Skocz do zawartości

jak można to zagospodarować?

WŻG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam własnych 10 miniserwisów/blogów/stronek tematycznych - opartych na własnym CMS'ie, napisanym przezemnie.

Każda z nich zawiera unikalny content, kilkanaście artykułów dla ludzi, w obrębie jednej dziedziny. Zero mieszarek albo tekstów miernej jakośći.

Domeny wiszą już jakiś czas w indeksie, są dobrze podlinkowane. Na stronach jest też tam jakiś ruch - mniejszy lub większy, ale jest ;)

Każdy z tych serwisów posiada opcję rejestracji i upublicznienia swojej wizytówki - nic innego jak profil. Linki są zakazane, ale można takiego linka dodać do wybranego profilu przez panel administracyjny. Taka tam uwaga.

W związku z tym wpadłem na ciekawy pomysł aby to zagospodarować, co by nie leżało odłogiem - myślałem o odsprzedaży artykułów z linkiem na tych stronkach, przy następujących warunkach:

1) Artytkuł pisany przez moją copywriterkę, max 1 link, artykuł dla ludzi zawierający 2-3 tyś znaków, na temat powiązany ze stroną pozycjonowaną - tak aby zaciekawić potencjalnych czytelników. Chcę zapobieć sytuacji, że teksty będą bezsensowne, wzięte z kosmosu - jeżeli klient ma stronę kwiaciarni, to powstanie artykuł na temat doboru kwiatów albo sposobu układania tych kwiatów. Na każdy z 10 serwisów przypadnie 1 unikalny artykuł. Czyli w sumie 10 unikalnych artykułów (matematyka wyższa.. :)). Zastrzegam sobie też akceptację bądź odrzucenie wybranej strony - przedewszystkim chcę utrzymać porzątek na tych stronach.

2) Żeby nie było bajzlu, to artykuły te trafią do kategorii OffTopic (każda stronka ma inaczej zatytuowaną tą kategorię - chodzi o tematy dowolne).

3) Od razu przy zamówieniu artykułów, klient otrzyma własny profil z linkiem - ale tylko brandowym. Czyli 10 profili.

W związku z tym, zastanawiam się nad następującymi rzeczami:

1) Czy byłby popyt na tego typu usługę?

2) Ile mogłaby kosztować taka usługa?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności