Skocz do zawartości

Jaki hosting pod Magento?

Ecocarport

Rekomendowane odpowiedzi

Trafił mi się jakiś hosting, na którym 2 małe strony na WP z niemal zerowym ruchem zamulają przy pierwszym wejściu. Gdy strona się już wczyta to potem jest w porządku, pierwszy request potrafi trwać niemal 3s. BOK najpierw stwierdziło, że to może być wina przekierowania 301! Sprawdzali adres bez www i napisali mi, że przekierowanie 301 obsługiwane jest przez skrypt WP, a nie przez .htaccess i to może być tego wina. Nie pokwapili się chyba, by sprawdzić, że wpisując z www również występuje problem. Jak już im wyjaśniłem, że co jak co, ale to nie wina 301 to mi napisali, że może to być kwestia połączenia z zewnętrznym serwerem (facebook). Na jednej stronie jest widget z like'ami. Na drugiej go nie ma, a strona zamula identycznie. Też tego nie sprawdzili, za to wysłali mi link do wykonanego (zapisanego) przez nich testu za pomocą tools,pingdom.com, gdzie strona otwiera się niemal 6s, z czego pierwszy request trwa niemal 3s. Według BOK to pewnie normalny wynik, bo nie otrzymałem już (5 dni) dalszej odpowiedzi na moje pytania (oraz wyniki zrobione tym samym narzędziem z innych WP hostowanych na KEI). Najwidoczniej zwrotu pieniędzy też nie otrzymam, a konto hostingowe według mnie nie nadaje się do niczego poważnego.

Napisz/zadzwoń jeszcze raz albo zadzwoń/napisz do handlowego - kiedyś mnie bardzo przepraszali jak przy okazji jakiejś rozmowy wspomniałem, że chyba im się standard działania bok obniża ;)

PS: mi 1 ticket wisi od 9 dni, ale że to sprawa nie związana z działaniem serwera to nawet się nie interesowałem czemu...

No ja już czekam tydzień. Wrzuciłem dla testu czysty WP. Według tools.pingdom.com otwiera się w sumie 4.1s, z czego pierwszy request trwa 3.56s, w tym wait 3.43s.

Wysłałem więc im ponownie maila z informacją, że od tygodnia czekam na odpowiedź na mojego ticketa. Jakież było moje zdziwienie przed chwilą na informację, że ticket został ponownie otwarty. Czyli bez odpowiedzi na mojego ostatniego maila zamknęli ticket. Żenada.

• 2 tygodnie później...

Nie mogę edytować ostatniego posta, dlatego piszę nowy. Przeniesiono mnie na inną maszynę. W ciągu ostatnich 10 dni w losowych odstępach sprawdzałem szybkość uruchomienia się stron na KEI. Ruch nadal niemal zerowy, sprawdzałem WP z kilkoma postami oraz zupełnie czystego WP. Czasami uruchomienie następuje szybko, tak jak powinno. Czasem pierwsze uruchomienie trwa kilka sekund, z czego pierwszy request ma ponad 2-3 sekundy. Przed chwilą sprawdziłem dwie inne strony na WP kogoś innego na innym serwerze KEI i w obu przypadkach pierwszy request trwał do 500ms, ale godzinę temu jedna ze stron miała pierwszy request na poziome 3.42s. Wygląda na to, że KEI przestało być hostingiem klasy biznes i nadaje się bardziej do "śmieci" niż do stron biznesowych. Nawet na porządniejsze zaplecze generujące dodatkowych ruch to się już chyba nie nadaje.

PS. Na starym serwerze klienta pierwszy request mam zawsze w granicach 50-100ms. Widocznie trafił na normalny serwer, może kiedyś dawali porządniejsze maszyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności