Skocz do zawartości

Podstrony poszły się ...

Hermit90

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Blejkuś i jeszcze jedna rada po przyjacielsku - nie sr*j tak w tych swoich zagrypionych katalożkach tagami to unikniesz tego prawie 90% suplementalu który mają. Potem możesz dalej pisać kocopoły ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

i jeszcze jedna rada po przyjacielsku

Nie przypominam sobie żebyśmy już brudzia pili a z radami to myślę, że możesz startować do kri_seta, kapitana i im podobnych. Już kiedyś napisałem, że taka dyskusja nie ma sensu, bo to nie ta półka.

EOT

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Masz racje, że nie ta półka, ciskasz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał a rzeczywistość skrzeczy a jak skrzeczy sam dobrze wiesz bo każdy może sobie sprawdzić te cudowne zagrypione katalożki , także kto wciska ciemnoty lemingom ten wciska.

Więcej synu pokory i mniej ciśnienia. Sam się o to prosiłeś.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ale bez flejmu w moim temacie ; <

Linków nie widać, bo są dosyć nowe, podobnie jak i podstrony. Problemem jest to, że strona główna łapie te frazy, bo są podobne do tych, na którą jest linkowana, a podstrony jak widać nie chcą ich "łapać" pomimo odnośników do nich centralnie na głównej + w menu ; x

Jak żyć? Co zrobić?

To sobie sprawdź jak masz podstrony zoptymalizowane dla tych fraz

"Pozycjonowałem główną... zacząłem podstrony... szły wyżej i poszły nie wiadomo gdzie..."

A jak to się w okresach czasu? Podstrony jechałeś tylko na interesujące Cię anchory? Może trzeba dać trochę czasu by G ułożył na nowo dane dotyczącej Twojej www ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

ciskasz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał

Wbijcie sobie w swoje "główki"

Może do niektórych w końcu to dotrze ...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeżeli są to frazy bliskoznaczne i tym bardziej, że treści poszczególnych podstron nie są mocno zróżnicowane dla tych podobnych fraz to jest to normalne. Czasami jedna strona potrafi "przejąć" kilka fraz i pokazywać sie dla nich w wynikach .

Rozwiązaniem jest jak już pisałem optymalizacja treści i podstron dla fraz i optymalizacja linkowania.

Teraz nawet cyrki są z frazami w lp i lm raz strona potrafi na fraze w lp wyskoczyć a raz lm ;)

To jest coś takiego: np. mam przykładowe słowo usługi remontowe. Strona główna bardzo mocno podlinkowana, ma wysoką pozycję na "usługi"

Później zrobiłem osobną podstronę na na "usługi remontowe" - na które to słowo podstrona została zoptymalizowana i która to jest praktycznie jedyną podstroną na której występuje połączenie słów "usługi remontowe" i zacząłem ją linkować. Standardowo, pojawiła się gdzieś tam na dalekich pozycjach top50, top80 i nagle jeb! Podstrona znika z serpów, a na jej miejsce pojawia się na dalszych pozycjach strona główna.

Takich podstron było kilka. Teoretycznie na stronie głównej mam odnośniki do danej podstrony na interesujące mnie anchory, ale jak widać niewiele to daje.

Linkować te podstrony dalej na dane anchory z nadzieją, że gogle się odwidzi czy jest jeszcze jakieś wyjście? Właśnie problem w tym, że sytuacja ma miejsce już po tym jak zostały zoptymalizowane, więc w tym zakresie nic nie mogę zrobić.

Jeżeli pokazuje się strona główna to wniosek nasuwa się jeden - masz ją mocniej linkowaną a jeżeli jeszcze na stronie głównej masz link "usługi remontowe" w postaci tekstowej to dla tej frazy przy pocniejszym linkowaniu ona bedzie wyżej - tak to działa

tak to działa

Nie tak to działa.

Strona główna bardzo mocno podlinkowana, ma wysoką pozycję na "usługi"

Później zrobiłem osobną podstronę na na "usługi remontowe"

Trzeba było zrobić od razu tą podstronę i z głównej linkujesz anchorem do niej. Linkujesz stronę główną na frazę docelową, czyli w tym przypadku nie na "usługi" a na "usługi remontowe" i jeżeli wszystko jest dobrze zrobione to powinny się pokazać obydwie strony w serpach i jak się już pokażą to linkujesz podstronę na tą frazę. Przy prostszych frazach nieraz udaje się mieć top2, czyli na 1 pozycji podstronę a na drugiej stronę główną. Przykład https://www.google.pl/search?q=wr%C3%B3%C5%BCby&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr

Czym ja się nie zajmuje ;)

Blejkus po raz kolejny chcesz udowodnić swoja wyższość a baboki puszczasz , kolejność nie ma tutaj nic do rzeczy liczy się tylko i wyłącznie optymalizacja i rozkład linków. Jak już tak ambicja Ciebie boli to mogę napisać, że jesteś "the best of the best of the best" ale nie myl związków przyczynowo skutkowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności