Skocz do zawartości

Czy dziś Adsense ma sens ?

kuba1110001

Rekomendowane odpowiedzi

Na Adsense nie można sie za bardzo nastawiać. U mnie generuje on 30% przychodów i jets to moim zdaniem optymalny poziom. Jest to taki zapychacz, gdy już mi się nie udaje sprzedać wszystkich miejsc bezpośrenio lub przez agencję dająca CPM 2-3 razy większy niż Adsense.

I więksi wydawcy robią właśnie tak, jak piszesz.

Jeśli ktoś jest w stanie sprzedać banner bezpośrednio, czy agencji, to robi to. Jeśli nie, wstawia reklamy kontekstowe jako zaślepkę, czasem wspomagając się RTB.

Na Adsense nie można sie za bardzo nastawiać. U mnie generuje on 30% przychodów i jets to moim zdaniem optymalny poziom. Jest to taki zapychacz, gdy już mi się nie udaje sprzedać wszystkich miejsc bezpośrenio lub przez agencję dająca CPM 2-3 razy większy niż Adsense.

I więksi wydawcy robią właśnie tak, jak piszesz.

Jeśli ktoś jest w stanie sprzedać banner bezpośrednio, czy agencji, to robi to. Jeśli nie, wstawia reklamy kontekstowe jako zaślepkę, czasem wspomagając się RTB.

Ja zrezygnowałem całkowicie ze współpracy z agencjami (min. z Goldbach) na rzecz AdSense gdzie w AS miesięczne przychody były 10cio-krotnie wyższe niż przychody z reklam CPM z agencji (bez używania reklam natarczywych tj. top layer, pływających i innych badziewi)...

to ile ty placisz za te hosting?

No niektórzy trochę płacą. Ja akurat ponad 800 EURO miesięcznie.

Najważniejsze to zarobić na to i jeszcze żeby ciut zostało.

Właśnie mi rachunek przyszedł i jak zawsze boli :D

Co do sposobów zarobkowania z reklam to Adsense wciąż jest poza konkurencją przede wszystkim dla małych i średnich stron, na któych można takie reklamy wyświetlać.

Giganci to już inna bajka. Dla nich Adsense może być tylko niewielkim uzupełnieniem. Więcej wyciągną z reklam bezpośrednich, czyli własnych systemów.

U mnie stawki Adsense trzymają się stabilnie od lat. W ostatnich dwóch latach nawet jakby są lepsze. Co najwyżej dochody mniejsze/większe z uwagi na mniejszy/większy ruch, ale to zupełnie inna bajka.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Adsense to jeden z lepszych programów dostarczających reklam na rynku i nie ma co tu ukrywać, skoro masz tak mało klików to i wejść raczej też masz mało, więc nie masz co liczyć na współpracę z jakąś agencja reklamową. Może warto pomyśleć, co zrobić aby poprawić klikalność ? Odpowiedni dobór koloru reklam i umiejscowanie potrafią zrobić cuda.

Szybki i sprawdzony serwer do GSA, CS czy ZennoPostera - SolidSeoVPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności