Skocz do zawartości

Linkowanie na domenę ze słowem kluczowym a potem 301?

pawelek

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o weryfikację czy dobrze myślę...

Mam stronę:

nazwa_firmy.pl.

i chcę ją wzmocnić pod wyrażeniem:

nazwa_produktu

Ze względu na to, że konkurencja już raz na mnie doniosła i musiałem wyjść z filtra ręcznego chcę uniknąć "anchorowanych" linków do strony nazwa_firmy.pl.

I myślę, żeby zrobić tak:

a] zakładam stronę

nazwa_produktu.org.pl (bardzo prostą bez podstron z unikalnym tekstem itd)

b] linkuję ją naturalnie czyli 90% bez anchora, 10% ze zróżnicowaniem, folllow, nofollow itd.

c] ze względu na że strona ma słowo kluczowe w adresie wydaje się, że pod tym słowem łatwo będzie dojść do dobrych wyników

d] jak już dojdę do dobrych wyników to robię 301 z "nazwa_produktu.org.pl" na "nazwa_firmy.pl".

Czy to jeszcze działa? Czy jest bezpieczne i czy punt © jest prawdziwy?

Jedna pozycja, wygaśnięcie domeny, a potem co? Spadek czy kolejne pieprzenie się aby wypozycjonować jedną frazę?

Popieram @tomierc - rób stronę dla ludzi, a nie dla wyszukiwarek bo inaczej szybko wrócisz do punktu wyjścia.

"Strona ma być dla ludzi a nie dla wyszukiwarek"

Gorzej jest jak pozycjonuje się firmę na produkt/usługę z którą ludzie mają rzadko do czynienia i kompletnie się tym nie interesuje na co dzień.Np: pozycjonuje firmę przeprowadzkową i jak zachęcić internaute do odwiedzenia mojej strony?Jeżeli już szuka w google bo planuje pierwszą w życiu przeprowadzkę to raczej kliknie coś z top 5 i tyle.Z resztą sprawdźcie sobie strony z top 10 https://www.google.p...poznaĹ&start=0 pewnie większość pozycjonerów tych stron jest z tego forum:)Większość stron nie jest dla ludzi tylko dla google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności