Skocz do zawartości

Tym razem my możemy zgłaszać dobre strony www

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

"Wielka zmiana" Matt dał możliwość zgłaszania małych ale wartościowych stronek www, które powinny mieć wyższą pozycję w serpach

link do twita https://twitter.com/mattcutts/status/372801217727979520

link do formularza zgłoszeniowego

https://docs.google.com/forms/d/1Czwk15Yc_-zcnnlvqTuspEnz2Sn3Aw2JxhkWvoVxVS4/viewform

Czyżby już oficjalnie G. przyznaje że ich algo nie radzi sobie.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No więc jak ręcznie poustawiają wyniki to SEO się skończy. Zacznie się webdesign i copywriting.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Raczej takie stronki dostaną specjalny bonus, a nie stałą pozycję. Ręczne ustawianie jest awykonalne dla tylu milionów stron, miliardów zapytań. To są ilości, jakie nawet tysiące ludzi nie obrobi.

Zresztą kłociłoby się to z polityką Google: Nie masz na seo, znajdziesz na adwords.

Myślę, że pasuję jakiegoś bota napisać, który będzie zgłaszał tam spamy pod swla w ilościach kilkuset na minutę.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Raczej nie zgłosiłbym tam strony choćby z jednym nienaturalnym linkiem - dla mnie jest to wołanie o weryfikację .. . Pewnie dzięki temu większość stron dostanie filtr niż jakieś pozytywne odznaczenie.

Projektowanie sklepów internetowych - wdrożenia prestashop oraz realizacje projektów graficznych.

Przecież to druga część do uczenia sieci neuronowej :)

Disavow Tool ma nauczyć sieć rozpoznawanie spamu. Natomiast to będzie służyło do rozpoznawania małych, hobbistycznych stron, które nie mają bonusa wynikającego z dużej liczby podstron, linków i ruchu, za którymi stoi sztab ludzi od UX, SEM/SEO, SM.

Disavow Tool ma nauczyć sieć rozpoznawanie spamu. Natomiast to będzie służyło do rozpoznawania małych, hobbistycznych stron, które nie mają bonusa wynikającego z dużej liczby podstron, linków i ruchu, za którymi stoi sztab ludzi od UX, SEM/SEO, SM.

Dokładnie tak samo pomyślałem.

Powiedziałbym też, że im w to graj - wyższe pozycje hobbistycznych, "wartościowych" stron kosztem tych zarabiających i interes się kręci. :D

Użytkownik wpisuje "kredyt gotówkowy" w Google i dostaje:

- na pierwszej pozycji wiersz na temat życia na kredyt

- na drugiej pozycji galerię zdjęć hobbysty fotografującego szyldy chwilówek i banków

- na trzeciej pozycji piosenkę o lobby bankierskim

...

;)

To be clear, we're just collecting feedback at this point; for example, don't expect this survey to affect any site's ranking

Coś może być w tym co mówisz :)

Generalnie w tkaim razie oba narzędzia to + disavov odwala z automatu całą robotę wszystkich osób, które ręcznie w G mają oceniać część stron (bo użytkownicy odwalają czarną robotę i to nawet nie za miskę ryżu bo całkiem za free)

Wyszli z założenia, że skoro tylu ludzi narzeka, że wyniki są do du*py i nie ma wielu wartościowych stron w topie, to teraz dają możliwość wskazania, które to są te perełki, że ich algo nie promuje. Pewnie następny update to będzie dalsze czyszczenie spamu z disavow i promocja perełkopodobnych:)

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności