Skocz do zawartości

Hack do chrome

logitech55

Rekomendowane odpowiedzi

Widzisz nie grzmisz. Co odpowiada za wygląd strony? Jakieś haki czy CSS w WordPressowych szablonach najczęściej w pliku style.css, ewentualnie jakieś reguły wywoływane przez JS, opisujące elementy prawie w identyczny sposób (nie piszę się np. myślników we właściwościach). A dostosowanie wyglądu strony do różnych przeglądarek to już dalszy temat. Przynajmniej podałbyś fragment kodu, który odpowiada za opisanie wyglądu tego elementu strony a nie zrzut ekranu :D

Padłem, nie łatwiej wkleić link do stylu i strony? :D Brak zaangażowanie osób do rozwiązywania swoich problemów mnie porażą, dlatego Ci nie pomogę tylko naprowadzę bo ktoś kto mniemam robi sobie sam stronę a nie zleca ludziom, którzy zajmują się tym zawodowo niestety musi się samemu kształcić, próbować i jak mu nie wyjdzie dopiero pisać na forum. Jak dla mnie to to menu jest do zaorania, jak i cała strona bo jest uboga jak na fotografa, ale do brzegu. Jak chcesz podnieść submenu do góry zainteresuj się selektorem #access ul ul ul { oraz właściwością top.

Przepraszam za ten kod.

Strona to

https://www.pawelstrzyzykowski.pl/

Co polecacie jeszcze do ulepszenia strony (najlepiej wtyczki)

Tym sektorem się już "bawiłem" i jak ustawię do jednej przeglądarki to na następnych jest źle.

W menu chciałem zrobić

box-shadow: inset 1px 1px 8px;

ale IE tego nie wyświetla

Najładniejsza reportażowa fotografia ślubna Pleszew

Najlepsza fotografia ślubna Kalisz oraz Pleszew. Zapraszam

Blog fotograficzny i nie tylko.

Co ja polecam do polepszenia wyglądu strony? Dobrego frontendowca a na poziomie tej strony to wystarczy osoba która zna dobrze CSS, pewnie jest dużo takich osób nawet na forum o pozycjonowaniu. Jak nie to nauka CSS. Na początek jak masz zamiar sam to robić to googlowanie: browser support, nie wszystkie właściwości obsługują wszystkie przeglądarki. Zobacz sobie caniuse.com/#search=box-shadow masz tutaj wszystko w jednym miejscu. I tutaj oprócz znajomości CSS zaczyna się "kombinowanie" aby wszędzie dobrze wygłądało, nie koniecznie identycznie. Dobre blogi które pokażą Ci możliwości front endu i strony na ciekawym poziomie to css-tricks.com, smashingmagazine.com ale do tego potrzebna jest chociaż podstawowa wiedza aby wiedzieć co z czym jeść.

"Cóż ja mogę właściwie napisać" i dodać w temacie - subiektywnie to ta templatka jest do piachu - chyba że ją gruntownie przerobić. Taki automatyczny slider nad którym nie mam kontroli to tylko efekt bez treści. Nie wiem czy menu jest oryginalnie z tą temlatką czy to osobna wtyczka. Dobre zestaw temlatek znajdziesz tu www.prelovac.com/vladimir/best-new-wordpress-themes. Pomijając problem z menu ja nie widzę na głównej ani jednej linijki tekstu, nie wspominając iż zdjęcia nie mają altów.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności