Skocz do zawartości

APi_proxy setki proxy dziennie prawie za darmo :)

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

221 zł to w mojej opinii lekka przesada. Wg mnie szkoda $. Korzystałem z wielu płatnych checkerów proxy i na dzień dzisiejszy pozostałem przy darmowym Gather Proxy, w którym sami mamy możliwość zdefiniowania sprawdzenia poprawności działania w dowolnej wyszukiwarce. Max ciągle trąbi, że szkoda sobie xxxx zawracać harvestem w Google (w szczególności w oparciu o publiczne proxy), to i tak każdy brnie ten temat. Bany proxy w Google na tyle zostały nasilone, że tworzenie kolejnego takiego narzędzia mija się z celem. Sytuacja w tek kwestii na pewno się nie polepszy i trzeba mieć świadomość, że będzie tylko gorzej.

http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe

Miałem ustawione co 3, więc może to było tak, że nie zdążył pobrać ze wszystkich i zaczynał od nowa po 3 godzinach, zmieniłem teraz na 12, zobaczę co się będzie działo i napiszę.

Powinno Ci już poprawnie działać. Przy dużych listach optymalne jest ustawienie pobierania co 12h.

Coś jest nie tak z usuwaniem źródeł, chciałem usunąć te z których nic nie pobiera a już je sprawdzało, zaznacza i dostaję komunikat, że nic nie zaznaczyłem jak chce usuwać.

Też o tym gadałem z Adamem, zatem problem jest znany. W przyszłości system ma sam usuwać śmieci :). Tymczasem szybciej i wygodniej pogrzebać bezpośrednio w bazie i usuwać bez "pośrednictwa" programu.

dymna.jpg

Póki co pobrało poprawnie ze wszystkich źródeł, w bazie będę musiał pogrzebać żeby usunąć niepotrzebne urle, bo jednak mieli trochę serwerem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Kiedy można spodziewać się poprawek? Czyli conajmniej ręcznego usuwania źródeł z których nic nie pobrał a jak by się dało to automatycznego, wtedy byłoby już cacy, no i jakiegoś lepszego sprawdzania tych prosiaków, bo tak na prawdę 2/3 z tych co są w api nie działa.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Mam też wrażenie, że coś nie gra z weryfikacją proxy w MajesticSEO. Jeszcze parę dni temu działających było kilkaset proxy, a od jakiegoś czasu liczba ta wynosi np. 6 (do 10 max.), a więc wydaje mi się, że nie jest to możliwe (zwłaszcza, że z API korzysta również WEBMonitor i wskazuje więcej dobrych proxy w MajesticSEO).

Kiedy można spodziewać się poprawek? Czyli conajmniej ręcznego usuwania źródeł z których nic nie pobrał a jak by się dało to automatycznego, wtedy byłoby już cacy,

Dokładnego terminu nie napiszę bo musi się to u mnie wszystko przetestować i dopiero.

no i jakiegoś lepszego sprawdzania tych prosiaków, bo tak na prawdę 2/3 z tych co są w api nie działa.

Tutaj nie jest to wina sprawdzania tylko jest spowodowane słabą jakością prosiaków co ile sprawdzasz ponownie działające proxy ?

Mam też wrażenie, że coś nie gra z weryfikacją proxy w MajesticSEO. Jeszcze parę dni temu działających było kilkaset proxy, a od jakiegoś czasu liczba ta wynosi np. 6 (do 10 max.)

Ile na minutę sprawdzasz proxy ? Miałem taki przypadek u siebie, że jakby łącza brakowało na serwerze i aplikacja definiowała proxy jako nie działające i było to spowodowane mocnym obciążeniem łącza na serwerze.

bilbord_opublikuj_mini.png

co ile sprawdzasz ponownie działające proxy ?

30

Wrzuciłem kolejne źródła z czasem pobierania co 24h, ale od 2 dni nie pobrał mi z nich nic, te 12 pobrał wcześniej, ale może nie starcza mu już czasu na pobranie kolejnych a nie mam jak usunąć tych z których nie pobiera, przydałaby się przynajmniej szybka aktualizacja tego buga z usuwaniem zaznaczonych źródeł.

Autousuwanie byloby dobre, bo raz na tydzien zescrapuje sie zrodla i wrzuci byle co, niech odsiewa sam co dobre a co nie, wtedy myślę, że spokojnie 1k działających prosiaków będzie można wyciągnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności