Skocz do zawartości

Cele na subdomenie

solarismono

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

w opcjach śledzenia witryny ustawiłem wszystkie 4 suwaki na włączone (subdomeny, wiele domen, wsparcie sieci reklamowej i niestandarowe kampanie). Zrobiłem sobie subdomenę test.domena.pl. Na hp mam 2 linki do subdomeny, które kierują odpowiednio na: test.domena.pl/lp1 i test.domena.pl/lp2.

Chciałbym sobie teraz ustawić jako cele kliki w te linki. Biorę więc 'adresy url celów'. Normalnie, gdyby nie subdomena, to wpisałbym tam 'lp1' i 'lp2'. Czy jeśli mam subdomenę to też tak te adresy wpisuję, czy muszę podać całą ścieżkę?

Dzięki.

Biorę więc 'adresy url celów'.

Ustawiając ten cel mierzysz liczbę odwiedzin danej podstrony, co niekoniecznie musi się równać liczbie klików z domeny głównej.

żeby mierzyć tylko kliknięcia w linki użyj śledzenia zdarzeń https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gajs/eventTrackerGuide?csw=1, a jako cel możesz ustawić event i podać kategorię, akcję lub etykietę zdarzenia

erepublik-badge-125x125.gif 125x125_2.jpg hekko.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności