Skocz do zawartości

Koniec Google Keywords Tools?

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak wybierzesz opcję "Szukaj propozycji słów kluczowych i grup reklam" i wpiszesz wybrane słowa, to też jest ten parametr :)

Ok, wybrałem "Szukaj propozycji słów kluczowych i grup reklam" podałem frazy.

U mnie to jednak wygląda to trochę inaczej:

iymwkj.jpg

i rzeczywiście podaje tam ilości miesięcznych wyszukiwań. Jednak wciąż są to wyszukiwania ścisłe. Nie podaje takich ilości jak te z "Narzędzi propozycji słów kluczowych". Tam były one dużo większe.

/l~~$

Owszem, nie zwróciłem na to uwagi akurat. Kurde, no trochę lipa. Po prawej stronie od kolumny "Udział w wyśw. reklamy" masz rozwijane menu, gdzie można wybrać opcje dopasowania słowa, ale coś tam chyba nie bangla, bo nie pokazują się żadne zmiany w statystkach.

Google nie ma bugga - nadal nie określili się co do wpisywanej frazy ... czyli wpisując słowo w taki sposób

hotele kraków - nie mamy pojęcia w jakim dopasowaniu podawane są nam wyniki - czekamy na odpowiedź w tym temacie.

Natomiast nowe narzędzie działa nieco inaczej i ma bardziej rozbudowane możliwości - chociażby o to, że poprzednie narzędzie podawało wyniki ogólne dla całej polski - w tej chwili możemy wybrać konkretny region i sprawdzić jak to wygląda na konkretnym terenie.

więcej info

https://support.google.com/adwords/answer/3114286?hl=pl

https://support.google.com/adwords/answer/2999770

Ale dlaczego wartości obecnie podawane są dużo mniejsze niż to było w "Narzędziu propozycji słów kluczowych"?

Teraz nie mogę odnieść obecnych danych do wykonanych wcześniej analiz. Jest brak porównywalności. Mogliby chociaż dać jakiś okres przejściowy aby ludzie mogli się przyzwyczaić. Ale Google przyzwyczajenia ludzkie ma za nic.

/l~~$

dlaczego wartości obecnie podawane są dużo mniejsze niż to było w "Narzędziu propozycji słów kluczowych"?

Teraz nie mogę odnieść obecnych danych do wykonanych wcześniej analiz

Jeżeli wcześniej nie bawiłeś się z dopasowaniem ścisłym, to rzeczywiście masz problem z wiarygodnością swoich dotychczasowych analiz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności