Skocz do zawartości

site: w G, coś się dzieje?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie sytuacja się ustabilizowała, a nawet jest lepiej niż było.

(nie dokładałem BL-ów)

Można odetchnąć :)

potwierdzam - mam dużo wiecej podstron i BLi ... :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja obserwuję poprawę ale w moim przypadku jest ona bardzo wolna, wyleciało ponad 25k a wraca po 20 stronek :)

Jeśli dla niektórych serwisów, które równiez poleciały juz wszystko jest w normie to mam nadzieję ze w przypadku pozostałych będzie podobnie.

Chyba trzeba wyciągnąc wnioskii przygotować się na przyszłość, bo sprzątanie w google na pewno nastapi :D

od okolo 20.00 pojawilo mi sie po 10 000 na stronach które na poczatku maja mi wyczyścili, indexuj googlasku indeksuj ;)

Jak wyleciały dopiero na początku maja to może w twoim przypadku nie jest koniec, ale początek kłopotów. Mi wyleciały strony dobre 2-3 tygodnie temu, czyli koniec pierwszej połowy kwietnia. Scenariusz wyglądał tak, ze spadło z 25k do 10k, nastepnie po jakims tygodniu wzrosło do 19k, by szybko spaść do zaledwie 500 stronek :D i przez dwa tygodnie ani rusz ...

Teraz mam 748, juz miałem nadzieję, ze to początek odbudowy ale od kilku dni boty chodzą po stronach więc to mogą byc nowe stronki a nie powrót starych - w moim przypadku. Raczej nie wierzę, żeby karą za np dodawanie do qlweb było wyrzucenie całkowite z indeksu, raczej można pozbawić takie linki wartości i strony tylko nimi pozycjonowane znajdą się gdzieś daleko.

Więc mamy chyba do czynienia właśnie z jakimś przeliczaniem wartości tych stron + dodatkowo wpadką googla, bo ponad 3 tygodnie poza indeksem. W dużej części serwisów wyleciało jakieś 95-98% stron, to chyba przesada? Kiedy to się skończy?

Umnie to wygladalo + - tak:

26`000 -> 22`000 -> 19`000 -> 1`000 -> 300 -> 700 -> 900 -> 15`000

Czyli poszlo ostro w gore.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Kolejne wielkie zamieszanie : nie mogę ograniczyc wyników wg języka - podstawowe narzedzie padło - google wyrzuca mi wszystkie wyniki bez ograniczenia języków - pisze wyraźnie że wyniko zostały ograniczone do języka polskiego - no ale widąc nici z tego

O przetestowaniu i ciągłych zmianach nie ma co mówic - słowa którymi "sie zajmuje" skacza okropne i wszytko zalezy od godziny gdzie sie znajda - zdecydowanie widac ze wrzucane są czsami "stare" wyniki indeksowania a zaraz pojawia sie całkowice przetasowanie

Ja z kolei mam inny dziwny 'problem' - w jeszcze nie za dużym qlwebie (~650 stron) z dnia na dzień liczba zindeksowanych stron wzrosła z 900 do 9.5K - jednak jak dla mnie to tam max obecnie to z 1300 - msn np. ma zindeksowanych 1200 stron ;-)

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

Kolejne wielkie zamieszanie : nie mogę ograniczyc wyników wg języka - podstawowe narzedzie padło - google wyrzuca mi wszystkie wyniki bez ograniczenia języków - pisze wyraźnie że wyniko zostały ograniczone do języka polskiego - no ale widąc nici z tego

Mineła godzina - zupełnie inne wyniki w wyszukiwaniu - słowa kluczowe znowu w czołowce , wyniki ograczinone do jez polskiego...

Kiedy dziś sprawdzałem 'site:' swojego forum zobaczyłem, że w wynikach Googla zamiast opisu strony zawartego w meta description, pojawia się treść strony (pierwsze słowa występujące na podstronie). Sprawdziłem, czy nie miałem jakiś baboli w kodzie, ale wygląda na to, ze wszystko jest ok.

To samo zauważyłem w przypadku site:forum.optymalizacja.com

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj ). > Pozycjonowanie i Optymalizacja 
> Pozycjonowanie i Optymalizacja > Reklama kontekstowa > OnetKontekst ...

Ciekawe czy to jakiś nowy trend, czy tymczasowe zjawisko.

Tak, mój katalog po spadku do ok. 850 zaindeksował się z ok. 9,5k podstron.

Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE)

Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności