Skocz do zawartości

Kilka mniejszych stron - Hosting

erotiksite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Obecnie zabieram się do stworzenia kilku/kilkunastu stron "sprzedażowych".

Będą to strony bez żadnego cms'a, czysty html.

Jedynie strona główa + dużo tekstu. Opis produktu, korzyści, opinie klientów, zamów itd.

Zastanawiam się jak będzie lepiej:

1) Kupić 1 serwer SEO, przydzielić każdej stronie inny adres IP

2) Wykupić dla każdej strony osobny hostingWWW w hekko?

Do tej pory miałem kilka hostingów w hekko i nie było problemów, również pod małe strony, jednak SEO hosting kosztowałby mnie jakieś 50% mniej.

Nie będą to strony pod zaplecze.

Czy będzie jakaś różnica jeśli chodzi o pozycjonowanie? tzn. w której opcji będzie mniejsze powiązanie między tymi stronami aby jak wypadnie jedna nie poleciała również reszta ;)

Ja mam zupełnie inne zdanie

Kupiłem SEO hosting w lunuxpl, i po fali banów stał on nieużyteczny, do momentu jak postawiłem na nim 50 stron html, typowo pod ruch,ale dobrej jakości,

Nie mam żadnych problemów z zdobywaniem pozycji oraz ich utrzymaniem

W przypadku dobrych stron IP nie ma znaczenia, i można je spokojnie stawiać na SEOhostingach, a można je także wszystkie postawić na jednym IP

Na twoim miejscu wykupiłbym jeden hosting i je wszystkie postawił na jednym koncie. Nie słyszałem o czyms takim,aby google zastosowało odpowiedzialność zbiorową za linkowanie. Jeżeli masz strony w HTML, to na najtańszym koncie spokojnie możesz ich umieścić bardzo dużo

Ja na jednym IP mam i po 100 domen i nigdy nie zdarzyło mi się,aby wszystkie strony jednocześnie wyleciały .

Jeżeli chodzi o dobre strony, to możesz mieć 1 000 000 domen zarejestrowanych na jedną firmę i postawionych na jednym serwerze zarejestrowanym na tą samą firmę (z takimi samymi dns dla kazdej z tych domen)

Ukrywa się tylko zaplecza, i to zaplecza głównie robione pod SWL-e

Ja czekam jak ktoś poleci VPSa. :)

Tak jak powyżej, przy kilku lub kilkunastu stronach nie ma znaczenia hosting, IP czy DNSy.

Ładuj wszystko na jedno konto i będzie dobrze.

PS. Ja na seohostingach trzymam wartościowe strony bez żadnego problemu. Google nie rozdaje kar za sąsiedztwo. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Chyba na palcach jednej ręki można policzyć banany na hosting czy za "złe sąsiedztwo" , w każdym przypadku były to przeginki na maxa lub wykorzystywanie kont do innych celów niż publikacja stron ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności