Skocz do zawartości

site: w G, coś się dzieje?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To jest chore. A najgorsze w tym wszystkim to, że komenda site pokazuje prawdę tzn G naprawdę wyideksowało masę podstron.

To jest szaleństwo. To się musi skończyć.

Poczekamy aż Jeremy oglosi że Y ma więcej stron niż G. Wtedy zaczną łykać wszystko :)

Pamiętajcie, że nie wszystkim domenom site: leci w dół!

Jak zobaczyłem wynik site:www.stopklatka.pl to mało z krzesła nie spadłem!!! Ma prawie 1,5 mln a tydzień temu było w granicach 400 tys.! Tyle, że Stopklatka ma 99% zawartości ORYGINALNEJ i proszę się nie dziwić, że gugiel to zauważył!

Wyindeksowywanie przez Google nie jest procesem przypadkowym, tylko zastosowaną świadomą procedurą w celu pozbycia się śmieci, oczywiście gdzie drwa rąbią to wióry lecą, no i nie wszystkie śmieci lecą.

Należy czujnie patrzeć o co chodzi w tym wszystkim, mi się sprawdza cały czas reguła o wyższości "nowych śmieci" nad "starymi" w guglach (oczywiście wyjątki należy traktować jako coś normalnego).

I proszę nie powtarzać, że wszytkim "coś się dzieje" (w sensie "to samo") bo to po prostu nieprawda i jeśli jednym ruch spada to znaczy że innym rośnie.

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

ruch jeśli spada to wszystkim niestety

Nonsens, pomijając oczywiście obiektywne (okolicznościowe) i cykliczne zmiany ruchu dla wszystkich, tzn. np. przeciętnie sobota najsłabsza a poniedziałek najlepszy - patrząc się dniami tygodnia, albo wakacje czy ważne święta.

Teraz mam większiej portal niż www.yahoo.com (według Google):

A mnie zainteresowało dlaczego w wynikach site:www.yahoo.com

są 3 wyniki dla strony głównej www.yahoo.com

Każdy url jest pisany innymi znakami, co widać również po cache.

yahoo7zd.png

Jeżeli chodzi o ilość wyników to bez przesady. Yahoo ma większość w subdomenach: site:yahoo.com

wygląda już normalnie.

Ja widzialem w wynikach ze jednej ze stron tytul byl pogrubiony i obcienty (tylko glowne slowo) jednak w cache oraz kodzie strony bylo normalnie. Strona nie byla duza lecz przecientna stronka a wynik chyba na 3 podstronie.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Moze cos w tym jest co pisze WI777 bo przyznam sie Wam ze moja biblia oparta o troche inną strukure (treść wiadomo ze taka sama :) ) niezaleznie od tego co sie dzialo przez ostatnie kilka miesiecy ma swoje 10`400 stron. Podlinkowana jest tak 'średnio-słabo'.

Ciekawe ze taki smiec sie dobrze trzyma a zwykle wielkie witryny są wywalane poczesci z google.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Jeżeli chodzi o ilość wyników to bez przesady. Yahoo ma większość w subdomenach:

To wiadomo, ale niedawno temu site:www.yahoo.com pokaziwał 165000+ wyników.

I faktycznie dziwne 3 razy ta sama strona i jedna kopia bardzo stara:

This is G o o g l e's cache of https://www.yahoo.com/ as retrieved on 18 Oct 2005 23:05:37 GMT.

I faktycznie dziwne 3 razy ta sama strona

Ściślej pisząc, to kopie z cache'a widziałem dwie, jednej brak.

Natomiast ciekawe są linki, bo jednak sposób zapisu linków dla każdej pozycji jest inny, tzn. jakiś dziwny unikod w dwóch dodatkowych adresach strony głównej yahoo zwróćcie uwagę na literki "o" w nazwie yahoo i com, a raczej na to co jest zamiast tego "o"!

Czyżby otwierała się możliwość mnożenia linków/wpisów w wynikach Google?

Chlopaki znowu zle wieści - po chwilach kiedy myslalem, ze googlebot znowu sie do mnie usmiechanął znowu nastapila fala spadkow - mam teraz o 100 podstron mniej i ciagle maleje - jak tak dalej pojdzie to robot wyindeksuje serwis całkowicie ;) ... Jestestem w szoku :)

:rolleyes: Mi z mojego katalogu z ponad 1200 zaindeksowanych podstron pozostalo 37 :)((

• 5 tygodni później...

u mnie poprawa odzyskalem na forum 1000 podstron i ciagle rosnie :)

Zerknij na https://lista.web-directories.info tam masz wykresy site: dla ponad 100 katalogów w statystykach porównawczych, łatwo zauważyć brak jakiejś ogólniejszej reguły - jedne w górę, inne w dół a jeszcze inne stagnacja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności