Skocz do zawartości

Współpraca - przedruk artykułów + link - czy się jeszcze opłaca?

bobak

Rekomendowane odpowiedzi

Pewien portal zwrócił się do mnie z propozycją współpracy: chcą przedrukowywać artykuły z mojej strony, będą umieszczać przy nich imię i nazwisko autora oraz link do źródła.

Tu pojawia się kwestia zduplikowanej treści, więc pomyślałam, że rozwiązaniem może być dostarczenie treści unikalnych, sporządzonych specjalnie na potrzeby współpracy z tamtym portalem. Czy jednak google nie potraktuje tego jak linka zakupionego? Czy link nofollow wszystko załatwia?

Ale z tego co mi wiadomo, nie stosuje się rel=canonical do wskazywania stron na innej domenie, a tu chodzi o publikowanie tego samego tekstu na różnych domenach.

Czy po ostatnim pingwinie nie powinno się właśnie stosować nofollow w takich przypadkach?

Idealnie byłoby nie indeksować treści na stronie wydawcy.

nieindexować strony - ale zaindexować link na tej stronie... dobre :)

swoją drogą to absurd, aby webmaster musiał zastanawiać się czy można przedrukować materiał na wartościowym portalu dla ludzi z podaniem linku do źródła - absurd że boimy się 1) duplikacji treści 2) nienaturalnych linków... szok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności