Skocz do zawartości

netsprint

pneuma

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegos czasu netspritn udostepnia portalom lokalnym swoja wyszukiwarke, zapewne do nich nalezy strona "https://www.wirtualny.wroclaw.pl" i inne wirtualne miasta. Zastanawiam sie na czy to jest scraping za zgoda nestprinta? (w szczegolnosci ze pozwala na to wyszukiwarka)

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Od jakiegos czasu netspritn udostepnia portalom lokalnym swoja wyszukiwarke, zapewne do nich nalezy strona "https://www.wirtualny.wroclaw.pl" i inne wirtualne miasta. Zastanawiam sie na czy to jest scraping za zgoda nestprinta? (w szczegolnosci ze pozwala na to wyszukiwarka)

Możesz wyjaśnić, co dokładnie rozumiesz przez scrapping?

Szy.

Też jest karygodne według Ciebie?

czy gdzieś napisalem cos takiego?

Szy, chyba nie o to chodziło w moim poscie, poza tym oni nie generują sobie w serwisie wyników, cache wp

tak jak wirtualne miasta

Też jest karygodne według Ciebie?

a co jest jeszcze karygodne według mnie :idea:

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

Po drugie... to co pokazałeś o niczym nie świadczy - te 'ostatnie zapytania' siedzą w JS, którego Google nie chwyci.

no o to właśnie mi chodziło to pokazująć, a wynki które pokazałeś z wp są dziwne bo w wiekszości wyszukiwarek zabronie jest indeksowane stron wyników, no bo wyobraź sobie wyniki wyszukiwania w Yahoo w google :lol:

Hm, po pierwsze - nie muszą ;)
- czyli jednak muszą

... to o czym to rozmawialiśmy... :-k 

;)

Szy.

To napisałem, zanim Ty odpowiedziałeś ;)

no o to  właśnie mi chodziło to pokazująć, a wynki które pokazałeś z wp są dziwne bo w wiekszości wyszukiwarek zabronie jest indeksowane stron wyników, no bo wyobraź sobie wyniki wyszukiwania w Yahoo w google  :lol:

Hyhy, ciekawe ;)

Sądzę że tych, ktorych faktycznych nie chcą widzieć, to wycinają na odpowiedniej blekliście. A takie rzeczy jak te o ktorych mówimy, rzedu kilkudziesięciu wyników, to im... kompletnie zwisają.

Bo pewnie liczba stron zindeksowanego OKI jest większa ;), a czym de facto się różni?

Hm, po pierwsze - nie muszą ;)
- czyli jednak muszą

Mogą ;), a sądzę że także w ich przypadku to przypadek.

;)

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności