Skocz do zawartości

Jak poszerzyć długi ogon

stefan_96

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanowne grono ponownie, odkąd google zaszczyciło mój sklep komunikatem zwanym filtr ręczny, moje rozumienie słowa "pozycjonowanie" uległo przewartościowaniu , okazało się że mimo że 6 fraz ogólnych poleciało hen daleko to moja sprzedaż nie zmalała, a nawet rośnie. Teraz jak na dłoni widać że niemal cała sprzedaż pochodzi z długiego ogona. Dlatego chciałem was prosić o garść rad co do budowy strony pod kątem długiego ogona. Co powoduje że konkretny produkt jest w czołówce wyszukiwań. Jak mogę pomóc klientom siebie odnaleźć przy rozbudowanych zapytaniach.

Czy chodzi tutaj o używanie w opisach fraz w różnych wariantach, czy o samą unikalność opisów. Może parę linijek kodu dopisać który by pokazywał np. "klienci kupili również"

Co teraz jest skuteczne w budowie long taila?

Posiadam taki tam sklep dla niemowląt www.wyprawki-dzieciece.pl

Domy weselne. Znajdź idealne miejsce na imprezę okolicznościową

optymalizacja wewnętrzna - nagłówki, treść - unikalna,albo chociaż dodatkowe materiały które sprawią, że mimo iż opis produktu powielany, to strona nie będzie samym duplicatem, no i oczywiście porządne linkowanie wewnętrzne - można tak jak zasugerowałeś pokazac userowi podobne popularne produkty itp.

optymalizacja wewnętrzna - nagłówki, treść - unikalna,albo chociaż dodatkowe materiały które sprawią, że mimo iż opis produktu powielany, to strona nie będzie samym duplicatem, no i oczywiście porządne linkowanie wewnętrzne - można tak jak zasugerowałeś pokazac userowi podobne popularne produkty itp.

Wszystko to mam, a nawet ciut więcej, i długi ogon dostał totalnie po tyłku.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Sprawdzić suplemental ostatnio w nim lądują treści unikalne ale podobne tematycznie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Wszystko to mam, a nawet ciut więcej, i długi ogon dostał totalnie po tyłku.

Ciut więcej to znaczy co? Czy jest jeszcze coś co mogę zrobić? może przydał by się audyt na niszowe frazy na które można by podlinkować podstrony

No a jak sprawdzę i znajdę to co?

mocniej zróżnicuj treści

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

No a jak sprawdzę i znajdę to co?

mocniej zróżnicuj treści

Już to robiłem dla dużej cześci. Ale nie da się wymyślić dłuższej treści pod każdy np. filmik. Ile można pisać np. o tym samym wykonawcy muzycznym. Przecież nie wymyślę mu 50-ciu życiorysów :)

Nie wspomnę, że pisanie tysięcy treści i to w języku innym niż "native" to wyjątkowo żmudna robota, a rezultat wcale nie gwarantowany.

Dokładam też komentarze, to chyba też dobrze. Ale strasznie dużo tego. No i komentarze tez muszą wyglądać w miarę unikalnie, poprawne gramatycznie i ortograficznie, a to wcale nie takie łatwe w obcym języku.

Jak myślisz Beerbant, czy komentarze są OK jesli chodzi o wzbogacenie treści strony i jej unikalności? W moim mniemaniu tak.

Użytkownicy któzy sami dodają filmy raczej nie kwapią się do pisania długich artykułów w opisie, mimo, że stosuję prośby i daje pewne limity minimum.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Dobra już wiem co to ten suplemental index. Beerbant czy ten sposób na sprawdzanie suplemental z tego postu jest aktualnu https://www.forum.optymalizacja.com/topic/182501-supplemental-jak-sprawdzic-ile-podstron-w-nim/.

Jak mam rozumieć powstałe informacje? na site:strona mam 2360 wyników a na site: strona [fraza ze stopki] mam tylko 169 wyników

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności