Skocz do zawartości

Sitewide, a pozycjonowanie

skorpionek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuję zrobić w sidebarze jednej z moich stronek baner reklamujący inną moją stronę ale boję się, że może to zaszkodzić stronie reklamowanej (site strony, na której ma być baner nie jest za duży ale rośnie w tempie kilku podstron dziennie). Baner nie ma na celu pozycjonowania strony tylko reklamę (dobrze zgrane tematyki). Jak sądzicie czy rel="nofollow" może pomóc? No nie chcę, żeby linki z tej strony stanowiły 50% backlinków strony reklamowanej. Szczególnie, że ta strona powstała kilku dni temu i ma narazie około 100BL z na prawdę niezłych źródeł (dodane ręcznie) więc nie chcę przywalić nagle dużym sitewidem bo to się może skończyć filtrem.

Jak Wy rozwiązujecie takie problemy?

Pozdrawiam

Jeśli chcesz używać linków sitwide może także pomóc nie używanie anchorów a wstawianie "czystego linku" lub nazwy firmy.

To raczej kiepski pomysł bo będzie to słabo wyglądało. Chyba będę musiał dać na głównej baner, a na podstronach adsensa. Akurat na tej stronie nie chciałbym robić testów bo ma fajne perspektywy i jest dobrze dopracowana.

Ma jeszcze ktoś podobne doświadczenia?

Wrzuć baner, oznacz link jako nofollow i tyle, tylko pamiętaj o ustawieniu atrybutów alt i title.

Owocni.pl - co możesz zyskać? Projektowanie logo to nasza codzienna praca, potrzebujesz unikalnego logo - chętnie je dla Ciebie stworzymy! Chcesz więcej? Sprawdź nas na: projektowanie stron warszawa i przekonaj się o naszych możliwościach!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności