Skocz do zawartości

Spadki wynikow jakosci

colca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zauwazylem na jednym z kont, ktore prowadze od krotkiego czasu firmie spadki o 2,3 pkt wyniku jakosci - wczesniej bylo sporo 10 teraz malo co jest :P

a wszystko za sprawa zmiany wyswietlania reklam, a moze tez nowej wersji algorytmow google hmmm:

z

Optymalizacja pod kątem kliknięć: wyświetlanie reklam mogących przypuszczalnie zwiększyć liczbę kliknięć

Idealne ustawienie dla większości reklamodawców.

na

Równomiernie wyświetlaj naprzemiennie: wyświetlaj reklamy bardziej równomiernie przez co najmniej 90 dni, a następnie je zoptymalizuj

Może pomóc w optymalizacji reklam za pomocą własnych danych.

Faktem jest iz ta zmiana dopasowania przynosi jak narazie wzrosty konkretnych klientow, kliki i nawazniejsze ROI powiekszyl sie ;)

co do stawek za klik sa wyzsze o 15-20%

Teraz mam dylematy, gdyz opisy reklam sa fajne, trafne i cos nowego w tej branzy wymyslic to graniczy troche z cudem :P poza tym przed zmiana wyswietlania reklam mialy nowe opisy okolo 80% slow kluczowych na poziomie 10/10

(obecnie standard 7/10, 8/10, 1/10)

do tego dochodzi oprogramowanie na ktorym stoi strona, mysle ze jest glownym czynnikiem takiego stanu rzeczy, gdyz nie mozna w nim dopasowywac tagow unikalnych pod dany dzial powiazany z kampania :(, a wiadomo rotacja to rotacja

mieliscie taki przypadek? co byscie poradzili?

sprawdź sobie czy reklama na telefony komórkowe, czy też słowa kluczowe itp. nie zaniżają Ci Wyniku Jakości - to może być przyczyną spadku.

Spadek wyniku jakości nie ma nic wspólnego z nowym updatem... to wynik prawdopodobnie połączonego wyniku jakości reklam na mobile i wyszukiwarkę.

Hej

sprawdzilem to i mam ustawione Komórki wyposażone w przeglądarkę z pełną funkcjonalnością na - 100% ;/

na innym koncie mialem -25% co mnie dziwi bo optymalizowalem wszystko bez komorek i albo zapomnialem lub mi googiel przelecial automatem

kurna nie wiem co mam robic wczesniej dyszka za dyszka :( zrobie tak ze wroce do opcji klikow zobaczymy co sie stanie czy wroca wysoke wyniki jakosci

poza tym mam jedno slowo kluczowe ustawiona stawka 1,20 zl googiel pokazuje max dzisiejsza stawke Szac. stawka za wyświetlenie u góry strony 0,40 zl

po sprawdzeniu slowa kluczowego w googlu i w narzedziach jestem pod drugiej stronie 2 :( wkurzaja mnie takie rozbieznosci na maxa jak tu pracowac czasami jak takie jaja pokazuje panel to mnie trafia ;/

co mam w ciemno podpijac stawke? nigdy, a inni zapewne tak robia i wynik mam 8/10 wiec tym bardziej nie jest zle - jak sobie radzisz z takimi jajcami?

pozdrawiam i dzieki za pomocne info!

pamiętaj, że pierwsza pozycja nie zawsze jest najlepsza - tu bardziej skup się na analizie.

co do wyniku jakości to ja od razu zawsze ustawiam na 90 dni bo sam jestem w stanie zadecydować co ma się później wydarzyć - czyli, które reklamy chce wstrzymać. U mnie w porządku z wynikami :)

Testy trwaja dam znac czy sie zmienilo cos po zmianie na kliki - a roznie to ustawialem wczesniej w zaleznosci od opisow reklam, ale teraz jak wszystko zmienilem to jakas maskra, ale najgorzej jest na jednym koncie gdzie mam strone bez mozliwosci modyfikacji meta indywidualnie bo robi to automat w php-ie ;/, a firma nie ma kasy na zmiane silnika

na innych w miare ok 8,9/10 wiec mozliwe ze spadek chwilowy mocy

Sprawdzajcie sobie co się dzieje na telefonach komórkowych bo wynik jakości z telefonów i sieci wyszukiwania, czyli tablety, stacjonarne są łączne i pogarszać go (wynik jakości) może właśnie wyświetlanie na telefonach komórkowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności