Skocz do zawartości

Ocena strony

jacaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Postawcie się w sytuacji klienta.

Widzi waszą stronę - na co zwraca najwiekszą uwagę? na wygląd bo na reszcie się nie zan i nie potrafi ocenić waszych umiejętności htoml czy xhtml bo nawet nie wie co to jest.

Zatem to co musicie zrobić to total wypasioną stronę, taka aby dech zaparła - tylko wtedy macie dużą szansę, że ktoś was uzna za dobrych partnerów.

Co do tekstów - to moglibyście być bardziej oryginalni. Te teksty czytałem już na dziesiątkach stron. To tez nie świadczy dobrze jesli klient szuka firmy i 10 z kolei witryna pisze dokładnie to samo razem z przecinkami w tym samym miejscu.

Pozdrawiam

Hej.

Pozwolę sobie skomentować, bo o to prosiłeś. Więc jeśli chodzi o szatę graficzną to proponuję zlecić to osobie która zrobi ją w sposób profesjonalny, lub zakupić szablon(też przygotowany przez osobę ze zmysłem artystycznym). Strona już na wstępie nie rzuca na kolana. Zaglądając w kod spotykam się z kolejnym chorobliwym stosowaniem div'ów - tzw. "div'tizmem" - elementy div nie służą do tego aby ich nadużywać, a do tego żeby grupować inne elementy takiej jak paragrafy, naglowki, listy, itd - mozesz te elementy tak 'wystylowac', ze osiagniesz zamierzony cel bez stosowania takiej ilosci div'ow.

Co do treści to nie zachęca ona do zostawienia wam kasy - a chyba o to tutaj chodzi - radzę najpierw zastanowić się nad tym co potrzebuje rynek, jak to ubrać w stronę i przedstawić tak, aby przekonać klienta, że to właśnie my jesteśmy rozwiązaniem jego problemu(np. stworzenia strony firmowej).

pozdrowka

anas

----------------------------------------------------------------------------

Tadam :)

Daj mi adres chociaż jednej strony, która ma ten tekst. Sam go osobiście pisałem, więc nie wciskaj mi tagiego wała.

Poszukaj a znajdziesz. Poczytaj teksty konkurencji - to Ci wystarczy.

Wiem, że oryginalny tekst napisac jest trudno, ale moglibyście się nieco postarać. Zresztą chciałeś oceny to masz. Więc nie "zapieniaj sie" tylko zastanów się jak z tych paru zdań które tu dostajesz wyciągnąc wnioski.

Ty masz do mnie pretensje?

Prawisz mi morały o kopii tekstów, które sam napisałem i do tego jeszcze masz czelność mnie upominać? Nie toleruje osób, które piszą co im ślina na język przyniesie i w dodatku rzeczy, które nie mają odniesienia w rzeczywistości!

Więc nie "zapieniaj sie" tylko zastanów się jak z tych paru zdań które tu dostajesz wyciągnąc wnioski.

Czekałem na rzetelne oceny, które z resztą już dostałem. Mam na myśli wygląd strony i użyty html. Oczywiście, że można odnieść się do tekstów na witrynie, ale nie można pisać takich bzdur!

P.S. To Ty się lepiej zastanów.

Pzdr.

Ty masz do mnie pretensje?

Prawisz mi morały o kopii tekstów, które sam napisałem i do tego jeszcze masz czelność mnie upominać? Nie toleruje osób, które piszą co im ślina na język przyniesie i w dodatku rzeczy, które nie mają odniesienia w rzeczywistości!

Czekałem na rzetelne oceny, które z resztą już dostałem. Mam na myśli wygląd strony i użyty html. Oczywiście, że można odnieść się do tekstów na witrynie, ale nie można pisać takich bzdur!

P.S. To Ty się lepiej zastanów.

Pzdr.

Nie mam w zwyczaju odpowidac na tego typu ... ale dzisiaj zrobię wyjątek bo jestem w doskonałym nastroju.

Dostaleś kika uwag, zdań z któych powinieneś wyciągnąć wnioski - po to się tu zarejestrowaleś i dałeś stronę do oceny, tak?

Oczekiwałeś sugestii od innych użytkowników tego forum, tak?

Więc napisałem co myślałem czyli IMHO - tak?

Zobacz sobie kilka konkurencyhjnych serwisów - teksty są podobne? TAK

Napisałem żebyście sie postarali o bardziej oryginalne - czy to cię obraża?

Oki - z przecinkami w tych samych miejscach przesadzilem ale TEKSTY NIE ODBIEGAJĄ OD STANDARDU

i o to mi chodziło i to jest uwaga do tekstów.

Mam nadzieję, że już mamy sprawę wyjaśnioną i jasną.

edit.

Nie miałem absolutnie zamiaru posądzać cię o plagiat tekstów, jeśli tak to odebrałes to przepraszam ale nie to było moją intencją.

Co do tekstów - to moglibyście być bardziej oryginalni. Te teksty czytałem już na dziesiątkach stron. To tez nie świadczy dobrze jesli klient szuka firmy i 10 z kolei witryna pisze dokładnie to samo razem z przecinkami w tym samym miejscu.
Oki - z przecinkami w tych samych miejscach przesadzilem ale TEKSTY NIE ODBIEGAJĄ OD STANDARDU i o to mi chodziło i to jest uwaga do tekstów.

Bez komentarza...

Zobacz sobie kilka konkurencyhjnych serwisów - teksty są podobne? TAK

Napisałem żebyście sie postarali o bardziej oryginalne - czy to cię obraża?

Bzdury! Nic takiego nie napisałeś. Odwracasz kota ogonem i próbujesz się tłumaczć. Sam sobie przeczysz.

A jeszcze nawiązując do tego. Skoro inne firmy tego typu piszą na swoich stronach "podobne" teksty i mają klientów, może świadczy o tym, że poprostu te teksty są dobre i trafiają do odbiorców! A przecież o to w tym chodzi. Logicznym jest, że trzeba napisać tekst na wysokim poziomie, kulturalny, prezentujący działalność w jak najlepszym świetle (bez słodzenia) i zachęcający do skorzystania z usług. Przecież to naturalne...

Jak dla mnie to za dużo tam divów, zapomniałeś całkiem o innych znacznikach...

Grafika też kiepska - wygląda mocno przedpotopowo, za dużo tu grafiki. Coś jakby podróż ze 2 lata wstecz... ;) Teraz z tego co wiem stawia się raczej na minimalistyczne designy, a nawet jeśli mają one dużo grafiki to musi ona być umiejętnie zastosowana.

Spróbuj wymyślić coś lekkiego i przystępnego w odbiorze, a przy tym nietypowego - bez oryginalnych pomysłów się nie wybijesz.

Zamiast siedzieć cały dzień na forum pograj sobie w fajne gry flash. Możesz też przejrzeć katalog stron (łączny PR=666 :P) i oczywiście dodać tam swój link.

Masz 13 lat? Kup sobie takie ściągi, będziesz dżezi! :-)

Sprzedam linki z PR5, www.php-fusion.pl - info na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności