Skocz do zawartości

site: w G, coś się dzieje?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

2 tygodnie temu postawiłem katalog stron. Powoli linkuje i zgłosiłem sitemapą, a tu zaindeksowana tylko strona główna. Jestem ciekawy jak długo potrfa zanim Google zje coś więcej i czy wogóle zje....

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jestem ciekawy jak długo ....

Tu masz przykład do przemyślenia jak można w dwa tygodnie zaindeksować katalog w Googlu:

https://lista.web-directories.info/index.php?a=statsb&u=burza

po przemyśleniu potrWa to pewnie krócej, bo przynajmniej pierwsza strona jest w Googlu.

Nie chodzi Ci o katalog ze stopki, bo ten ma już co nie co na koncie ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Nie chodzi Ci o katalog ze stopki

Masz rację nie chodzi o katalog ze stopki ;) Premiera tego drugiego dopiero nadejdzie jak chcociaż w jakimś stopniu będzie zaindeksowany w google. Co do web-directories to boli mnie nieco konieczność umieszczenia buttona...

--------------------

iconm.gif - Metallica

Jednak się skusiłem. I dodałem swój katalog. Jak długo trzeba czekać na akceptacje? Zobaczymy czy u mnie będą równie dobre efekty...

--------------------

iconm.gif - Metallica

To, że leci na łeb może już być problemem chocków klocków jakie wyrabia teraz google (zresztą jak w temacie), a na to już wpływu niestety nie mamy.

--------------------

iconm.gif - Metallica

WI nie do końca rozumiem, co z tego, że mialeś wysoki site przez parę dni skoro i tak wszystko znów zaczeło lecieć na łeb.

Sir, moja podpowiedź nie dotyczyła tylko i wyłącznie tego jednego katalogu. Rozejrzyj się po tych statystykach na innych jeszcze katalogach. Zacznij od pierwszej 20-stki i wyciągnij wnioski :blink:

Podam jeszcze tajny link:

https://lista.web-directories.info/imstat/gip/gip50_all.png

Niebieski to gugiel, zielone jest Yahoo

Ja ostanio mam prbolem - domenka o angielskim content byla zindeskowana bardoz ladnie, nie ma tam zbyt wiele podstron - ok 50.

Od ok tygodnia wpisuajac komende site:... pokazuje mi tylko 1 wynik i jest to strona glowna..

Czy to blad czy tez raczej rodzaja jakiegos bana?

Mam to samo na dwóch stronach od jakichś 2-3 tygodni. Dodatkowo zauważyłem, że w serpie w opisie dostaje kawałek treści ze strony, a nie treść description :) Nie wiem o co chodzi.

--------------------

iconm.gif - Metallica

Spokojnie i pokornie czekać. Miałem podobnie - Bot szalał po serwisie wciągając dziesiątki tysięcy podstron, a w wynikach tylko strona główna. Po jakimś miesiącu site skoczył z 1 do 180.000.

Co do fragmentów pobieranych z tekstów to przecież dość częste, przynajmniej u mnie, więc skąd to zdziwienie ? Jeżeli nie masz Opisu, albo w opisie nie występuje słowo szukane, to często wybiera fragment ze strony.

Zadziwiające dla mnie jest raczej to, że od kilku tygodni 7 moich serwisów ma w SERPie tytuły i opisy z DMOZ'a. Natomiast przy szczegółowo zadanym pytaniu są już ze strony. Czyżby DMOZ wracał do łask ?

Jeżeli nie masz Opisu, albo w opisie nie występuje słowo szukane, to często wybiera fragment ze strony.

Mam opis.

--------------------

iconm.gif - Metallica

Mam opis.

Źle się wyraziłem. Nie chodzi mi o to, że G pokazuje fragmenty ze strony tylko kiedy nie ma opisu. U mnie w większości olewa meta description, chociaż faktycznie ostatnimi czasy coraz częściej go prezentuje.

Zawracacie sobie głowę jakimiś opisami a tu gugiel szykuje nam nową niespodziankę w związku z updatem!

Sprawdźcie site: dla popularnych katalogów na np. następujących DC:

64.233.161.104

64.233.167.104

64.233.171.104

Włos się jeży na głowie, prawdziwa rzeź niewiniątek - site: do 20 razy mniejszy niż na "normalnych" DC :(

Choć na pozycjach aż takich strasznych rewolucji nie widać.

Zawracacie sobie głowę jakimiś opisami a tu gugiel szykuje nam nową niespodziankę w związku z updatem!

Sprawdźcie site: dla popularnych katalogów na np. następujących DC:

64.233.161.104

64.233.167.104

64.233.171.104

Włos się jeży na głowie, prawdziwa rzeź niewiniątek - site: do 20 razy mniejszy niż na "normalnych" DC :(

Choć na pozycjach aż takich strasznych rewolucji nie widać.

może to ciąg dalszy przywracania wszystkiego, zastanawiało mnie to jak katalogi z powiedzmy 8 tys. wpisów mają po 50-80 tys. zaindeksowanych stron, może odsiewa zdublowane strony.

Czy przyszła już kreska na katalogi, mam nadzieję ze jeszcze nie .... był taki moment tydzień dwa temu kiedy chwilowo mocno oglądalnośc na starych katalogach wzrosła, może jeszcze wrócą dobre dni :( Przykładowo ten katalog https://www.katalog.bloguj.net ma bardzo dużą oglądalność, jedyna różnica to ze jest nowy (ma małą konkurencję teraz gdy stare poleciały). Stąd wniosek, że stare strony czekają jeszcze na jakieś przeliczenie ich wartości ....... może będzie lepiej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności