Skocz do zawartości

Hosting SEO czy kilka różnych hostów?

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do doświadczonych użytkowników. Czy do postawienia zaplecza kilkunastu-kilkudziesięciu stron, skuteczniejszy będzie host SEO z pulą (40-60) różnych IP czy może warto kupić 10-15 różnych hostingów co jest na pewno mniej wygodnym rozwiązanie, jeżeli chodzi o obsługę?

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Według mnie lepsze rozwiązanie jest kupić wiele tanich hostów. Jednak tańsze rozwiązanie jest zainwestować w SEOhosting. Musisz się liczyć z tym, że przy wielu kontach na różnych hostach wyniesie Cię to o wiele drożej niż przy SEOhostingu. I przeważnie w SEOhostingach są okrojone transfery.

Według mnie także lepsze jest kilka hostingów. Seo hostingi przeważnie mają różne ip ale takie same dns. Różne hostingi=różne dns. Także większe zróżnicowaie klas adresowych.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Jeśli stawiasz serwisy zaplecze z wysokiej półki nie stawia by ich na SEO hostingach :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Google nie bierze pod uwagę IP, klas itp.

twoich wiadomości też :zeby:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Firma zajmująca się sprzedażą produktów finansowych, porównywarki finansowe itp, frazy w top 10. Ktoś w ubiegłem tygodniu wrzucił spam raport z części ich zaplecza:

Całości nie przejrzałem, ale jakoś nie widać, żeby bawili się w hostingi, klasy, IP, naturalne linkowanie.

Całości nie przejrzałem,
O czym ty właściwie piszesz co... , czy piszesz byle by coś napisać ?

Całości nie przejrzałem, ale jakoś nie widać, żeby bawili się w hostingi, klasy, IP,

To co zostało zgłoszone i co przejrzałeś to tylko niewielka część całości

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Moim zdaniem warto dywersyfikować wszystko co się da i gdzie się da. Dlatego dobrze mieć xxx małych kont w firmach hostingowych i do tego konta SEO ;)

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

liczba firm oferująca hostingi z DA w cenie do 100 zł rocznie ( bo tylko taki jest mniej więcej opłacalny w porównaniu z VPS czy serwerem dedykowanym w przypadku stron zapleczowych)jest bardzo ograniczana wiec na stan jakiegoś poważnego zaplecza to niema żadnego wpływu.

Jeśli mówimy o zapleczu małym to oczywiście lepiej stawić to na małych kontach hostingowych.

Ktoś w ubiegłem tygodniu wrzucił spam raport

A Ty ot tak sobie podbijasz temacik ? No i akurat o tej firmie ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności