Skocz do zawartości

Co wynika z tych statystyk BL ?

frogilla

Rekomendowane odpowiedzi

linki.jpg

Panowie co z tego wynika? (bo strona z top 5 wpadła na ostatnie możliwe miejsce (14 stronę) a na inne frazy wypadła z top 5 całkowicie w jednej chwili na wiele fraz)

Dodam nowa domena, mocne linkowanie. Co zmienić można? Mniej linków czy więcej i większa ich różnorodność? Czy linkować tylko na główną czy na podstrony również?

Zaczać myślec przy pozycjonowaniu - to podstawa. napierdzielanie linkami się skonczyło w maju 2013 roku...

bez adresu URL cięzko coś odpowiedzieć.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dowaliłeś tyle linków co strony zbierają przez 5-10 lat w 2 mc. Więc się zastanów dlaczego tak jest ? Ja miałem o wiele mniej i Pingwin mnie uchwycił, tak się kończy blastowanie programami. Najpierw sobie zobacz ile strony mają linków na przykład se.pl, onet.pl itd. bo to co zrobiłeś to mnie rozbroiło. Zobacz ile konkurencja ma na podaną frazę. Czasami i te 40-60 starczy aby być w top10 czy też top5.

No sprzątania jest co nie miara z taką ilością linków. Pewnie jeszcze 90% linków na 3-5 anchorów. Jak już wcześniej wielu forumowiczów pisało, liczy się jakość, a nie ilość. Warto śledzić innych, trzymających się w topie, ponieważ ich linki często są liczone tylko w dziesiątkach.

Google może i będzie ustawiał własne reguły gry. Jak ci się nie podobają ich zasady, możesz korzystać z innych wyszukiwarek lub korzystać z innych sposobów promocji serwisu. W kwestii walenia konkurencji toną linków, to jestem optymistą i wierzę, że są marginalne jednostki (mi się nie zdarzyło). Co do twojej strony, to grubo przesadziłeś z tym SWL, może kiedyś to starczało, teraz trzeba włożyć więcej wysiłku (mniej działań offsite, więcej onsite)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności