Skocz do zawartości

Filtr - zakup nowej domeny co ze starą?

NtC

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz aby stare linki do postron nie miały wpływu na domenę zmień adresy URL tak aby odnośniki kierowały do nieistniejących podstron ... będzie problem tylko z odnosnikami do głównej.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Domena otrzymała filtr algorytmiczny od google, od dłuższego czasu nie mogę z niego wyjść w związku z czym zamierzam zakupić nową i podpiąć ją pod serwis

Pierwszą czynnością jaką należy zrobić po otrzymaniu filtra algorytmicznego jest audyt domeny i witryny. Jeśli masz jakąś wiedzę to wiesz dobrze za co mogłeś otrzymać filtr, zastanów się. Musisz odpowiedzieć tez sobie na pytanie czy opłaca się zmieniać domenę. Poza tym podałeś mało informacji aby udzielić wyczerpującej odpowiedzi.

Ad. 1. Może tak być. Ile jest zaindeksowanych stron?

Ad. 2. Jeśli zrobisz odpowiednio przekierowanie 301 to nie musi przenieść kary

Ad. 3. Tak.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zaindeksowanych podstron jest ok 1150, było parę sitewide z czego z jednego serwisu było ich aż prawie 200 tys gdzie mogłem dałem no follow w innym wypadku zgłosiłem cała domenę do disallow. Czekam jeszcze i liczę na jakieś zmiany był okres ze na dzień udało się uciec z filtra ale później ruch z Google spadł ponownie

Płaski brzuch? a6w , zbędne kilogramy sprawdź dieta dukana przepisy i

Potrzebujesz strony internetowej? strony www koszalin

z jednego serwisu było ich aż prawie 200 tys gdzie mogłem dałem no follow

Po cześć sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, jaka przyczyna.

Nadmiar nofollow też może szkodzić. Najlepszym rozwiązaniem są odpowiednie proporcje.

w innym wypadku zgłosiłem cała domenę do disallow

A kto ci podsunął pomysł aby zgłaszać do disavow? Bo chyba to narzędzie masz na myśli.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności