nie wykonuję, mam do tego sprawdzonych i dobrych podwykonawców.

jak zbanują to stawiasz nowe albo czekasz aż filtr odejdzie

Nie miałem jeszcze takiego przypadku na próbie około 60 domen od stycznia tego roku. Nie wiem co to filtr na klienta, którego robię od zera a tym bardziej BAN.

Po prostu taka metoda istniała.

Młode domeny są o tyle dobre, że Ty decydujesz o wszystkim - o profilu linków i jej późniejszej historii. Ale naprawdę podjąłbyś się pozycjonowania 4-stronicowej strony fotografa? Bo ja nie - z bardzo prostego powodu. To żadne wyzwanie analityczno-marketingowe

Nie cierpię spamerów!

To żadne wyzwanie analityczno-marketingowe

Tutaj wyzwaniem jest konkurencja. Nie są to zwykłe frazy lokalne. Z fotografami jest inny problem - zawsze jest za drogo i płacić nie chcą :)

Mi nawet nie chodzi o to. Prawdziwym wyzwaniem jest akcja na wielu płaszczyznach od SEO po SEM aż na displayu kończąc. Skoordynować to wszystko to sztuka. A efekty osiągnąć to mistrzostwo.

Nie cierpię spamerów!

Skoordynować to wszystko to sztuka

Tak tylko żeby zrobić to dobrze to jedna osoba jest tutaj trochę za mało. Do tego potrzebny jest sztab ludzi. Dlatego właśnie duże firmy tworzą działy marketingu. Pozycjonowanie to pozycjonowanie a nie latanie z ulotkami po mieście, bo to też może być element strategii marketingowej. Marketingowiec może ogólnie mówiąc ogarniać wszystko, ale wszystkiego nie zrobi i do tego potrzebuje podwykonawców, którzy w swojej dziedzinie są fachowcami. To jest mniej więcej tak jak na budowie masz kierownika budowy - będzie nadzorował, ale cegieł nie będzie podawał, bo od tego jest pomocnik murarza, od wykonania instalacji elektrycznej masz elektryka a od wody hydraulika. Nie spotkałem jeszcze w życiu osoby, która sama wybudowała cały dom i prawdopodobnie takiej nie spotkam.

Ja spotkałem 2 osoby, które w 90% samemu wybudowały dom:) - poza elektryką wszystko sami.

Chodziło mi akcję seo właśnie w takiej kampanii gdzie Agencje rozlicza się całościowo z akcji, a seo jest jednym z elementów. Czasami efekty synergii są przepiękne. W zasadzie poza tego typu zlecenia nie wychodzę

Chętnie dowiem się, jakie wnioski wyciągnąłeś z katalogów Kulfika. Dla mnie to normalna grupa ale napiętnowana przez google i potrafi posadzić masę anchorów za które są filtry. Normalnie zalecam 50% anchorów do 50% urli z jakiejkolwiek grupy katów - na docelówki pozycjonowane ale nie tylko, Ale może są ciekawsze metody?

Nie cierpię spamerów!

gdzie Agencje rozlicza się całościowo z akcji, a seo jest jednym z elementów

Ale co to ma wspólnego z tym tematem?

Ale może są ciekawsze metody?

Metod są setki a nawet tysiące i do każdej strony dobiera się inne a wpływ na dobór ma wiele czynników, więc samo pozycjonowanie to nie jest takie hop-siup. Dla jednej strony będą dobre same katalogi a dla innej nie dodaje się w ogóle do katalogów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności