Skocz do zawartości

Optymalizacja sklepu internetowego

Jooni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam sklep internetowy postawiony na IAI chciałbym zrobić audyt i ogólnie ją zoptymalizować, sporo na ten temat czytałem i testowałem kilka narzędzi, lecz chciałbym się dowiedzieć, czy mam zoptymalizować tylko stronę główną, czy również starać się poprawić wszystkie podstrony (strony z produktami etc) ?.

Audyt sklepu a nie strony głównej. Jedna strona na parę tysięcy to żadna optymalizacja. Tylko w jaki sposób chcesz przeprowadzić audyt, skoro o to pytasz?

Poczytaj książkę Danowskiego, Makaruka, przyda się oraz o audytach Sekrety SEO - całkiem sprawnie napisana z przykładami audytów. Choć i tak wszystkiego nie ma.

Nie cierpię spamerów!

Optymalizacja podstron sklepu jest także podstawą jeśli chcesz zdobyć ruch z tzw. długiego ogona. Dobrze zoptymalizowany sklep to taki gdzie klient od razu trafia w odpowiednie miejsce na sklepie po wpisaniu zapytania. Przykładowo jak wpisze fajki, to trafi w kategorię z fajkami, jak wpisze zippo to trafi w kategorię lub kartę produktu z zapalniczką zippo. Jeśli wpisze dany model, to trafi dokładnie w kartę produktu z danym modelem. Prócz samej optmalizacji sklepu powinno iść w parze odpowiednie linkowanie takiego sklepu.

Jaki sklep przykładowo? Znajdź kilka będących w topach na popularne zapytania i przeanalizuj je. To jest zawsze lepsze niż gotowe rozwiązania podawane przez innych na tacy. Mam tylko nadzieję, że potrafisz odróżnić reklamy adwords od wyników organicznych :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności