Skocz do zawartości

Co robie źle? Pozycjonowanie nie przynosi rezultatów

madrugada

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem, czy da się w ogóle okreslić, która strona nadaje się do samych katalogów a która nie. Google tego tak nie rozważa. Algorytm dotyczy wszystkich po równo.

Nie spotkałem osobiście strony, która nie nadawałaby się do katalogów. Tak samo z swlami - każdy krzyczy aby tegonie używać bo dupniemy a pewnie 90% stron jest podlinkowanych z swli i ma się dobrze

Nie cierpię spamerów!

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google tego tak nie rozważa

Hmm no to ciekawe, widzę, że znasz algorytm :)

Nie spotkałem osobiście strony, która nie nadawałaby się do katalogów

Ja też, ale na niektóre strony szkoda czasu na katalogi ;) Wtedy trzeba:

swlami

dupniemy

:D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Według mnie google może dzielić strony na kategorie i według kategorii dzielić i rządzić:) Ale nie ejstem w stanie tego udowodnić poza tym, że w każdym kraju działają inne współczynniki.

Generalnie ogólnie rzecz ujmując szkoda czasu na katalogi - ale dla klienta typu fotograf albo piekarnia chyba nic innego nie pozostaje (i swle:) Na takiego Leadbulleta nawet większych nie stać

Nie cierpię spamerów!

niech każdy z Was da mi cenną radę

Już daję...

dlaczego strona jest w czarnej d...ie

Bo pozycjonuje ją amator

i w ten sposób udowodnicie swój profesjonalizm

Komu i po co???

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

1. optymalizacja: poprawienie błędów np canonical, usuniecie zbędnych sztucznych słów kluczowych w treści oraz stopce, poprawki w nagłówkach (title) i tak dalej

2. pozycjonowanie: fotografia to ciężki przypadek... samymi katalogami nie pociągnie się strony do góry, potrzeba również reklamy na forach branżowych (fotografia i śluby/wesela) gdzie można zostawić link (URL) do swojej witryny,udzielanie się na forach, komentowanie wpisów z blogów i tak dalej - pozyskiwanie alternatywnych źródłem linków w stosunku do tego co już zostało pozyskane

Podsumowując tylko te dwa punkty: chcesz dobrze i cierpliwie i samemu ? to tak z rok czasu i będziesz miał efekty. Chcesz niecierpliwie ? Zleć to komuś - dział ogłoszeń jest na forum.

Przedmówcy stwierdzili, że nazwa domeny jest niemarketingowa - mają sporo racji aczkolwiek każdą domenę da się wypozycjonwoac ale nie każdą nazwę da się zapamiętać - znajomy do znajomego - fotografię robił mi taki ... [pada imię i nazwisko] z jakiejś dziwnie brzmiącej firemki. Praca na domenie z własnym imieniem i nazwiskiem TEŻ przynosi bardzo dobre efekty -a że nazwa brzmi dziwnie - grunt żeby zapamiętali imię i nazzwisko ewentualnie pseudonim (niekoniecznie artystyczny)...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Blake, siedzisz całymi dniami na tym forum, chyba nigdy nie napisałeś nic mądrego tylko ciągle trollujesz i robisz z siebie bałwana. Nikt lub prawie nikt nie chce Cie tu czytać bo zamiast pomagać to tylko wkurzasz ludzi swoimi chamskimi tekstami, które nigdy nic nie wnoszą do tematów poruszanych na forum. Wydaje Ci się, że jesteś fajny? Chyba nie jesteś skoro ciągle ktoś Ci tu ciśnie i wyraża do Ciebie niechęć.

Hmm kto tu robi z siebie bałwana to widać po tematach jakie rozpoczyna:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/181770-majesticseo-a-filtr-spostrzezenie/#entry1260772

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/182520-czy-to-filtr-algorytmiczny/#entry1266555

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/182689-mozna-dostac-filtr-algorytmiczny-za-link-sitewide-z-dobrej-strony/#entry1267836

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/182759-po-jakim-czasie-powroty-po-algorytmicznym/#entry1268315

Sorry, może nie bałwana a kompletnego leszcza.

chyba nigdy nie napisałeś nic mądrego

Chyba nigdy nie potrafiłeś czytać, o masz tutaj taki przykładzik którego daleko szukać nie musisz bo jest na poprzedniej stronie tego tematu:

A jakbyś czytał Blake między wierszami, to byłbyś na podstawowe frazy w top3, jak ja mam

chyba

Chyba

Chyba to Kopernik była kobietą.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Blake może i jestem leszczem jeśli chodzi o pozycjonowanie ale nie jestem przynajmniej forumowym trollem, który wkurza wszystkich swoimi wypowiedziami. Może i masz jakąś wiedzę, nie podważam tego ale nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że w większości tematów w jakich się udzielasz nie można liczyć na jakąś kulturalną wypowiedź "na poziomie" tylko same pojazdy i gnojenie innych. Żadnej życzliwości czy chęci pomocy komukolwiek. Twoje wypowiedzi to zazwyczaj mieszanka w stylu "wiem ale nie powiem", "nie masz racji ale nie powiem Ci dlaczego", "za darmo to możesz mnie pocałować w d...e", a tu cytat z tego tematu: "Sorry, ale nie mogę znaleźć innych słów, więc napiszę to co znalazłem: Chyba Cię poje...".

nie można liczyć na jakąś kulturalną wypowiedź "na poziomie"

Przeczytaj ten temat jeszcze raz od początku a nie wybiórcze posty, jeżeli dalej nie znajdziesz w nim żadnych porad dla autora wątku to przeczytaj go jeszcze raz i tak do skutku aż znajdziesz.

że i Blake ma chwile słabości i coś cennego doradzi

Będę czekał z niecierpliwością aż uchyli rąbka tajemnicy. Do tej pory nie miało to miejsca, były jedynie informacje o napompowanym ego.

A czytać zawsze chetnie Go czytam,

O pozycjonowaniu zakładu fryzjerskiego z Częstochowy? Powodzenia. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

.....Podsumowując tylko te dwa punkty: chcesz dobrze i cierpliwie i samemu ? to tak z rok czasu i będziesz miał efekty. Chcesz niecierpliwie ? Zleć to komuś - dział ogłoszeń jest na forum....

No proszę, tak trudne frazy robi się średnio w godzinę ( nawet bez poprawienia strony), trzeba by było się niezwykle starać aby robić to rok ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności