Skocz do zawartości

Wizytówka firmowa | Niszowe frazy | Strategia

Konrad.B

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam do wypozycjonowania małą stronę - wizytówkę firmową, na 10 niszowych (do 100 wyszukiwań ms w dopasowaniu ścisłym), łatwych i dobrze dobranych do tematyki fraz. Czy sądzicie, że taka strategia będzie odpowiednia? Dodam, że strona jest odpowiednio zoptymalizowana pod te frazy. Branża nieruchomości.

1. 100 najmocniejszych katalogów PR >= 3, z dużym sitem i wysokim CF i TF. z mojej prywatnej listy - po 10 na każdą frazę, unikalne opisy.
  2. 600 katalogów PR0 >= 0 automatem po 10 dziennie przez 2 ms.
  3. 100 profili z listy Sławka.
  4. Kampania Buzz na forach - 50 linków (+-połowa z anchorami) z ciekawych, angażujących do dyskusji i do odwiedzenia strony postów na dobrych, tematycznych forach.
  5. 10 blogów (na każdą frazę 1) na darmowych platformach, po 5 obszernych, unikalnych artykułów linkujących do strony na zadane frazy.
  6. 30 precli PR 1-6 o dobrych parametrach z prywatnej listy. Teksty "unikalnie wymieszane". Po 3 na każdą frazę.

Wszystko rozłożone w czasie na 2 miesiące. W trakcie i po obserwowanie efektów i ewentualne modyfikacje. Czy uważacie, że to jest ok? Jak to wszystko podlinkować?

Jak na małą stronę to sporo pracy.

Pomyśl o optymalizacji poszczególnych podstron na niektóre frazy. Np. fraza A jest głównie kierowana na podstronę o tematyce A, itp.

Nie wiem też czy ma sens stawianie zaplecza na darmowych blogach skoro i tak nie będziesz ich podlinkowywał.

Bez podania strony i fraz mało można powiedzieć, ale jeśli są to na prawdę bardzo niszowe frazy (np. zawierające nazwę firmy) to i mniejsze działania mogą wystarczyć.

Serio? Przecież mogę podać Ci wszystkie parametry, które chcesz znać. Niestety nie mogę podawać adresu strony.

Nie wiem też czy ma sens stawianie zaplecza na darmowych blogach skoro i tak nie będziesz ich podlinkowywał.

Mam zamiar je podlinkować. Tylko nie jestem pewien jak to linkować. Zbudowałem zaplecze, które w tej chwili składa się z około 150 blogów (na potrzeby w/w strony tylko 10 z nich) i wciąż je rozbudowuję, nie wiem jednak jak najlepiej linkować tak dużą ilość stron. Publikerem? SWL'em (rotacyjnym/statycznym)? Niestety nie mam jeszcze SB ani XR.

Wszystko okej, czekaj na efekty, pozostaw na kilka dni bez ruszania.

Czekam, już zaczęły się piąć, a jeszcze nie zrobiłem wszystkiego. W TOP10 na 100% będę.

Konrad, linkuj powoli, obserwuj efekty. Postaw ze dwa blogi + przynajmniej jeden na płatnej domenie. Przyda Ci się jak coś skopiesz na gównej stronie ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Konrad, linkuj powoli, obserwuj efekty. Postaw ze dwa blogi + przynajmniej jeden na płatnej domenie. Przyda Ci się jak coś skopiesz na gównej stronie ;)

Mówisz o linkowaniu zaplecza, czy strony, o którą pytałem? Blogi to nie mało? Czym się różni płatna domena od darmowych platform blogowych typu wordpress.com? Czy rzeczywiście płatne domeny+serwer SEO to lepsze rozwizanie?

po co kupować xr czy sb (jaki absurd) w ostateczności to zlecisz... XR to teraz chyba 600 dolarów, za taką kase to przebijesz adwords-a ;)

SB kosztuje $97 więc nie jest tak źle, a z tego co się orientuję jest równie dobry co XR.

po co zaplecze, jeśli frazy są niszowe to szkoda czasu, zaplecze tylko ma służyć kontroli klienta !

Co masz na myśi pisząc, że ma służyć kontroli klienta? Nie do końca rozumiem. Zaplecze przecież zawsze może się przydać w przyszłości. Nie mówię o spamerskich stronach, a o atrakcyjnych stronach informacyjnych z unikalną treścią. Sądzę, że warto w nie inwestować, a rozwijając w przyszłości można dodawać kolejne linki. Jesteś innego zdania?

Miałem na myśli płatną domenę ponieważ płatna jest Twoja. Jeśli korzystasz z katalogów możesz ją dodać a darmowe nie do wszystkich i lepiej udaje normalną stronę.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Z tym, że zaplecze służy do kontroli klienta, to chodzi o to, że jak przestanie płacić, to linki się odpina. W przypadku zdobywania linków nad którymi nie mamy kontroli nie mamy takie asa. A zdarza się, że ktoś po zdobyciu pozycji wolałby już nie płacić i chce zrezygnować. Ale tutaj wystarczy odpowiednia umowa. Drugą zaletą zaplecza jest panowanie nad linkami, w razie draki nie trzeba nikogo prosić o usunięcie albo nie wiadomo co cudować.

Strategia jak strategia, ale faktem jest, że większość normalnych fraz można zrobić na podstawowych narzędziach i dodawarkach, bez rumaków i nie wiadomo czego. Te bardziej zaawansowane są pomocne pod zagraniczne pp albo frazy finansowe, a nie do zwykłych fraz albo regionalek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności