Skocz do zawartości

site: w G, coś się dzieje?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla swoich fraz na tych DC widzę wyniki sprzed jakichś 4 miesięcy (dla pierwszych 10 pozycji). Są w nich strony, które jakiś czas temu poleciały, bo zawierały np. Error 404.

Te wyniki, to jakiś odgrzewany obiad :pisze:

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Mi natomiast znów spadaja site na prawie wszystkich stronach

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

MI rowniez..

Pamiętajcie o podstawowej sprawie - nie opierajcie swoich wniosków tylko na podstawie wyników 1 DC! Dopiero po srawdzeniu kilkudziesięciu DC można się pokusić na jakieś wnioski, a różnice mogą być ogromne.

Ponadto liczy się conajmniej kilkudniowa tendencja a nie wynik z jednego dnia, który może być tylko sygnałem, że wielkie G działa i znęca się nad nami, a nie że grozi katastrofa!

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

MI rowniez..

Ostanie uciece to z 45 k do 9 K, na innych z 9 k do 900... a niektorych z 5-6 k do.. 1 (strona glowna) :D

jak do jednej spadło to chyba rekord pobity, wyindeksowało Ci 99,99999999% stron, zawsze to jakiś powód dodumy ;). A tak poważnie to mam jedno pytanko czy te serwisy mocno wyindeksowane wcześniej też długo były poza indeksem, czy wczesniej omineła je ta dolegliwość lub jak wypadły to tylko na krótko?

Mam jedno pytanko czy te serwisy mocno wyindeksowane wcześniej też długo były poza indeksem, czy wczesniej omineła je ta dolegliwość lub jak wypadły to tylko na krótko?

Jeśli chodzi o moje stronki to wcześniej było wszystko ok. Za to teraz jedna szczególnie mocno dostaje po odbycie. Z 300tys dostaję 20tys - porażka maksymalna.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Jeśli chodzi o moje stronki to wcześniej było wszystko ok. Za to teraz jedna szczególnie mocno dostaje po odbycie. Z 300tys dostaję 20tys - porażka maksymalna.

Może wszystkie serwisy czeka takie wyindeksowanie, google robi porzadki. Można mieć nadzieję tylko, że teraz będzie to sprawniej przebiegało. Wcześniej były serwisy, które wyleciały nawet na 2 miesiące. Googiel mógł być zmuszony do wyindeksowania (był topik problemy sprzętowe) i trwało to cholernie długo :D Teraz jeśli jest to dalszy ciąg porządków to powinno już sprawniej pójść, ale o tym się sam przekonasz ;)

Wczesniej nie wywalilo mi z indeksacji tylu stron.. tak dzieje sie od kilku dni..

Teraz zerknalem i mam stornke ktora miala 500 000 a teraz ma zaledwie 600... katastrofa..

Jest to porzadny serwis (a nie kolejny kataolg) z normlanym contentem ktory w wiekszosci ma wiecej niz 2 lata.. oczywscie codzien przybywa nowy ale stary pozostaje bez zmian..

Site dziś drastycznie wzrósł na niektóre strony.

Potwierdzam.

Tylko, że to jest częsciowy stary index, mam stronka, ktore zmieniłem około 2/3 miesięcy temu (kolejność w title stron) i teraz mam powrotem 88k w indeksie (było mnie niż 20k) - ale werzja przed zmianach.

Ale z drugiej strony nowa domenka fajnie indeksował ;)

dzis juz wrocilo do "normy" czyli mocno okrojone wyniki.

Jak już kilka razy pisałem należy sprawdzić kilkadziesiąt DC i dopiero wyciągać wnioski!

Jest kilka DC na których site: jest przeciętnie mniejszy 10 razy niż na pozostałych i co? Ano nic! Jest to tylko ciekawostka dopóki ta zaraza nie przejdzie na większość DC. A podmiana nawet kilka razy dziennie DC dla np. google.pl nie jest tajemnicą od lat.

Tak więc uprasza się o nie przedstawianie jednodniowych danych z jednego DC jako super wydarzenia i przełączenie się na tryb "myślenie" z biegu jałowego :D

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

szkoda że przedmówca nie pomyślał o tym, ze obserwacje mozna opierac na danych z kilkunastu DC..

Rozumiem ze poziom myslenia nie wybiega poza średnią panujaca w "piaskownicy pozycjonowania", ale czasem trzeba rozwazac inne opcje, bardziej zaawansowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności