Skocz do zawartości

pomysły na zdobywanie linków za pomocą internautów

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie skierowane do osób pozycjonujących własne projekty?

Macie jakieś patenty/pomysły na zdobywanie linków za pomocą klientów/użytkowników?

Np.

Komunikaty typu: polub/udostępnij stronę na fb lub g+ a otrzymasz coś tam...

Np.

Akcje typu nakarm psa w schronisku, stworzone np. na subdomenie serwisu...

Np.

Zapisz się na newsletter a otrzymasz np. jakiś tam poradnik w pdf...

Chodzi o pomysły na to aby próbować zmuszać ludzi do działania (np. właśnie polecenia strony linkiem) w zamian za nagrodę.

Jakieś pomysły doświadczenia. Wiem, wiem, wiedza tajna z zakresu technik marketingowych ale może ktoś się podzieli pomysłami.

początkujący SEOziutek i webMajster od czasu do czasu

w zamian za nagrodę.

1 link - jeden smartfon , powinno zadziałać ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

beer i stanl - robota się wam kończy? czy lubicie po prostu dziecinadę?

Po prostu uzmysławiam Ci coś, jeżeli nie ogarniasz to nie mój problem. Za konkretne opracowanie problemu biorę kasę, masz 10K budżetu plus 2K na moje wynagrodzenie możemy pogadać o projekcie ...

Jak nie to możemy dalej ciągnąc te dzieciniade ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Hehe, Beer, przecież ty jesteś pozycjonerem a nie specem od marketingu, tu nie chodzi o link building tylko o "cool to action"... a dlaczego się z tego śmiejecie? No bo nie macie pojęcia o temacie. Jakbyś prześledził temat to byś wiedział, że rozdawnictwo za aktywność to norma. Sugerujesz, że Ty zrobisz mi kampanie? Dobre. nie dziękuję. Zerknij najpierw jak wygląda twoja strona www. Nabiłeś tylko posty, w których wyśmiałeś mnie i nie tylko mnie, oraz postawiłeś siebie w roli eksperta.

Stwórz wartościowy serwis, wysokiej jakości, a użytkownicy sami będą linkowali ;) i zdobędziesz szacunek białych rycerzy.

Np.

Komunikaty typu: polub/udostępnij stronę na fb lub g+ a otrzymasz coś tam...

To fajny patent na zdobycie bazy klientów do rozsyłania informacji o kolejnych promocjach, ofertach, nowościach, jako sposób na pozycjonowanie ..... sam wiesz do czego sie nadaje.

Np.

Akcje typu nakarm psa w schronisku, stworzone np. na subdomenie serwisu...

Szansa na zdobycie kilku linków naturalnych do tej subdomeny, jak dobrze nagłośnisz to zyskasz być może kilka natualnych linków z jakiś darmowych niepodlinkowanych blogów, ... skórka za wyprawkę

Np.

Zapisz się na newsletter a otrzymasz np. jakiś tam poradnik w pdf...

A to niby co ma dać, trochę unikalnej treści ???

Techniki marketingowe słabo sprawdzaja sie w przypadku pozycjonowania serwisu, więc wróć do linijki 1 posta.

One służą zwiekszeniu oglądalności klikalności, czy budowaniu bazy klientów...

Macie jakieś patenty/pomysły na zdobywanie linków za pomocą klientów/użytkowników?

Nie oczekuj, ze ktos Tobie zdradzi swoje pomysly. Mozesz otrzymac tylko standardowe, ogolnie znane odpowiedzi.

Ja tez moge napisac, ale nie bedzie to nic nowego. Kazdy pomysl, ktory przyczyni sie do zdobywania linkow jest dobry. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Hehe, Beer, przecież ty jesteś pozycjonerem a nie specem od marketingu, tu nie chodzi o link building tylko o "cool to action"... a dlaczego się z tego śmiejecie?

Jedno nie wyklucza drugiego, dysponując odpowiednim budżetem możesz połączyć obie sprawy organizując akcję marketingową połączoną ze wzrostem zainteresowania marką, zwiększeniem liczby odwiedzin i zdobywaniem linków.

Natomiast moim zdanie chociażby nie wiadomo jak by to nie była finezyjna akcja to jaśnie nam panujące Google nazwie to kupowaniem linków przy zgodnym wtórze białych rycerzy.

PS

pierwszą akcję "zdobywania linków" przy pomocy swoich klientów przeprowadziło Sunrise System doczepiając strony z SWLem pod serwisy swoich klientów (pan prezes w tej sprawie przed sądem zasłaniał sie sklerozą a szkoda bo to był ciekawy case) :D

tu nie chodzi o link building tylko o "cool to action"...

Pytanie skierowane do osób pozycjonujących własne projekty?

Jesteś pewien, że nie chodzi ? :D

"Wezwanie do akcji" jest jednym z elementów zdobywania linków, to prawda jednak ze względu na swoją specyfikę (kierowanie do właścicieli stron czy użytkowników serwisów społecznościowych których jest znacznie mniej ) musi być sformułowane inaczej

Jakbyś prześledził temat to byś wiedział, że rozdawnictwo za aktywność to norma.

J/w, - wątkodawca określił interesujący go efekt finalny który determinuje sposób postępowania i w tym przypadku pojawia się kilka problemów (o jednym napisałem) ;)

dziękuję za dyskusję, na forum sami eksperci, gratuluję statusu,

ja ekspertem nie jestem i również nie oczekiwałem gotowych porad, raczej liczyłem na mniej lub bardziej interesująca dyskusję,

przeliczyłem się, pewnie nie pierwszy raz w życiu,

pozdrawiam,

Obawiam się, że wcale nie jest jak piszesz , IMHO jak znaczna większość tutaj oczekiwałeś gotowych rozwiązań, dostałeś informacje, że tego rodzaju działania powinno się łączyć (ba nawet konkretne rozwiązanie się pojawiło do wykorzystania - koszt kilkuset złotych i związana z tym możliwość zdobycia kilkuset linków) co daje znacznie szersze korzyści, znając i biorąc pod uwagę to, że znaczna część użyszkodników googla nawet nie wie, ma "dedykowane" SERPy powinieneś wyciągnąć z tego odpowiednie wnioski.

Zastanów się czy nie "przeliczyłeś się" z własną kreatywnością ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności