Skocz do zawartości

pomysły na zdobywanie linków za pomocą internautów

Strucel

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest bardzo prosta.

Polecam case WPMU....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wyrobić sobie markę.

Ja np, w życiu nie trafiłbym na blog Beerbanta, gdyby nie jego komentarz na blogu Zgreda; do Zgreda nie trafiłbym, gdyby nie jego katalog; a na listę lepszych katalogów natknąłem się na jakimś blogu SEO, szukając informacji na temat SEO-dopalacza Jeża...

I teraz linkuję naturalnie do bloga Beerbanta :)

Taki mały przykład na to, że warto inteligentnie się reklamować w branżowych serwisach, i to wcale nie tekstem "zapraszam na moją stronę www" :) Backlinki przyjdą same...

Dzisiaj za wklejenie tu linku do aukcji Allegro nie dostanę warna za spam. Dlaczego? Bo Allegro jest znane. Gdybym wkleił link do jakiegoś małego serwisu, zaraz zaczęłyby się oskarżenia o spam ;)

Marka. Czyli przede wszystkim dobry content oraz marketing.

Pewnie zaraz mnie wyzwiecie od nawinych białych rycerzy i agentów google'a, ale najlepszym wyjściem na naturalne linki na prawdę jest dobra jakościowo treść. prowadzę pewien serwis, do podstron, które wyczerpują temat o którym piszą prowadzą na prawdę naturalne linki, nawet z wikipedii - w przypisach Wikipedii mam około 300 linków (wiem, że nofollow, ale ktoś je tam wrzucił i nie byłem to ja). Zdarzało sie nawet ze w branzowej prasie drukowanej widziałem infa, że informacja pochodzi z mojego vortalu. Tak więc jest w tym moc. Jak patrze na serwisy nektórych osób to mi na parwdę witki opadają, większość się na precle nie nadawają, a co dopiero na pozycjonowany temat, który ma być linkowany naturalnie bo jest na nim coś wartościowego.

Oczywiście są też pewne triki, które zachęcają do linkowania także z innych powodów (informacje przedstawione w odpowiedni SPOSÓB). Jak poszukacie to znajdziecie o tym sporo informacji.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Jak chcecie mieć linki od innych to róbcie kontrowersje aby was wpisywali gdzie indziej nawet aby was wyzywali - linki będą a jakość sami wiecie jaka.

Taki fanatyzm linków widzę powstaje - skupienie się na BL a nie na jakość treści strony.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

ale najlepszym wyjściem na naturalne linki na prawdę jest dobra jakościowo treść

Szczerze mówiąc zawsze jak czytam "wartościowa treść", "dobra jakościowo" itp to lekko łapie ciśnienie , z tego względu , że są to słowa klucze rzucane ot tak sobie bez zastanowienia nad znaczeniem słowa "wartość" ;) to raz, dwa treści rozbudowane poruszające dogłębnie dany temat w wielu przypadkach nie będą miały miejsca (pisałem już kiedyś o tym, dając przykład kafelkarza który nie miał czasu na pracę bo musiał pisać poematy na stronie firmowej o kafelkach), tak naprawdę na 100 klientów SEO może jeden znajdzie czas na poezję co nie znaczy, że usługi czy towar oferowany przez nich nie ma wartości.

O ile na stronach hobbystycznych jest coś takiego jak możliwość kombinacji z tereściami, "wartością" itd o tyle na stronach biznesowych już jest gorzej.

PS

mam spamiare autogenerującą treści z youtube i mam do niej prowadzących kilka linków z wikipedii jako "źródło" - zassało jakieś niszowe klipy i kapele po prostu...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

kafelkarza który nie miał czasu na pracę bo musiał pisać poematy na stronie firmowej o kafelkach

Dokładnie, powinien jeszcze prowadzić w ciul fanpejdży, parę firmowych blogów oraz kręcić filmy z roboty i ładować je do yt :D

e:

pierwszą akcję "zdobywania linków" przy pomocy swoich klientów przeprowadziło Sunrise System doczepiając strony z SWLem pod serwisy swoich klientów (pan prezes w tej sprawie przed sądem zasłaniał sie sklerozą a szkoda bo to był ciekawy case)

A tego nie wiedziałem, niezłe :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Szczerze mówiąc zawsze jak czytam "wartościowa treść", "dobra jakościowo" itp to lekko łapie ciśnienie , z tego względu , że są to słowa klucze rzucane ot tak sobie bez zastanowienia nad znaczeniem słowa "wartość" ;) to raz, dwa treści rozbudowane poruszające dogłębnie dany temat w wielu przypadkach nie będą miały miejsca (pisałem już kiedyś o tym, dając przykład kafelkarza który nie miał czasu na pracę bo musiał pisać poematy na stronie firmowej o kafelkach), tak naprawdę na 100 klientów SEO może jeden znajdzie czas na poezję co nie znaczy, że usługi czy towar oferowany przez nich nie ma wartości.

Pisałem akurat o wortalu tematycznym (coś pokroju filmwebu czy gry-online)

Co do wszelakich kafelkarzy, prawników i firm pozyczkowych to przecież google właśnie jest w trakcie rozwiązywania tego problemu. Wprowadzili "mapki" z dośc mocnym czynnikiem losującym. Dobrze robią, przecież po fakcie, że jakiś murarz ma mniej tresci na stronie, której w dodatku daleko do przytoczonej poezji nie oznacza, że jego usługi są gorsze. Powoli google wyłapuje tego typu frazy i wkrótce problem ich pozycjonowania w dużej częsci zniknie. Randoma jeszcze nikt nie pokonał.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Wprowadzili "mapki"

Wprowadzenie mapek / geolokalizacji do fraz "ogólnych" spowodowało "udupienie" sklepów internetowych i innych biznesów internetowych które właśnie dzięki sieci z założenia powinny być dostępne globalnie ...

Myślę, że dobrym ruchem może być kupowanie dożywotnich linków nofollow, np. wpisy na blogach. Jeśli strona docelowa oferuje faktycznie konkurencyjne produkty lub usługi, to część wpisów zaprocentuje w postaci kolejnych linków, już dofollow. A z nofollow ciągle będzie ruch i brak problemu z manipulacją PR w oczach Google (dopóki znów nie wyedytują regulaminu i czegoś nie wymyślą..). W ten sposób budujemy po prostu kampanię reklamową wokół danego serwisu. Sprzedając zapałki przy 10% marży może być ciężko z efektywnością takiej strategii, ale większy/droższy asortyment lub jakieś nowatorskie usługi mogą dać radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności