Skocz do zawartości

Google nie indexuje głównej strony

warzyw12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zrobiłem stronę, a raczej wizytówkę dla firmy na wordpressie. Na głównej stronie głównej umieściłem text o "naszej firmie" który jest po prostu wpisem. Problem w tym że po 3 dniach google nadal nie zaindexowało strony głównej. Podstronę z wpisem " o naszej firmie" zaindexowało bezproblemowo.

Czy może być to odczytane przez google jako duplicate content że na głównej stronie i na podstronie(która jest ukryta-normalny uzytkownik nie znajdzie linku do niej) i to moze byc tym powode?

Znalazłem takie samo pytanie z 2011roku ale pytam jeszcze raz bo może sie coś przez ten czas pozmieniało.

Mi kiedyś przez miesiąc nie chciało nic zindeksować, więc ciężko powiedzieć od czego to zależy. Na pewno delikatnie i wartościowo linkuj, bo 3 dni to nie jest jeszcze powód do paniki.

Najlepsze efekty w pozycjonowaniu przynosi nic nie robienie. Po prostu rozwijaj cały czas swoją stronę, a sama się wbije do top 10 i będzie to pozycja niezachwiana. Nie wierzysz? Też kiedyś nie wierzyłem...

Ukrycie linku nic nie da. Jeśli generujesz mapę strony

(pewnie masz:

Używam wtyczki SEO by Yoast.

)

to zobaczysz tam link do wpisu.

Nie koniecznie :) Ja kiedyś dodawałem ze 20 razy i to nic nie dało, to że np bot wchodzi Ci 100x dziennie na stronę, nie znaczy, że po chwili znajdzie się w indeksie. Czasami wystarczy ciut bardziej ją dopalić linkami, zamiast bawić się w formularze, które pewnie i tak nic nie dają.

Ładne kilka miesięcy temu sprawdzałem ten ich formularz, dodałem masę razy przez formularz, przez jakieś 2-3 miesięce i strona nie znalazła się w indeksie, dopiero w momencie dorzucenia kilku linków trafiła do indexu po pewnym czasie. Ten formularz to chyba sztuka dla sztuki, nic więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności