Skocz do zawartości

czym wypełnić zaplecze

lisz

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zrobic jakieś zaplecze, żeby wypozycjonować swoja stronę. Jednak zastanawia mnie czym to wypełnić? Czytałem o wypełnianu tego tekstami z rss, albo kopiami bibli, wiki itp, ale to raczej takie kiepskie zaplecza? W końcu to byłby zduplikowany kontent. A pisarzem nie jestem, zeby samemu nie wiadomo ile tekstu orginalnego wymyślić. Więc skąd można wziac kontent na takei zaplecze, zeby to nie był od razu duplikat. Słyszałem o tworzeniu tekstu w oparciu o łańcuch Markowa, ale z tego to jest tylko jakiś bełkot nie dla ludzi tylko dla botów, wiec pewnie łatwo dostać bana za takie coś.

Sklep z zabawkami gufi.pl Zabawki edukacyjne, klocki, gry, lalki

Jeśli masz na to czas - poszukaj branżowych tekstów w obcych językach. Wrzuć to na translator, popraw błędy tłumaczenia/gramatyczne, ew. podziel na mniejsze teksty.

Oczywiście, jeśli chcesz to zrobić "uczciwie", powołaj się na źródło, napisz, że opracowałeś na podstawie X albo że to tłumaczenie.

Zaplecze rób dla człowieka, nie dla wypozycjonowania drugiej strony.

Możesz to jakoś uzasadnić? :>

Generowane automatycznie trzymają się kilka-kilkanaście miesięcy - więc bez obaw. Jedynie czuwaj, żeby nie wbić się w topy. Ostatnio generowaną stroną wbiłem się na top1 na regionalną frazę dość popularną (miała iść 301 z którą się spóźniłem) - kilka dni i filterek gwarantowany (konkurencja czuwa) - filterek przeniósł się nawet na przekierowaną stronę :D

Zaplecze rób dla człowieka, nie dla wypozycjonowania drugiej strony.

Możesz to jakoś uzasadnić? :>

Oczywiście:

Lepiej będzie, gdy zamieści tam (mowa o zapleczu) ciekawe treści, wartościowe. Kto wie... Może zaplecze okaże się bardziej wartościowe od pozycjonowanej strony.

Mogłem się źle wyrazić.

zakładałem multikonta

A poważnie to zleć komus napisanie tekstów jak sam nie umiesz. W dziale zlecenia coś znajdziesz.

Jakbym miał kase to bym całe pozycjonowanei zlecił, a nie sam sie za to zabierał :)

Jak nie masz kasy na buty, to sam sobie je robisz?

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

A czy np wrzucanie filmików z yt i różnych obrazków to dobry pomysł? Coś jak kopia kwejka.

Nie. Treść jest najważniejsza.

A co do generowania tekstów - Synoglota jest w tym dobra, bo piszesz tekst 1000 znaków lub zlecasz, potem wrzucasz do Synogloty i generujesz synonimem tysiące unikalnych tekstów. Nie wiem dlaczego rysio z klanu o tym nie wspomniał :)

Moje zdanie jest takie - jak robić zaplecze to porządne i wtedy nie martwisz się, że wpadnie w topy bo i tak nie dostanie filtra. A jak wpadnie to masz ruch i kilka groszy z reklam.

Kocham Polskę

Co do zaplecza w topach, to ja na jednej z moich fraz mam w top 1 czyjeś (nie chce mi się grzebać czyje) zaplecze z mojej tematyki, choć linki z niego prowadza do przeróżnych stron. Ja jestem na drugim miejscu na tej frazie :) Przynajmniej wiem jak wygląda dobrze zrobione zaplecze :)

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

Treść to pojęcie szerokie. Wszystko, co tu padło, ma jakieś zastosowanie, włącznie z łańcuchami Markowa, ale wierzę w unikaty. A pewnie- sugerowanie się, albo zaprzęgnięcie do pracy tekstów do przedruku też ma sens, ale podstawą powinno być coś fajnego- ciekawe, nowe, niekoniecznie zresztą artykuły, choć bez tekstu ciężko będzie.

A co do generowania tekstów - Synoglota jest w tym dobra, bo piszesz tekst 1000 znaków lub zlecasz, potem wrzucasz do Synogloty i generujesz synonimem tysiące unikalnych tekstów. Nie wiem dlaczego rysio z klanu o tym nie wspomniał :)

a ta synoglota działa też z odmianą słów? Tzn jak będę miał odmienione słowa to też zamieni je w odpowiednim rpzypadku czy tylko kali jeść kali pić?

No to jak poruszyliście temat to będzie mała prywata: Tak, program odmienia słowa, ma dwa główne tryby: automatyczna synonimizacja i półautomatyczna - do tworzenia sensownych tekstów.

@lisz: Jeśli chcesz zobaczyć, czy to program dla Ciebie - proszę napisz do mnie na PW - dam Ci pełną wersję na 1 dzień do testu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności