Skocz do zawartości

Pozycjonowanie konkretnych produktów w sklepie

darek70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

wiele naczytałem (na pewno znacznie więcej nie znalazłem) o pozycjonowaniu ale za eksperta się nie uważam.

Po prostu chęć poszerzenia wiedzy zachęcała mnie do zaglądania na to forum. Ale do rzeczy

Panowie, chciałbym się dowiedzieć jak najlepiej pozycjonować konkretne produkty ze sklepu jak ich się ma ponad 30 000?

Może pytanie ogólne ale nie wiem o co konkretnie zapytać. Dużo robimy sami, ale co raz bardziej widzę, że muszę mieć więcej linków zewnętrznych. Chciałbym znaleźć miejsce w internecie, dodawać tam 1-2 linki tygodniowo i zapłacić (nie chcę wszystkiego za darmo) ale jakoś nie wiem jak się za to zabrać.

Proszę o info, czy ktoś może mi to po chłopsku wyjaśnić?

Pozdrawiam

darek

Pozycjonowanie sklepu nie należy do najłatwiejszych zajęć. Tu trzeba przygotować dobrą strategię. Jeśli nie masz wiedzy w temacie (widze, że nie masz) to nie podejmuj się tego. 1 lub 2 linki tygodniowo to śmieszna strategia.

Lepiej zleć pozycjonowanie innym, znającym sie na rzeczy.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

No to niestety wiem. Staram się jak mogę wdrażać swoje pomysły, które biorą się z analizy różnych rozważań na forum. Skutek jest różny. Zresztą wszystko co robię jest działaniem na "wyczucie", tak po prostu mi się wydaje, że będzie najlepiej. Niestety nigdy nie miałem pewności czy to jest dobre. Dotychczasowe moje działania na dwóch domenach, które są dla mnie najważniejsze dają mi następujące wyniki

PR = 1 (czasami 2)

Ilość wywołań dla zapytania "site:..." - prawie 100 000 dla jednej domeny i ponad 550 000 dla drugiej domeny

chciałbym zrobić coś więcej ale wolę to już przedsykutować ze specjalistami.

Jak wiesz zapewne z forum teraz jest bardzo łatwo załapać filtr. Pozycjonowanie sklepu trzeba zacząć od optymalizacji. Dobra optymalizacja to połowa sukcesu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

chciałbym zrobić coś więcej ale wolę to już przedsykutować ze specjalistami.

Specjalistom się zleca, nie dyskutuje z nimi ;) Szlaf już Cię skierował.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności