Skocz do zawartości

Spadek pozycji - istore

SZKOT-

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od początku sierpnia zauważyłem znaczny spadek wejść na stronę mojego sklepu z wyszukiwarki googole. Zleciłem zrobienie audytu SEO i okazało się, że w związku z tym, iż sklep uruchomiony jest na platformie istore w ramach kooperacji produkty które sprzedaje były reklamowane na stronie otomoto.pl. Linków z tego serwisu do mojej strony uzbierało się ponoć 900k. Reklama w otomoto została wstrzymana 10 miesięcy temu i rzekomo dopiero w sierpniu google zorientował się, że ich nie ma. W efekcie spadłem niżej dla pewnych fraz i kompletnie wyleciałem z google dla innych fraz ( niestety dla tych bardziej istotnych). Ile w takiej sytuacji może trwać powrót dla fraz wykluczonych?? i jakie widzicie rozwiązanie w taki sytuacji??

Ile w takiej sytuacji może trwać powrót dla fraz wykluczonych??

Nikt Ci nie odpowie jasno na pytanie :)

Więcej szczegółów:

• Jaki wiek domeny?
  • Linkowałeś produkty, stronę główną, kategorie?
  • Masz coś w powiadomieniach?
  • Czemu nie podasz adresu strony?

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Zrób troszkę porządku...

<meta name="keywords" content="SKLEP INTERNETOWY FILTRON MANN WIX K&N PURFLUX FLEETQUARD HIFI FILTRY POWIETRZA PALIWA OLEJU FILTR GAZOWE FILTRY MOTORYZACYJNE FILTRY DO AUDI BMW VW OPEL OLEJ" />

Po co szukasz błędów w keywords skoro nie mają one większego znaczenia?

SEO in Bielsko-Biała 

@SZKOT- skoro zleciłeś audyt, to wiesz, że

- cała zawartość sklepu jest powielona pod kilkoma wersjami językowymi,

- działa nieprawidłowe przekierowania z www na bez www (widać to na podstronach);

- z każdej podstrony kieruje link do "strony głównej", która nią jednak nie jest (link do strony głównej nie kieruje do domeny, tylko podstrony, co dezorientuje Google);

- jest sporo podobnych błędów, które wraz z indeksowaniem całej witryny nabierają na znaczeniu i dezorientują Google.

W związku z powyższym, pozyskiwanie linków może nasilić objawy, jeśli ktoś tego nie poprawi.

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

To ja coś od siebie dodam:)

• Co do meta: Lepiej nie mieć niż mieć byle co:)

Linkowałeś produkty, stronę główną, kategorie? - raczej mało.

• W takim razie zacznij linkować i budować swoje zaplecze
  • Nie opieraj się tylko na preclach i seo katalożkach, zadbaj o linki, które zdobywa się ręcznie
  • Udzielaj się na różnych forach gdzie wstawisz link w stopeczkę - jeżeli nie masz na to czasu znajdź albo zleć.
  • Obadaj sprawę 404, przekieruj na nowe adresy podstron - szkoda ruchu.
  • Istore daje możliwość dodania boxa w, którym mógłbyś dodawać treść u Ciebie widzę cienko z treścią, jeżeli nie chcesz zaśmiecać strony głównej to zrób takiego boxa.
  • Meta to tekst reklamowy w organikach dla Twoich produktów.
  • Zadbaj o linkowanie wewnętrzne w istore jest możliwość powiązania produktów.

Kontakt: gg:7910861, PW
Zapraszam do sklepu: Sterkowski.pl - Czapki i kapelusze na każdą głowę :-)

Po pierwsze to radzę wymienić teksty do produktów. Lepiej niech będą krótsze ale unikalne. Wszedłem w Twoim sklepie na pierwszy produkt z brzegu i przekopiowałem kilka linijek tekstu do google. Masz wynik:

Link

Przy takich sklepach najwazniejszy jest long tail bo ludzie szukają konkretnych modeli filtrów, konkretnych olejów itp, znacznie rzadziej sklepów jako całości. A z takim DC nie masz co marzyć o long tailu. Do tego 13BL wg. Ahrefs...

Zadbaj o dobry content i linkuj, linkuj, linkuj ...

Tylko uważaj co i jak linkujesz, żebyś za 2 miesiące nie wrócił z postem, że dostałeś ostrzeżenie o nienaturalnych linkach ... ;p

Zawsze możesz zlecieć jakiś dobry audyt sklepu z zaleceniami co i gdzie dokładnie pozmieniać aby nadawał się pod long tail ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności