Skocz do zawartości

APi_proxy setki proxy dziennie prawie za darmo :)

mlody0072

Rekomendowane odpowiedzi

bo raz na tydzien zescrapuje sie zrodla i wrzuci byle co, niech odsiewa sam co dobre a co nie, wtedy myślę, że spokojnie 1k

Bardzo optymistyczny wariant :)

Troche proxy i tak odpadnie dodałem do sytemu możliwość kwalifikowania mocnych i słabych proxy bedzie to mozna ustawić w API (na razie nie można ale jestem w trakcie dodawania)

bilbord_opublikuj_mini.png

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ostateczne testy trwają jutro (wieczorem około 19-20 (po wysłaniu będę niedostępny do soboty) ) prześlę wszystkim nowe pliki do testów

Co dodałem:

• Geolokalizacje proxy możliwość wybrania z jakiej lokalizacji mają być wyświetlone proxy w API,
  • dodałem "mocne", "przeciętne" proxy do wyboru w API definiowane są na podstawie ilości dobrych i błędnych zapytań ,
  • możliwość ograniczenia ilości wyświetlania IP w danym API ,
  • Zestawienie źródeł dostało przyciski edycja :) oraz jest możliwość kasowania źródeł prze zaznaczenie i wszystko kasuje - tak już działa dobrze :) ,
  • automatyczne czyszczenie bazy z proxy i źródeł ,
  • lista źródeł do skasowania lecz jest ona zbędna jeśli używamy opcji automatycznej jak na razie testy wykazały że skrypt się nie myli i usuwa tylko to co nie jest przydatne dla niego i dla nas :) ,
  • sprawdzanie proxy dla MajesticSEO naprawione ,
  • inne kosmetyczne zmiany,

• 2 tygodnie później...

Witam

Wszystkich testy ogólnie już się skończyły, licencję będą wygasały systematycznie i będą działały maksymalnie do końca miesiąca. Jeśli jest ktoś zainteresowany zakupem aplikacji zapraszam do sklepu https://sklep.piersa.pl/?21,api_proxy-aplikacja-do-pozyskiwania-list-proxy , aktualnie przebudowuję aplikację tak aby była bardziej wydajna lecz potrzebuje na to więcej czasu. Cena może wzrosnąć po wypuszczeniu aktualizacji i pewnie tak się stanie. Aktualizacje są darmowe i nie przewiduję opłat.

Hej, testuje właśnie ten program - ogólnie zapowiada się bardzo fajnie i niezwykle przydatnie. Chciałbym zapytać jaką macie wydajność systemu proxy na godzinę i minutę, bo chciałbym mieć jakieś porównanie :)

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

A ja proponuje Proxy Goblin. W ciągu minuty scrapuje ze 30k adresów proxy z różnych szukajek i ma możliwość filtracji jakie mają być to proxy transparentne, anonimowe, czy może tylko Elite? Potem taka listę można wrzucić np. do GSA i sprawdzic ich dostępność, a następnie usunąc te nie działające szybko i skutecznie :)

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Goblin to inna zasada działania tak samo jak Proxy Demon ( ten daje na FTP ale nie koduje i nie sprawdza w Google), tu masz zabezpieczone API to jest główna zaleta, soft bez obsługowy nie trzeba nigdzie nic dawać ciągle daje na API działające proxy, wrzucasz na VPS i podpinasz softy pod API. Trzeba mieć tylko dobre źródła i VPS skąd nie wywalą za skanowanie portów.

W ciągu minuty scrapuje ze 30k adresów proxy z różnych szukajek i ma możliwość filtracji jakie mają być to proxy transparentne, anonimowe, czy może tylko Elite? Potem taka listę można wrzucić np. do GSA i sprawdzic ich dostępność, a następnie usunąc te nie działające szybko i skutecznie :)

Wyobraź sobie teraz, że tutaj tylko wrzucasz źródła i nic nie musisz więcej robić, masz API pod którym masz non stop działające prosiaki wg parametrów jakie sobie tylko zażyczysz.

A tak przy okazji offtopa zrobię, bo od dłuższego czasu mnie to intryguje, np to:

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety...

Po co ludzie (konto z 06 SICK!) trzymają w stopkach linki do zafiltrowanych, zjechanych SB stron? I jeszcze powyżej linkiem do seo bloga (nie wchodzę, bo już na starcie wiem, że będzie to czas stracony), prawdopodobnie oferuje usługi pozycjonowania...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Chciałbym zapytać jaką macie wydajność systemu proxy na godzinę i minutę, bo chciałbym mieć jakieś porównanie :)

Google: 32 tys / h

HTTP200: 32 tys / h

Majestic nie sprawdzam

Najwyższa prędkość jaką widziałem w panelu statystyk była ponad 50 tys.

W weekend potestuję gdzie jest granica wytrzymałości tego skryptu na tym VPS z bizneshostu z DA za 79 PLN i zobaczymy gdzie jest jego granica. Na pierwszy rzut oka skrypt jest bardzo "lekki" w takim sensie, że nie obciąża bardzo tego, powiedzmy sobie szczerze, średniosłabo wyżartego VPSa ;)

A za tydzień porównam do konkurencyjnego softu z tego forum :)

Witam

Napiszcie jakie macie wyniki odnośnie działających proxy ile stabilnie się trzyma ?

W weekend potestuję gdzie jest granica wytrzymałości tego skryptu na tym VPS z bizneshostu z DA za 79 PLN

50tys / minutę to jest granicą praktycznie każdego VPSa :D po 5 minutach nie mogłem się połączyć na SSH, FTP nie mówię już o HTTP nawet panel do restartowania nie chciał się wczytać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności