Skocz do zawartości

site: w G, coś się dzieje?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie niestety bez zmian od ok 2 mc-y tracę zaindeksowane podstrony. Zaczynam robić troche nerwowe ruchy, bo wraz z ilością zaindeksowanych stron tracimy też oglądalność. Dziś niestety tylko 348 zaindeksowanych... Domena jest promowana od okolo 7-8u- mcy. Na brak linkow nie narzekam:

https://search.msn.com/results.aspx?q=link%...ox.pl&FORM=QBRE

Heh zeby bylo śmiesznie to mam rownież wszystkie bajery majace wspomagac pozycjonowanie (np. przyjazne url ).

Teraz zrobilem dodatkowy sitemap w html'u, może pomoże.

... od ok 2 mc-y tracę zaindeksowane podstrony.

Wydaje mi się, ze następujące postępowanie może dosyć szybko odwrócić złą tendencję:

1. Linkujesz na "nowych" domenach, czyli im "świeższy" w sieci katalog tym lepiej.

2. Powołujesz subdomenę (zupełnie nową), stawiasz na niej rozsądny serwisik (tak z kilkadziesiąt podstron) i też linkujesz głównie z nowych katalogów. Na tym serwisiku stawiasz linki w różne punkty "starego" serwisu.

Powyższy sposób pomógł już kilku serwisom, ale trwa 2 -3 tygodnie niestety.

Bardzo ciężko mi jest oszacować "intensywność" linkowania, wydaje mi się, że można bez obawy pozwolić sobie na wiele, ale prawdopodobnie należy to powiązać z istniejącymi linkami, czyli im więcej jest już linków tym mocniej można linkować nowymi linkami. Na tym serwisiku linkujemy bez ograniczeń oczywiście :D

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Spokojnie, też to przechodziłem. Miałem zaideksowanych około 15000 podston. I po paru dniach ta liczba spadała.. 10000... 5000 i doszło do około 100 stron, myśle sobie, co jest?! Ale.. googlebot się ogarnął i teraz mam 15razy więcej zaindeksowanych stron niż miałem, po około 2-3 tygodniach, i ta liczba cały czas rośnie ;-) Także pozostaje tylko CZEKANIE!

Pozdro

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

1. Linkujesz na "nowych" domenach, czyli im "świeższy" w sieci katalog tym lepiej.

Mógłbyś napisac kilka słów o tym, dlaczego polecasz akurat nowe katalogi?

Mnie się wydaje, że ten chwyt kompletnie nic nie zdziała. Wiemy przecież jakie Google ma podejście do serwisów nowych a jakie do starych.

Ja bym to porównał do kopania tunelu - natrafiliśmy na litą skałe i cały czas próbujemy sie przez nią przebić wykorzystując co raz to mocniejsze narzędzia. A tymczasem wystarczy poszukać innej drogi :blush:

Ewentualnie CZEKAMY na skutki erozji...

Mógłbyś napisac kilka słów o tym, dlaczego polecasz akurat nowe katalogi?

Mnie się wydaje, że ten chwyt kompletnie nic nie zdziała. Wiemy przecież jakie Google ma podejście do serwisów nowych a jakie do starych.

Hmm zapewne koledze chodzilo o pozyskiwanie nowych linkow. Jednakze mnie zastanawia fakt: jak to możliwe aby serwis posiadający ok 500 BL ( https://search.msn.com/results.aspx?q=link%...ox.pl&FORM=QBHP ) nagle stracil 90% podstron, może to dziala konkurencja? Na to nie mam żadnego logicznego wytłumaczenia.

BTW. Może stworzymy lepsza wyszukiwarkę? :P

Hmm zapewne koledze chodzilo o pozyskiwanie nowych linkow. Jednakze mnie zastanawia fakt: jak to możliwe aby serwis posiadający ok 500 BL ( https://search.msn.com/results.aspx?q=link%...ox.pl&FORM=QBHP ) nagle stracil 90% podstron, może to dziala konkurencja? Na to nie mam żadnego logicznego wytłumaczenia.

BTW. Może stworzymy lepsza wyszukiwarkę? :P

W sumie to i tak ci dużo zostało :), są serwisy którym zostało mniej niz 1% - więc się nie łam

.... ale tak poważnie człowiek może dostać, no wczoraj było .... pasji szewskiej ...... albo sa to problemy ze sprzętem (patrz watek o sprzęcie, oberwało sie chyba głównie serwisom młodym), albo coś zmienili w algorytmie - bo pospadały katalogi (nie jakaś część ale w większości), strony masowe czyli z newsami.

.... ale tak poważnie człowiek może dostać, no wczoraj było .... pasji szewskiej ...... albo sa to problemy ze sprzętem (patrz watek o sprzęcie, oberwało sie chyba głównie serwisom młodym), albo coś zmienili w algorytmie - bo pospadały katalogi (nie jakaś część ale w większości), strony masowe czyli z newsami.

Stawiam na to drugie - swoją drogą jednak - pewnie nie jestem pierwszym, ktory to mowi - Google po latach świetnosci i rozwoju schodzi na psy. Jak widać kasa zmienia ludzi... Narazie bede powolutku pozyskiwal linki z jakiegoś systemu - może bedzie lepiej... oby.

Stawiam na to drugie - swoją drogą jednak - pewnie nie jestem pierwszym, ktory to mowi - Google po latach świetnosci i rozwoju schodzi na psy. Jak widać kasa zmienia ludzi... Narazie bede powolutku pozyskiwal linki z jakiegoś systemu - może bedzie lepiej... oby.

Na pewno jakiś błąd, mniej ważne czy sprzęt czy algorytm, trudno oczekiwać, zeby Google pozbywało sie katalogów, newsów i innych dużych serwisów z indeksu - więc to są raczej kłopoty. Chociaż może niedługo przyjdzie czas na katalogi :P, jeśłi będzie ich ilośc tak rosła.

Z sygnałów na forum wynika, że w przypadku niektórych serwisów sytuacja powraca do normy. Ja się trochę przyglądam topliscie katalogów, https://toplista.trout.pl. Własnie jak mi poleciały strony zauważyłem, że mocno stracił katalog Mar, jakiś niecały tydzień temu wróciły mu strony, a miejmy nadzieję ze od wczoraj rośnie spowrotem mu oglądalność. więc liczę na ten sam scenariusz .... tylko kiedy?

Hmmm, ciekawe w jakim związku pozostaje ze sobą MSN i G, bo przecież związek jakiś musi istnieć - i tu, i tam poleciały BL-e!..

Hmm ja nic takiego nie zauwazylem - na msn mam tyle co zwykle i tu liczba BL nie ulegla zmianie, a na google z kolei nie monitoruję regularnie, bo tu sie malo co zmienia (update BL chyba ze 2-3 razy w roku ble....)

Nie wiem, ale mi podstrony w google poleciały prawie na wszystkich stronach. Dzisiaj trzeci dzień jak spada... Czy tylko ja mam taki problem?

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Nie wiem, ale mi podstrony w google poleciały prawie na wszystkich stronach. Dzisiaj trzeci dzień jak spada... Czy tylko ja mam taki problem?

Wszysc pisza, ze spada a Ty sie glupio pytasz czy tylko Ty masz taki problem :) Mi zaczelo spadac dwa dni temu. Ze 130tys zostalo mi teraz 70tys. Ciekawe co bedzie dalej :P

Sprzedam artykuły, 1 grosz za 5000 znaków!

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=126817

A ja sledze na bierząco konkurencji spadlo z 15k do 900 a teraz ma 200

Mnie spadlo z 23'900 do 23'800, 23'600, 23'500, 23'300 tak wiec jak narazie u mnie stopniowy spadek i licze ze się zatrzyma. Powiem ze ja codziennie dodaje nowe linki nie dużo w granicach 2-3. Konkurencja z tego co wiem linkuje zrywami i zadziej.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności