Skocz do zawartości

Filtr - zakup nowej domeny co ze starą?

NtC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Domena otrzymała filtr algorytmiczny od google, od dłuższego czasu nie mogę z niego wyjść w związku z czym zamierzam zakupić nową i podpiąć ją pod serwis. Teraz mam kilka pytań odnośnie działań jakie powinienem podjąć.

1. Co z za indeksowanymi stronami w google dla starej domeny? Czy po podpięciu nowej domeny google nie odbierze jej jako kopi tej pierwszej

2. Czy przekierowanie 301 z domeny z filtrem na nową domenę nie przyniesie negatywnego skutku?

3. Czy jest sens stawiać zaplecze na domenie z filtrem i z niej linkować?

Z góry dzięki za odpowiedzi

Płaski brzuch? a6w , zbędne kilogramy sprawdź dieta dukana przepisy i

Potrzebujesz strony internetowej? strony www koszalin

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mały offtopic się robi ;p

na jedno pytanie uzyskałem odpowiedź, dziękuje :) teraz zanim podepnę nową domenę co zrobić skoro domena z filtrem siedzi już w indeksie?

Płaski brzuch? a6w , zbędne kilogramy sprawdź dieta dukana przepisy i

Potrzebujesz strony internetowej? strony www koszalin

Strarą domene z filtrem da się odzyskać, trzeba napisać RR do Google.

Stare linki można wykorzystać dając im 404 na strony/podstrony któe wskazują - wtedy ich moc jest "zerowana". Pozostanie wtedy tylko usuniecie (opcjonlanie) linków na stronę główną. Lecz przy weryfikajci nowego własciciela i napisaniu porządnego RR działania ręczne są często zdejmowane.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Strarą domene z filtrem da się odzyskać, trzeba napisać RR do Google.

:D

Stare linki można wykorzystać

wtedy ich moc jest "zerowana"

Nooo, na to bym nie wpadł żeby w taki sposób to wykorzystać.

Czy ktoś mi powie po jakim czasie przy przekierowaniu 301 ręczny filtr przechodzi na nową domenę ?

Po żadnym, nowa domena po prostu nic ze starej nie dostanie - czytaj - stara jej po prostu nie pomoże a jedynie zaszkodzi w ten sposób, że nigdy wysoko nie wyjdzie, czyli w sumie filtr przenosi od razu.

działań jakie powinienem podjąć

Zgłosić się do mnie z $

PS. Nie używam narzędzi googla :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Po żadnym, nowa domena po prostu nic ze starej nie dostanie - czytaj - stara jej po prostu nie pomoże a jedynie zaszkodzi w ten sposób, że nigdy wysoko nie wyjdzie, czyli w sumie filtr przenosi od razu.

Stara domena ma 7lat i pomimo filtra na główne frazy cały czas zgarnia UU z długiego ogona, więc chyba jednak 301 coś by dało. Chciałbym utrzymać 301 do czasu chociaż częściowego przeindeksowania stron. Tylko nie wiem ile mam na to czasu.

Godziny/dni/tygodnie ?

Stara domena ma 7lat i pomimo filtra na główne frazy cały czas zgarnia UU z długiego ogona, więc chyba jednak 301 coś by dało

Dokładnie taką domenę ostatnio zrobiłem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności