Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w zoptymalizowaniu witryny.

Baracus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Panowie - jestem odpowiedzialny za prowadzenie firmowej strony https://www.szkoleniawsprzedazy.pl - większość jej treści stworzyłem i umieściłem sam, co dodało mi wiary w możiwość własnego poprawienia strony pod kątem SEO i stąd moja obecność tutaj.

Mam pełny dostęp do FTP-a i przy małej pomocy byłbym w stanie nanieść niezbędne poprawki we własnym zakresie.

Przede wszystkim wrzuciem stronę do testów online pod kątem SEO, poprawiłem treść tak aby zawierała jak najwięcej słów kluczowych, uruchomiłem profil na FB i YT, zamieściłem ponad 50 ogłoszeń i...

...nic, zero efektu.

Google widzi nas tylko na takie zapytania jak:

formularz zgłoszeniowy

professional training

clever

formularz zgłoszeniowy na szkolenie

proffesional training

szkolenia sprzedażowe - przy czym tą pozycję wyświetla Google Analitics, ale ja sam nie potrafię odnaleźć strony w wynikach wyszukiwania na to zapytanie :/ Dodam, że robiłem to z różnych komputerów, a także poprzez aplikacje do sprawdzania pozycji w google, które pokazują brak wyników dla haseł na miejscach od 0-100.

Kompletnie tego nie rozumiem - dlaczego skoro podałem w treści słowa kluczowe i są one także widziane w panelu GAnalitics, wyszukiwarka Google nie wyświetla strony w wynikach wyszukiwania?

Cała historia ciągnie się od stycznia, wyniki wyszukiwania sprawdzam co najmniej dwa/trzy razy w miesiącu i sytuacja nie ulega poprawie- jednym słowem nie jesteśmy wyświetlani w google praktycznie na żadne słowo kluczowe związane z działalnością firmy, a jedynie na zapytania o nazwę lub np.: "formularz zgłoszeniowy" :/

Wiley-Coyote-Help.jpg

Za każdą wskazówkę z góry, Dzięki Wielkie jak stąd do SanFernando :)

Pozdrawiam

Bartek

Po pierwsze - tytuły na stronach.

Po drugie - nie trzymaj zdjęć na zewnętrznym serwerze chyba, że to twój serwer

Po trzecie - linkuj domenę oraz podstrony

Po czwarte - część JS przenieś do plików zewnętrznych

Po piąte - odnośniki index.php?id=.... zrób dobre linki

Po nte - z tą blokadą prawego klawisza to chyba sobie żartujesz?

Oj długa droga przez Tobą, przeczytaj przyklejone tematy, zapoznaj się z podstawowymi pojęciami z dziedziny SEO i wtedy zacznij zadawać pytania albo zleć SEO profesjonaliście, bo samodzielnie nie wiedząc co trzeba i gdzie linkować szybko efektów nie osiągniesz.

Poszukiwania firmy SEO trwały pół roku (słownie: sześć miesięcy), umieściłem kilkanaście ofert i wysłałem kilkadziesiąt @ do osób, które same zamieszczały ogłoszenia o poszukiwaniu kilka miesięcy wcześniej.

W żadnym przypadku nie znalazłem firmy którą ktoś by polecił, a w większości przypadków opinie o tych które zostały wybrane były niepochlebne.

Dodam, że w kilku przypadkach kiedy firmy miały pozytywne opinie - ich ceny skierowane były raczej do Microsoftu niż młodej firmy szkoleniowej.

Mimo wszystko dziękuję za wszystkie odpowiedzi i wskazówki - wolę jednak pół roku spędzić na nauce pozycjonowania, niż na czekaniu na gwiazdkę z nieba :)

WebReklama - zdjęcia są na serwerze strony. Pozostałe rady (jak tylko je zrozumiem i przepuszczę przez wujka google) postaram się szybko wprowadzić w życie :)

Baracus: widzisz, problem jest taki, że sam nie będziesz w stanie tego zrobić myślę przez najbliższe pół roku. Mnóstwo do nauki, czytania, testowania przed Tobą, a tu również kosztuje pieniądze. Będziesz musiał zainwestować w domeny, być może narzędzia i przede wszystkim mnóstwo czasu. No chyba, że stwierdzisz jak (chyba) większość osób pozycjonujących na własną rękę, że "kupię linki, multikody, dodam do precli i będzie dobrze" wszystko na swoją domenę bez odpowiedniej wiedzy i obudzisz się z ręką w nocniku. Do tego dochodzi dobór fraz, naprawdę chcesz być w TOP 10 na "formularz zgłoszeniowy"? Co Ci da ta fraza?

Nie chcę Cię odwodzić od Twojego pomysłu pozycjonowania na własną rękę, ale najpierw przeczytaj tematy przyklejone, poszukaj na forum odpowiedzi na inne pytania, zobacz najpopularniejsze wątki, przeanalizuj to wszystko i dopiero wtedy wróć z pytaniami i zabieraj się za SEO, optymalizację czy dobór fraz. Jest w Sieci kilka kursów dla początkujących o SEO do kupienia za grosze. Z żadnym nie miałem do czynienia, kojarzę jedynie kurs Lexy, który ma niezłe opinie. Poznaj podstawy, bo inaczej będzie to jazda bez trzymanki.

seo.zgred.pl - dział audyty i trochę lektury - na pewno pomoże, również blog lexy.com.pl

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgreda znam - sprawdzę.

Stronę dodałem: https://www.majesticseo.com/reports/site-explorer/summary/www.szkoleniawsprzedazy.pl?IndexDataSource=F

MKucinski - oczywiście, że nie chcę być widoczny na frazy typu formularz zgłoszeniowy dlatego postanowiłem się tutaj zarejestrować i poszukać odpowiedzi dlaczego tak się dzieje, że na takie frazy obecnie pozycjonuje mnie google :)

A nie jesteś po prostu znajomym poproszonym do zrobienia strony internetowej, który obiecał też zrobić SEO? Trudno mi wyobrazić, że osoby szkolące sprzedaży tak marnują (swój cenny) czas. Jeśli się mylę, a tobie jest potrzebny efekt tylko na tą stronę, to możesz w ogłoszeniach zaproponować barter.

Jeśli sam będziesz to jednak robić, to możesz też sprawdzić jak wyglądają strony konkurencji.

Szablony do PrestaShop: https://presta-shop.pl

Nowe szablony w Templatemonster: link

Tani hosting: Hekko

Jakie skutki ma założenie blokady przeciwko kopiowaniu?

Takie, że zamiast jednego kliknięcia trzeba umiejętnie kliknąć 3 razy aby blokade ominąć :D

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

ich ceny skierowane były raczej do Microsoftu niż młodej firmy szkoleniowej

najniższa cena za szkolenie 1 osoby to na stronie 480 zł, najwyższa 2750 - średni koszt godziny roboczej 60-200 zł * ilość osób na 1 szkoleniu ;)

myślę, że w tym przedziale cenowym znajdziesz jakieś firmy, które poświęcą parę godzin w mies. na pozycjonowanie takiej strony - a nawet certyfikat wystawią...

ps: jakoś nie chce mi się wierzyć, że ten temat to nie ściema albo podpucha

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności