Skocz do zawartości

Oscommerce - pozycjonowanie

Nowaczyk-Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, znacie może jakieś sposoby na dobre wypozycjonowanie tegoż sklepu internetowego?

Najlepiej jakieś sprawdzone bądź bardzo prawdopodobne domysły:)

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Przede wszystkim optymalizacja sklepu (meta), przyjazne urle, mapa, potem linki i leci z górki :) , hmm moze lepiej zabrzmiałoby leci w góre :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Witam,

dzieki za szybką odpowiedź, ale to oczywiste co napisaliscie ;-)

Jakich headerów (nagłówków) używać (z tego co czytałem, ma to wpływ), gdzie tych tą 'treść' umieścić. Na stronie głównej? W jakimś 'kontakt' ?

Jakie polecicie katalogi (przyjazne...etc).

Pozdrawiam,

FhC^

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

thc - najpierw pytasz o oscommerce a teraz konczysz na pytaniach ogolnych, ktore nie za bardzo maja zwiazek z tym oprogramowaniem sklepu :) Oscommerce pozycjonuje sie w taki sam sposob jak inne strony, trzymaj sie najwazniejszych punktow i tyle.

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

Przejzyj sobie forum OSa zastosuj przyjazne urle zmodyfikuj dynamiczne metatagi i bedzie dobrze.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wynik dla zabawki-sklep to pestka

wynik dla zabawki to sukces

Co do przyjaznych url Czy chodzi o wyświetlanie adresu ,np. "index.php?cPath=21" ????

Jeżeli tak to na razie nie wiem jak to zmienić - muszę poczytać różne Forum, może właśnie oscommerce,

Co do dynamicznych meta, jeżeli ktoś mi podpowie to dzięki, jeżeli nie to sam poszukam - MAM PROBLEM ze zrozumieniem

1<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=<?php echo CHARSET; ?>">

2<title><?php echo TITLE; ?></title>

3<base href="<?php echo (($request_type == 'SSL') ? HTTPS_SERVER : HTTP_SERVER) . DIR_WS_CATALOG; ?>">

4<link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylesheet.css">

5<meta name="description" content="Zabawki dla ..........">

6<meta name="keywords" content="zabawki, ........">

8<meta name="robots" content="index, follow">

1 - co to jest?

2 - rozumiem że jest dynamiczny OK!

3 - czarna magia?

4 - mam tylko przeczucia?

Jak ktoś będzie miał czas niech napisze

Na razie i tak wiem co poprawić ale jak ???

1. - ustawienie języka strony zgodnie z ustawieniem języka odwiedzajacego (bo przecież osCommerce obsługuje wiele języków, więc to jest aby mp. hiszpan nie widział strony w kodowaniu polskim)

2. oczywiście

3. ustawienie głównego adresu strony, czyli aby dla linków typu href="/produkty/produkt.php?" przeglądarka automatycznie dodała "https://zabawki-sklep.com/ albo https:// jeśli uzywasz trybu bezpiecznego

5 i 6 tutaj warto byłoby pobawić się, aby zamiast standardowych jednakowych ustawień dla wszystkich stron było to generowane równiez dynamicznie zgodnie z opisem produktu na stronie.. ale to już moze nie byc takie proste, bo inaczej nalezy traktować strone główną, inaczej strony kategorii, inaczej strony produktów.

ja bym propnowal zmienic engine ecommerce z osc na Xt:commerce jego zalety uzyteczne tylko do samego pozycjonowania :

- przyjazne urle

w formacie :

domena.pl/index.php/cat/c4_nazwa_kategorii.html

domena.pl/product_info.php/info/p58_nazwa_produktu.html

- mozliwosc recznego ustawienia znaczikow meta dla kazdej kategorii i produktu osobo - jezeli nie sa ustawione sa generowane automatycznie

- dodatkowy modul umozliwia zmiane widoku listy produktow przez klienta (tudziez robota) - co daje dodatkowe podstrony bez narazenia na duplicate content (dokladniej 4 razy tyle podstron z listingami produktow - widok 1 (zdjcie nazwa cena krtoki opis) widok 1( zdjecia nazwa cena), widok 2 (zdjecie nazwa cena paramtery technicze jezeli sa uzywane), widok 3 (zdjecie nazwa cena param techn, krtoki opis) - to 4 przykladowe rodzaje listungu, w rzeczywistosci jest ich wiele wiecej, ale nie ma sensu wszytskich pokazywac.

URL wyglada tak : domena.pl/index.php/view/simple/cat/c4_nazwa_kategorii.html

domena.pl/index.php/view/advanced/cat/c4_nazwa_kategorii.html

- automatyczne geenerowanie map :

- dla uzytkownikow

- google sitemaps

- wydruki kart produktow sa indexowane przez google jako dodatkowe podstrony

- powiekszenia zdjec sa indexowane jako dodatkowe podstrony

- obsluga szablonow smarty - mozna uzyc layoutu opartego na CSS a nie formatowanych tabel , co zredukuje znacznie kod.

xtcommerce : xtcommerce.com

Witam. Ja powiem tylko jedno słowo które powinno wystarczyć "linki"...dodatkowo ale to moim zdaniem naprawde margines treść i to wszystko. Jak ktoś chce korzystać z mod rewrita to to też coś powinno dać ale ja bez przyjaznych urli mam w site ok 22 tys a zabawki-sklep tylko 913 tak więc co do tych urli to podchodze ostrożnie. Pozdrawiam

Najlepsze wózki dziecięce produkują Szwedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności