Skocz do zawartości

Przeskoczenie dużych stron, fraza lokalna

mk321

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Duże serwisy trzymają się nieźle dzięki optymalizacji linkowania wewnętrznego (i treści) do którego (póki co) jeszcze googlasy się nie czepiają no i łatwiej w dużym serwisie sterować rozkładem PR.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Google też dokłada do tego swój udział, wypełniają luki w serpach dużymi witrynami po spadkach małych.

Dodatko przyczyniają się do wzrostu pozycji dużych sami pozycjonerzy. Linkują przecież do zaufanych witryn. Od razu przyznam się, ja tego nie robię. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ktoś kto twierdzi, że łatwo przeskoczyć duże dobrze zoptymalizowane serwisy plecie kocopoły.

Tyle w temacie.

Dla zabawy i udowodnienia przy podobnej dyskusji, że tak jest parę miesięcy temu zrobiłem "pro bono" stronkę na frazę lokalną okupowaną przez zumi, oferie, ptk itp. Znalazłem stronkę w top 30 ( bez pozwolenia właściciela ;) ) i dodałem ręcznie w kilka miejsc. Zajęło mi to dokładnie 10 minut, efekt do dziś strona jest na top1, przed dużymi serwisami. Właściciel stronki zapewne myśli ze jest w czepku urodzony ;)

I tyle z kocobołami.

stronkę na frazę lokalną okupowaną przez zumi, oferie, ptk itp

Fraza o niskiej konkurencyjności - taka prawda.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

stronkę na frazę lokalną okupowaną przez zumi, oferie, ptk itp

Fraza o niskiej konkurencyjności - taka prawda.

Tutaj 95% zainteresowana jest właśnie takimi fazami.Naturalnie wnioskuję po poziomie konwersacji, że większość to amatorzy którzy coś tam dla siebie skubią. Sam jestem takim amatorem, dla jasności ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Oczywiście ze nie były to ani opony ani kasyna, poważna fraza z 12K wyników :), dywagowaliśmy kiedyś z kol. Mionem na temat trudności wybicia się na frazy okupowane przez duże serwisy, wiec postanowiłem zrobić test, linki były z bazy publicznej, strona bardzo słabo zoptymalizowana (czysta natura). Po jakiś 4-6 dniach weszła na 1 stronę, następny tydzień TOP 3 po jakiś kolejnych 3 tygodniach TOP1 i trzyma się do dziś.

TOP1 i trzyma się do dziś.

Imho na tym właśnie polega działalnosć większości firm SEO- łatwa fraza, optymalizacja, parę linków i kilka stówek wpada miesięcznie. Mnożysz x liczbę klientów i gra ;) Jak się trafi cięższą frazę zakładam, że większość lansuje łatwiejszą/inną frazę i jazda dalej. Wnioskuję m. in. po tym jakie dostawałem oferty na swoje strony.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Ja miałem jeszcze gorszy pierwszy kontakt z SEO, znana firma SEO, podpisałem umowę, jedna fraza średnia i 3 łatwe ( ostatnio zrobiłem jedna z tych frazę pracując nad nią 30 minut), 3 miesiące starań, marudzenia, że strona be, upychania w treści i stopce słów kluczowych... i sie poddali ;)

U mnie w jednej z branż (kilkadziesiąt mln wyników) na główną frazę, wiki jest na drugiej stronie. Za to Ceneo wyszło z niebytu na drugą pozycję. To jest przykład, że nie treść jest najważniejsza a optymalizacja witryny i odpowiednio dobrana strategia.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności