Skocz do zawartości

Cele na subdomenie

solarismono

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

w opcjach śledzenia witryny ustawiłem wszystkie 4 suwaki na włączone (subdomeny, wiele domen, wsparcie sieci reklamowej i niestandarowe kampanie). Zrobiłem sobie subdomenę test.domena.pl. Na hp mam 2 linki do subdomeny, które kierują odpowiednio na: test.domena.pl/lp1 i test.domena.pl/lp2.

Chciałbym sobie teraz ustawić jako cele kliki w te linki. Biorę więc 'adresy url celów'. Normalnie, gdyby nie subdomena, to wpisałbym tam 'lp1' i 'lp2'. Czy jeśli mam subdomenę to też tak te adresy wpisuję, czy muszę podać całą ścieżkę?

Dzięki.

W dniu 10.09.2013 o 14:21, solarismono napisał(a):

Biorę więc 'adresy url celów'.

Ustawiając ten cel mierzysz liczbę odwiedzin danej podstrony, co niekoniecznie musi się równać liczbie klików z domeny głównej.

żeby mierzyć tylko kliknięcia w linki użyj śledzenia zdarzeń https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gajs/eventTrackerGuide?csw=1, a jako cel możesz ustawić event i podać kategorię, akcję lub etykietę zdarzenia

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności