Skocz do zawartości

Ex-googlersi - Warsztaty SEO Pro: Penguin & Panda Recovery

morgi

Rekomendowane odpowiedzi

Tymczasem będzie jak zwykle, rozczarowanie i niesmak.

Ale tylko wewnętrznie bo na zewnątrz będzie tak :

Cała czwórka ma dużo większą wiedzę niż John Mueller, o którym pewnie piszesz, także nie było odpowiedzi w stylu: wydaje mi się, że działa to tak.

i tak

Jeśli chodzi zaś o sam link building i zarządzanie kontentem w kontekście Pandy, to tutaj muszę przyznać, że parę razy byłem zaskoczony.

:D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

JEDNO ZASADNICZE PYTANIE !!! - i sami sobie na to odpowiedzcie !

Jak mają "Wunderwaffe do walki, o lepsze pozycje w wynikach goog... to kurna dla czego, nie czepią kasy na czym popadnie, i dla czego nie otworzą firm, które czymś handlują nawet konkurencji dla allesyfu ---

jak są najlepsi to wy pozycjonują sobie w każdym kraju stronkę "pozycjonowanie" "seo" itp :)

Po prostu sprzedawanie wiary, naiwności i powietrza :|

"Zbuduj w trzyosobowym zespole wspaniały i przydatny produkt, który pokochają miliony ludzi!" :D

Ludziska, szkoda czasu i ścierania się, to jest ściema, ale będzie kilku idiotów którzy z ciekawości przez miesiąc do pyska nic nie włożą, a pojadą na warsztaty, i jak będzie ktoś jeszcze głupszy, to wyjdzie przekonany że już zdobędzie świat

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

...będzie kilku idiotów którzy z ciekawości przez miesiąc do pyska nic nie włożą, a pojadą na warsztaty, i jak będzie ktoś jeszcze głupszy, to wyjdzie przekonany że już zdobędzie świat...

Będą kolejne szkolenia za dobre $. W stylu: byłem na "ich" szkoleniu i zdradzę Ci co mi powiedzieli jak mi dobrze zapłacisz ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Opowiem Wam autentyczny przypadek :

Pewnego razu spacerując w ju es ej Ignacy Paderewski usłyszał jak ktoś niemiłosiernie katuje nokturn Chopina , podszedł do tego domu skąd wydobywały się te dźwieki a tam na drzwiach tabliczka z napisem:

John Smith nauczyciel muzyki - lekcja 2 dolary

Zapukał , przedstawił się i pokazał gospodarzowi jak się gra ten nokturn i wyszedł .

Następnego dnia na drzwiach pojawiła sie tabliczka z napisem:

John Smith - uczeń Paderewskiego - lekcja 8 dolarów ...

Tyle w temacie lekcji gry na fortepianie ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W jakiejś biografii Paderewskiego na tę anegdotkę trafiłem ale przyznaję się bez bicia zmieniłem nazwisko tego nauczyciela muzyki bo nie zapamiętałem ;)

Jak mają "Wunderwaffe do walki, o lepsze pozycje w wynikach goog... to kurna dla czego, nie czepią kasy na czym popadnie, i dla czego nie otworzą firm, które czymś handlują nawet konkurencji dla allesyfu ---

jak są najlepsi to wy pozycjonują sobie w każdym kraju stronkę "pozycjonowanie" "seo" itp

bo teoria z nawet największą wiedzą tajemną guglersów - to wciąż tylko teoria. Samymi szczytnymi ideami jakie im towarzyszą nawet M.Cutts nie wypozycjonuje poważnych fraz. Lepiej więc sprzedawać te ambitne farmazony i trzepać niezłą kasę, niż w rzeczywistości postawić jakiś serwis który będzie tak zarąbisty, że linki 'naturalnie' będą przyrastać w tępie szybszym niż kilka instalacji rumaka

Zastanawiam się dlaczego ludzie wolą szkolenia sygnowane nazwiskami byłych Googlarzy, zamiast ludzi, którzy faktycznie mogą pochwalić się wiedzą i wynikami. To jakby iść na szkolenie byłych ludzi pracujących w Coca-Coli z nadzieją, że pozna się ich recepturę (oczywiście każde szkolenie byłoby opisywane: "Poznaj techniki byłych pracowników Coca-Coli!"). Ktoś to łyknie i kupuje bilecik za ponad 4000zł. Kaspary i inni się śmieją, bo wiedzę - a przynajmniej tę z nagłówków z searchmarketingweeka - można znaleźć na 3/4 blogach o SEO za darmo. Penguin & Panda Recovery - czy to jest jakiś żart? :)

A pytania i odpowiedzi, cóż. Załóżmy pytanie: Czy można wypozycjonować stronę za pomocą SWL? (tutaj pewnie większość myśli, że kaspar powie nie ze względu na NDA czy lata spędzone w SQT)

- Tak, można. Ale.. Google od lat stara się walczyć... i tak dalej.

A dlaczego nie zajmą się faktycznie SEO? Bo po co? :) Pojadą raz na miesiąc czy dwa na jakieś szkolenie, wpadnie około kilkunastu tysięcy złotych na łeb, nie siedzą przy komputerze, nie sprawdzają statystyk, tylko zarabiają na swoich nazwiskach.

A dlaczego nie zajmą się faktycznie SEO? Bo po co? :)

No właśnie po co ? W tej chwili mogą zarobić na "szkoleniach" w międzyczasie robiąc konsulting dla wielu firm, które nie zadaja pytań w stylu "czy mogę dodać 10 wpisów w katalogach dziennie" tylko "co i jak robić by zdobyć ruch z Google organic w bezpieczny sposób".... bo znają sposób myslenia osób, które odpowiadają za zmiany w Google a to daje wiele możliwości..

Czy będą robić SEO to nie wiem, może ich to po prostu nie interesować lub nie będą chcieli brać tej specyficznej odpowiedzialności. Po za tym, u mnie przysłowiowy paraktykant po 2-3 iesiącach już umie tyle ile większość ludzi, którzy są niby pozycjonarami a w życiu nie dałbym mu klienta...

Czy ktoś znajacy skladnie języka programowania jest programistom ?

A co do szkoleń - takie prezentacje to nie szkolenia "jak pozyjconować od A do Z ze 100% skutecznoscią" tylko zbiór informacji i możliwość zadawania pytań. Jak się dobrze pyta i słucha to można zawsze kilka rzeczy wychwycić i to jest ten plus. Koszty - dla wielu osób i firm 4k to nie jest żaden wydatek za możliwość zadawania pytań.

Często już jedna tylko teza/potwierdzenie/wiadomość da większy zwrot niż wyłożone pieniądze.

Oczywiście może się zdarzyć, że pojedzie pracownik, który ma to głeboko gdzieś a wtedy pieniądze są wyrzucone a szkolenie było nudne i nic ciekwawego nie mówili (u mnie na szkolenia za kilka k, pracownik jednej z firm usnął bo balował w nocy...)

A jak mówicie, że nic sie już na tym spotkaniu nie dowiecie to poproszę o odpowiedź na pytanie:

- dlaczego w odpowiedzi na RR przysylane są przykłady naturalnych ilinków z branden w anchorze umieszcoznych na "prawdziwych" stronach wysokiej jakości?

I nie snujcie mi tu domysłów, że tamto czy owamto, tylko napiszcie dlaczego i skąd macie taką wiedzę...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

- dlaczego w odpowiedzi na RR przysylane są przykłady naturalnych ilinków z branden w anchorze umieszcoznych na "prawdziwych" stronach wysokiej jakości?

bo na bank nie udało Ci się zdobyć linka na stronie tak "wysokiej jakości" w sposób "naturalny" ;)

myślę, że odpowiedź od "tych 3" będzie podobnie wartościowa :) ale za to dostaniesz fakturkę ;)

dlaczego w odpowiedzi na RR przysylane są przykłady naturalnych ilinków z branden w anchorze umieszcoznych na "prawdziwych" stronach wysokiej jakości?

Odpowiem pytaniem na pytanie:

a skąd pewność, że jest to naturalny link i że strona jest "prawdziwa" , że nie wspomnę o tym skąd ocena, że jest to strona wartościowa ?

Tylko

nie snujcie mi tu domysłów, że tamto czy owamto, tylko napiszcie dlaczego i skąd macie taką wiedzę...

:D

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności